Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Όταν έχω εσένα...


.... 
μπορώ να ονειρεύομαι ξανά
ανοίγω μες στη θάλασσα πανιά
και πιάνω μες στα χέρια μου
τον κόσμο να τον φτιάξω


Γιατί όταν έχω εσένα "μπορώ να βάψω με ασήμι τη σκουριά".....

Και ο κόσμος ξαναφτιάχνεται, με εσένα, με εμένα και με εμάς....


ΥΓ. 'Οταν έχω εσένα', στίχοι - μουσική Σταμάτης Κραουνάκης
ΥΓ2. Όταν έχω εσάς... Σ. Α. Κ. Ζ. Γ. T. Μ. Γ. Α. ....... και εσάς Κ. Τ. Φ. .... και......

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Cool Γλαστράκια!


Βαρεθήκατε τα γλαστράκια που έχετε στη βεράντα σας; Θέλετε μια ανανέωση αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε μια περιουσία; Είσαστε too cool για όλα αυτά τα πολύχρωμα κασπό; Πριν σπεύσετε να αγοράσετε καινούργια, ρίξτε μια ματιά σε αυτή την έξυπνη, εύκολη, πολύ όμορφη και μοντέρνα λύση που παρουσίασε το Apartment Therapy.... και η οποία μετατρέπει ένα κλασικό πήλινο γλαστράκι σε έναν μαυροπίνακα στο άψε - σβήσε! Συν ότι μπορείτε να τα ονοματίσετε με κιμωλία (βοηθάει και όλους εμάς που μπερδεύουμε το σέλινο με το μαϊντανό!)....

Βήμα - βήμα η διαδικασία παρακάτω αλλά και εδώ.... Καλή επιτυχία!



Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Shazam: sound & place #2


Dusty Springfield - In private

To δεύτερο κατά σειρά tag έγινε στις 21/05 στις 00:46 στο CASA της Κηφισιάς (ωραίος χώρος... καλοκαιρινός...). Είναι ένας ήχος από το παρελθόν που όμως ακούγεται ως τις μέρες μας (πρώτη εκτέλεση 1989). Μπορώ να καταλάβω το γιατί. Χαλαρωτικός και αισιόδοξος ήχος μιας άλλης εποχής. Ειδικά αν αυτός συνδυάζεται με καλοκαιρινή διάθεση, καλή παρέα & ωραίες συζητήσεις, τότε μπορεί να οδηγήσει από μόνος του στην επόμενη tequila... 





Take your time and tell me...
SV

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Φορέματα, φορέματα & φορέματα!


Καλοκαίρι = φόρεμα (για τις γυναίκες βεβαίως) και επειδή ένα φόρεμα μπορεί να σε πάει πολυυυύ μακριά (όπως σε γάμους, σε νησιά, σε βαφτίσεις, σε χωριά, σε πάρτι, στην πόλη, σε cocktails, σε κήπους), η αγορά του είναι μεγάλη υπόθεση!!

Αυτός ο μικρός πρόλογος είναι για να σας παρουσιάσω κάποια από τα πιο ωραία φορέματα που με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπη σε πολλές εκδηλώσεις – γάμους – πάρτι – Πρωτοχρονιές εδώ και χρόνια! Είναι τα φορέματα (και όχι μόνο) που φτιάχνει η σχεδιάστρια Μαριλένα Ζ και μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα καταστήματα ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και επικοινωνώντας απευθείας με εκείνη. Μερικά μπορείτε να δείτε εδώ, περισσότερα στην facebook page της εδώ και ακόμη περισσότερα από κοντά!

Καλοφόρετα λοιπόν!

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Shazam: sound & place #1


Με ιδιαίτερη χαρά, αγωνία και ανυπομονησία σας παρουσιάζω τη νέα προσθήκη του LifeLikes, μια 'μουσική' στήλη! Ο SV θα μας παρουσιάζει όποτε έχει όρεξη και χρόνο κάποια από τα τραγούδια που του τραβούν την προσοχή τόσο όσο να τα ψάξει μέσω του ευφυέστατου Shazam, να τα καταχωρήσει στο κινητό και να τα ακούει συχνά - πυκνά. Πώς ένα τυχαίο λοιπόν τραγούδι που ακούς στο ραδιόφωνο, σε ένα bar, σε μια ταινία χαρακτηρίζει τη στιγμή που ζεις.... γιατί όλα μπαίνουν σε context, το τραγούδι - η τοποθεσία - η παρέα - το συναίσθημα..... Stay tuned!!!


Εγκαινιάζουμε λοιπόν το «Shazam sound and place…» με ένα χαρακτηριστικό τραγούδι… 

Θα προσπαθήσουμε να προτείνουμε κάθε φορά κάποιο τραγούδι που ακούσαμε και μας έβαλε στο πειρασμό να το κάνουμε tag… Πρόθεσή μας είναι να μεταφέρουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το ακούσαμε… έτσι απλά για να μεταφέρουμε και το μικροκλίμα της στιγμής. Άλλωστε εκτός όλων των άλλων, η μουσική σε βοηθάει να αποτυπώνεις τις στιγμές… πολλές φορές σφραγίζει γεγονότα…





ORISHAS -REPRESENT
Το συγκεκριμένο tag έγινε στις 07:14 το πρωί της 26ης Απριλίου του 2011 στο δρόμο προς την δουλειά... Τρίτη του Πάσχα δηλαδή… Ικανό να ανεβάσει την διάθεση και την όρεξη για την πρώτη ημέρα δουλειάς μετά από αρκετές μέρες ξεκούρασης… Τραγούδι που μυρίζει αρώματα!

SV

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Strawberry fields.....



Η φράουλα είναι μακράν και χωρίς ανταγωνισμό το αγαπημένο μου φρούτο! Από πού να αρχίσω……. και πού να τελειώσω. Η γενέθλια τούρτα των παιδικών μου χρόνων ήταν μους σοκολάτας με φράουλες και την Φραουλίτσα (η οποία έχει αναβιώσει νομίζω) ως σχέδιο, ενώ το πλέον αγαπημένο γλυκό των τελευταίων χρόνων είναι το σου με φράουλες!
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αυτή την ανοιξιάτικη περίοδο την αγαπώ για ακόμη έναν λόγο. Επειδή όμως θέλω να τις απολαμβάνω όλο το χρόνο, ο πιο γευστικός τρόπος είναι η μαρμελάδα. Σας παραθέτω λοιπόν μια εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για μαρμελάδα φράουλα, φιλική συνεισφορά της Ζεττού:

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ by Zetta
·       1 κιλό φράουλες
·       1 κιλό ζάχαρη (αν είναι γινωμένες μπορούμε να βάλουμε λιγότερο)
·       1/2 λεμόνι

Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε στα τέσσερα. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση φράουλες, μία ζάχαρη και συνεχίζουμε εναλλάξ. Κλείνουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε για 1 μέρα στο ψυγείο. Έρχεται η επόμενη ημέρα, και βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για να αρχίσει να ‘δένει’ η μαρμελάδα. Όταν δούμε ότι αρχίζει και πήζει χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά και λίγο πριν αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από το μάτι στίβουμε το μισό λεμόνι. Καθ’ όλη τη διαδικασία, ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα (πάρτε σκαμπώ γιατί θα πιαστεί η μέση σας). Αφαιρούμε στο τέλος τον αφρό που έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια.

Επειδή το ρήμα ‘δένω’, ‘έδεσε’ κτλ δεν είναι πολύ κατατοπιστικό ειδικά για τις νεότερες μαγείρισσες και μάγειρες, ιδού και ένα tip για να επιβεβαιώσουμε ό,τι η μαρμελάδα έδεσε:

Αφού έχει ξεκινήσει το βράσιμο της μαρμελάδας μας, βάζουμε στην κατάψυξη 3 μικρά πιατάκια. Όταν θεωρούμε ότι έχει ‘δέσει’ η μαρμελάδα, βγάζουμε το 1 πιατάκι και βάζουμε μία κουταλιά μαρμελάδα. Αν μπορούμε με το δάχτυλό μας να κάνουμε μία γραμμή από μαρμελάδα χωρίς να ξαναενώνεται, τότε είναι έτοιμη! Και τα άλλα 2 πιατάκια που είναι στην κατάψυξη; Ε, επειδή οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα το πετύχουμε με την πρώτη, έχουμε ακόμη δύο ευκαιρίες!

Νομίζετε ότι τελειώσαμε; Πού θα την βάλουμε τη μαρμελάδα; Σε βαζάκια, που πρέπει όμως να αποστειρωθούν. Μην πανικοβάλεστε, είναι εύκολο:

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ ΒΑΖΑ
Πλένουμε καλά τα βάζα (συστήνω μικρά ώστε να ανοίγουμε και ένα “φρέσκο” κάθε φορά ή να το κάνουμε δώρο) και τα ξεπλένουμε με καυτό νερό. Τα τοποθετούμε στο φούρνο στους 120 βαθμούς για 15-20 λεπτά και τα αφήνουμε μέχρι να είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας. Τα γεμίζουμε με ζεστή –όχι καυτή- μαρμελάδα, αφήνουμε 2-3 εκατοστά πάνω – πάνω, κλείνουμε με τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε έτσι να κρυώσουν. Κατά αυτό τον τρόπο κάθε βαζάκι κρατάει μέχρι και 1 χρόνο στο ψυγείο μέχρι να ανοιχτεί!

Καλή επιτυχία & καλή όρεξη!

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Veranda opening party!



Το είχαμε υποσχεθεί και ανυπομονούσαμε να συνδυαστούν όλοι οι επιθυμητοί παράγοντες ώστε να γίνει το «επίσημο άνοιγμα της βεράντας». Τα στοιχεία της επιτυχίας πολυδοκιμασμένα.... Τα έβαλα λοιπόν σε μια λίστα για να τα μοιραστώ μαζί σας και για να προχωράω παράλληλα τη δική μας διοργάνωση. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1.     Ηλιοφάνεια και θερμοκρασία που επιτρέπει λεπτό μπλουζάκι, γυαλιά ηλίου και ζακετάκι για όταν πέσει ο ήλιος.
2.     Βεράντα ελκυστική για να κάτσεις, να αράξεις, να τσιμπήσεις, να πιεις, να ακούσεις, να μυρίσεις.... άρα χρειαζόμαστε: καρέκλες και σκαμπώ, όμορφα φυτά και λουλούδια, μαξιλάρια, πιατάκια και πιατέλες, τραπέζια, κανάτες, παγοθήκες, shakers, ποτήρια, μουσική, κεριά, φαναράκια....
3.     Φαγητό. Προσοχή στο φαγητό! Γιατί όλοι θέλουμε να τσιμπήσουμε χωρίς όμως Α: κάποιοι να είναι «ταμένοι» στην κουζίνα ή στο bbq, μαγειρεύοντας – ψήνοντας ολημερίς, και Β: παίδεμα με μαχαιροπήρουνα – σάλτσες κτλ. Ιδανικό λοιπόν φαγητό το finger food, ή σωστότερα αυτό που χρειάζεται μόνο πηρούνι ώστε να μπορείς να φας ακόμη και όρθιος, σε σκαμπώ ή στο πάτωμα. Πίτες, τάρτες, κεφτεδάκια, λαχανικά με ντιπ, μικρά hot dogs, σάντουιτς, γεμιστά μανιτάρια, σαλάτες, μπουκιές τυριών και αλλαντικών, παξιμάδια, ελιές, ψητές γαρίδες, κράκερς με σολωμό, μπρουσκέτες, cupcakes, φρούτα.... τι άλλο;
4.     Ποτό, αλκοολούχο και μη. Έξυπνη και πρακτική ιδέα είναι η δημιουργία ενός μικρού bar σε μια γωνιά της βεράντας όπου ο καθένας βρίσκει τα απαραίτητα σύνεργα για να φτιάξει το ποτό του όπως ακριβώς το θέλει... Σαμπανιέρες (ή ακόμη καλύτερα κουβάδες και τενεκέδες γεμάτοι με πάγο) για να διατηρούνται παγωμένα τα κρασιά, οι σαγκρίες, οι τεκίλες και οι μπίρες. Αναψυκτικά και φρέσκα φρούτα για τα cocktails (φράουλα, πορτοκάλι, λεμόνι, lime), shakers, ζάχαρη, πάγος, σπιτική λεμονάδα, χυμοί, καλαμάκια και όλων των ειδών τα ποτήρια.
5.     Μουσική. Ο ραδιοφωνικός σταθμός της επιλογής μας (στην έσχατη λύση) αλλά ακόμη καλύτερα ένα mp3 mix με τα τραγούδια που μας θυμίζουν καλοκαίρι, διακοπές, ταξίδια... Ε, δεν γίνεται... ένας από όλους τους φίλους θα αναλάβει αυτό (στη δική μας παρέα οι «ρόλοι» είναι λίγο – πολύ μοιρασμένοι).
6.     Διακόσμηση. Μη πηγαίνει το μυαλό σας σε αγορές, κρύσταλλα και πορσελάνες... Ειδικά στους εξωτερικούς χώρους οι πιο λιτές, φυσικές και χειροποίητες ιδέες είναι και οι πιο όμορφες! Λουλούδια λοιπόν σε βάζα, ή απλά κλαδιά από τη λεμονιά και την ελιά, πολύχρωμες πετσέτες και τραπεζομάντηλα, φαναράκια, χάρτινα διακοσμητικά, καρτελάκια με την απαραίτητη σήμανση στα φαγητά....
7.     Φωτογραφική μηχανή. Ε, είναι κρίμα.... όλοι μαζεμένοι, με τόσο όμορφο καιρό, σε τόσο όμορφο σκηνικό να μην έχουμε μερικές φωτογραφίες να ανταλλάξουμε, να σχολιάσουμε, να γελάσουμε.
8.     Σωστή παρέα! Εννοείται ο πρωταρχικός και απαραίτητος παράγοντας επιτυχίας... αυτούς δηλαδή που θα έρθουν, θα είναι σαν το σπίτι τους (ανοίγοντας ψυγεία και καταψύκτες, ντουλάπια και μπουκάλια), θα κάτσουν ώρες και θα φύγουν όταν –αναγκαστικά – η ημέρα τελειώνει.

Η δική μας ετοιμασία ξεκινά και σας παραθέτω ένα mood board με ωραίες ιδέες....... 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη LifeLikes