Μαλακά μπισκότα μπανάνα - σοκολάτα


Πολλές μπανάνες! Και τις πηγαινοφέρναμε κάθε ημέρα. Και όσες έφευγαν, τόσες επέστρεφαν! Είχαμε υψηλές προσδοκίες ότι θα τσιμπάγαμε τα φρουτάκια μας για snack αντί για αυτά τα κρουασανάκια και τα pretzels. Μάταια όμως. Αποτέλεσμα; Μισο-μαυρισμένες μπανάνες που κανείς δεν ήθελε πλέον να φάει, ούτε εντός ούτε εκτός του σπιτιού. Και τις λυπηθήκαμε οπότε ξεκινήσαμε με τον συνοδοιπόρο την έρευνά μας για την μεταποίησή τους. Με τα πολλά, καταλήξαμε σε αυτά τα μαλακά cookies. Είναι πολύ γευστικά (σας το λέω εγώ που την μπανάνα στα κέικ και τα ψωμιά δεν την εκτιμώ ιδιαίτερα), φτιάχνονται στο πι και φι, και η υφή τους είναι σαν αυτή του muffin. Έχετε μπανάνες; Φτιάξτε μπισκότα!



Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 μπανάνες λιωμένες με πιρούνι
  • 1 αβγό
  • 3 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουτ. baking powder
  • 1 κουτ. soda
  • 1 κουτ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. αλάτι
  • 50γρ - 100γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 50γρ. χοντροκομμένα καρύδια

Κλασικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το αβγό και τις μπανάνες.
Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι - baking powder - soda - κανέλα - αλάτι). Τα προσθέτουμε στο μπολ της ζάχαρης σιγά - σιγά. Ανακατεύουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια και είμαστε έτοιμοι! Τόσο γρήγορα και τόσο απλά!
Κάνουμε μπαλάκια την ζύμη (θα απλώσουν και θα φουσκώσουν λιγάκι οπότε αφήστε λίγο χώρο μεταξύ τους) και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. 
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Τόσο ώστε να παραμείνουν μαλακά αλλά όχι υγρά. Προσοχή μη τα παραψήσετε!
Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε (αν αντέχουμε -εμείς δεν αντέξαμε!) να κρυώσουν για 20-30 λεπτά. Να σας πω την αλήθεια, νομίζω ότι θα γίνουν εξαιρετικά και ως muffins οπότε την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω και θα σας πω.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το sidagi.gr.

Σχόλια