ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ


Εγώ
Με λένε ανδριάνα και είμαι η δημιουργός να πω, συγγραφέας να πω, εμπνευστής να πω... του LifeLikes. Μεγάλωσα σε ένα όμορφο, ήσυχο, παραθαλάσσιο προάστιο της Αθήνας, μεταφέρθηκα για λίγα χρόνια στα βόρεια της πόλης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά κυρίως αγάπης, και αυτή τη στιγμή που διαβάζετε είμαι μόνιμη κάτοικος Ελβετίας. 

Η δουλειά μου
Για μία δεκαετία σχεδόν, η επαγγελματική μου καθημερινότητα περιελάμβανε γράψιμο (πολύ γράψιμο!), συναντήσεις, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις, brainstormings (για ότι μπορείτε να φανταστείτε... από ποδόσφαιρο και μπύρες μέχρι μουσεία και αυτοάνοσα νοσήματα), ατελείωτα emails, ξενύχτια, γέλια με τις αγαπημένες συναδέλφους (ναι, στην πλειοψηφία ήταν πάντα γυναίκες), reperage σε χώρους, συνεντεύξεις..... Ουφ. Πόσο μακρινά μου φαίνονται πια. Γιατί από το 2015 τα άφησα όλα πίσω (κυριολεκτικά και μεταφορικά), μάζεψα τα μπογαλάκια μου και μαζί με τον συνοδοιπόρο φορτώσαμε τον ΖΥΧ και αναχωρήσαμε για Ελβετία. 

Η "δουλειά" μου λοιπόν για 3 σχεδόν χρόνια (εντός και εκτός εισαγωγικών) ήταν ο μικρός μας Στέφανος ο οποίος γεννήθηκε το 2016 και μας άλλαξε τη ζωή ανεπιστρεπτί. Παράλληλα, ευτυχώς, διατήρησα και κάποιες δουλειές στον αγαπημένο μου κλάδο της Επικοινωνίας και έτσι κράτησα ζωντανό το touch μου και παρέμεινα δημιουργική και ενεργή σε αυτό που τόσο αγαπώ. Μέχρι τον Απρίλιο του 2019 που ναι, συντονίστηκαν όλα (μα όλα!) και η μαμά ανδριάνα επέστρεψε στη δουλειά. Στην Επικοινωνία πάλι αλλά σε πιο digital χώρο, με Projects παγκόσμιου βεληνεκούς, πολυπολιτισμικότητα (που τόσο αγαπώ) και νέες ισορροπίες σε όλους τους τομείς. 

Η ζωή μου
Αγαπώ να αγαπώ τους φίλους μου και την οικογένειά μου, να περνώ ώωωωωωρες μαζί τους, να συζητώ, να γελώ, να μαγειρεύω, να ανακαλύπτω νέες συνταγές και γεύσεις, να κάνω yoga (και να διδάσκω), να διαβάζω (από μυθιστορήματα μέχρι βιβλία ψυχολογίας και φιλοσοφίας), να περπατώ, να κάνω χειροτεχνίες, να φτιάχνω cupcakes, να βρίσκω ενδιαφέροντα άρθρα και blogs από όλο τον κόσμο, να διακοσμώ, να χαζεύω περιοδικά για το σπίτι & το design (και να σημειώνω τις σελίδες), να ταξιδεύω, να κάνω εκπλήξεις, να παρακολουθώ συναυλίες (και να ταλαιπωρούμαι), να ακούω ραδιόφωνο (απαραίτητο soundtrack της ζωής μου), να οδηγώ (σε ανοιχτούς δρόμους με ανοιχτά παράθυρα)....

Στην Ελβετία συνεχίζω να κάνω όλα τα παραπάνω... with a twist. Γιατί οι δρόμοι που οδηγώ είναι πραγματικά ανοιχτοί αλλά συνήθως οι προορισμοί δεν είναι οι αγαπημένοι μου φίλοι που παραμένουν στην Ελλάδα. Γιατί συνεχίζω να φτιάχνω cupcakes αλλά αυτή τη φορά με τον εξαιρετικό sous chef που ακούει στο όνομα Στέφανος. Γιατί δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγα σε συναυλία καθώς η "κηδεμονία" του μικρού μας είναι 100%, βρέξει - χιονίσει, μέρα - νύχτα, καθημερινές και σαββατοκύριακα.

Η ζωή μου λοιπόν, κατάφερε να συγχρονιστεί έτσι ώστε μαζί με την μεγάλη αλλαγή της χώρας να φέρει και την μεγάλη αλλαγή της μητρότητας. Δύο σε ένα. Ελβετία και Στέφανος. Δύσκολη πίστα που σου στερεί αλλά σου προσφέρει, σε "τιμωρεί" αλλά σε επιβραβεύει κιόλας.

Οι φωτογραφίες μου
Φωτογραφίζω πολύ και παντού! Μα υπάρχει τόση ομορφιά τριγύρω μας! Οι περισσότερες φωτογραφίες που βλέπετε, προέρχονται από το ταπεινό πλην τίμιο iPhone. Εκατοντάδες! Μα είναι ο Στέφανος, είναι η Ελβετία, είναι και οι εκδρομές που κάνουμε, είμαστε και εμείς, χάρμα οφλαλμών! Χιχι... Οπότε γεμίζει το κινητό με ομορφιά, και νάζι, και φύση, και χρώματα. Δεν μπορώ να αντισταθώ!

Αυτός
Αυτός είναι ο Σ., ο συνοδοιπόρος... Πρώτος fan του LifeLikes και ο καλύτερός μου φίλος.... Home is where S. is. Αυτό. Και πλέον, home is where S. x2 are. Από πόσα κύμματα έχει περάσει η σχέση μας. Είναι τόσα τα χρόνια. Φοιτήτρια ήμουν. Και τόσες οι αλλαγές. Προ αλλά κυρίως μετά Ελβετίας. Και η δύναμή μας είναι το "μαζί". Το οποίο προσπαθούμε να περιφρουρούμε σαν πολύτιμο λίθο. 

Το LifeLikes μου
Το LifeLikes είναι η δημιουργική μου διέξοδος.... η θετική αντιστάθμιση στα δύσκολα και λιγότερο όμορφα που συμβαίνουν. Είναι η δική μου ψυχανάλυση και εσωτερική "δέσμευση" να αναδεικνύονται τα μικρά και όμορφα που υπάρχουν και παραμερίζονται. Είναι ο εσωτερικός μου διάλογος που εξωτερικεύεται για να βρει δέκτη. Είναι η καθιερωμένη μου επικοινωνία με τις οικογένειες και τους φίλους που είναι πλέον διασκορπισμένοι στα πέραντα του κόσμου (κυριολεκτικά). Είναι το δικό μου προσωπικό ημερολόγιο για να θυμάμαι και να ευχαριστώ. Για να καταγράφω τις μικρές συνειδητοποιήσεις, τις στιγμές χαράς, τις αναλαμπές και τις ομορφιές και να παίρνω κουράγιο όταν κάποιες ημέρες γίνονται λίγο πιο γκρι.