Ο τολμών νικά!


Σας έχω βομβαρδίσει με αποφεύγματα για την αλλαγή, την τόλμη, την πίστη... Στην ουσία τον εαυτό μου βομβαρδίζω! Παλαιότερα έλεγα ότι είμαι άνθρωπος της σταθερότητας... μακροχρόνιες σχέσεις, παλιές φιλίες, προσεκτικά βήματα, στοχευμένες επιλογές. Κοιτώντας όμως λίγο πιο βαθιά, στο σημείο μηδέν, πάντα άκουγα το ένστικτό μου και έκανα την αλλαγή! Κάποιες φορές και απότομα ή και παρορμητικά... Ακόμα και κάποιες από τις πιο "σημαντικές" αλλαγές τις έχω κάνει on the spur of the moment που θα έλεγαν και οι Άγγλοι: -Θα την αποδεχτείς αυτή την επαγγελματική πρόταση Ανδριάνα; -Όχι, είναι πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα για να αλλάξω πάλι εργασιακό περιβάλλον. Και τσουπ, εν μέσω της συζήτησης όπου έπρεπε να πω το τελικό όχι, να 'σου το ΝΑΙ να ξεπετάγεται..... -Θέλεις να μετακομίσουμε Ανδριάνα; -Όχι ακόμα, μια χαρά είναι το σπιτάκι μας. Και τσουπ να 'σου το χαμόγελο με την πρώτη ματιά του νέου σπιτιού! Και να 'σου το συμβόλαιο σε 2 ημέρες και η μετακόμιση σε 20. Και δεν έχω μετανιώσει για καμία από αυτές τις αποφάσεις.

Γιατί όλα αυτά, οι θεωρίες και τα παραδείγματα; Για να σας (και μου) εξηγήσω ότι η σταθερότητα θέλει αλλαγή! Όταν όλα γύρω μας αλλάζουν, δε γίνεται εμείς να εμμένουμε σε αυτό που ξέραμε, την ρουτίνα, την 'ασφάλεια'. Θα μας πάρει η μπάλα και όλα θα γίνουν αλλιώς... απλά θα γίνουν ερήμην μας. Stability through flux -Σταθερότητα μέσα από την αλλαγή, την ροή έλεγε η αγαπημένη μου καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο και το σημείωνα εγώ, το υπογράμμιζα, το κύκλωνα.. τόσο με είχε εντυπωσιάσει!

Κατέληξα λοιπόν, ότι η σταθερότητα είναι μια συνεχής αλλαγή στην ουσία της.... Και 'νικητής' βγαίνει αυτός που κατορθώνει μικρές ή μεγάλες διορθωτικές κινήσεις ώστε να απολαμβάνει την πολυπόθετη γαλήνη και ηρεμία στην καθημερινότητά του. Γιατί, ειλικρινά, ποιος μπορεί να δει ολόκληρη την σκάλα όταν κάνει το πρώτο βήμα;

Ένα νεό εργασιακό project έχει ήδη μπει στα σκαριά, ένα ακόμα βήμα έγινε σήμερα και ελπίζω ο τολμών όντως να νικά και τον χειμώνα να μπορώ να σας μιλήσω με χαρά και υπερηφάνεια για κάτι νέο, όμορφο και πολύ δημιουργικό!

Θα σας κρατώ ενήμερους ;-)
ανδριάνα


ΥΓ. Πέτρα που κυλά, δεν χορταριάζει... ή Like a rolling stone που λέει και ο Bob (Dylan)

Σχόλια

  1. Είμαι κι εγώ οπαδός της ίδιας θεωρίας. Μόνο που εγώ την ονομάζω συνεξέλιξη. Στην ουσία όμως εννοούμαι το ίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O τολμών πάντα νικά και ο τολμών με αρετή και γνώση ακόμη πιό σίγουρα νκά...και εσύ μάτια μου έχεις και αρετή και γνώση αρκετή επί του αντικειμένου...πάντα σου άρεσαν τα ωραία, πρωτότυπα, παράξενα και ιδιόμορφα πράγματα...και αυτό που πάς να κάνεις είναι και όμορφο και ιδιαίτερο και πρωτότυπο...το ίδιο και εσύ...είσαι όμορφη, ιδιαίτερη και ...πρό πάντων...πρωτότυπη..φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εύχομαι αυτό το πρώτο βήμα να είναι είναι η αρχή για μια διαδρομή γεμάτη δημιουργία. όσα εμπόδια και αν παρουσιαστούν είμαι σίγουρη ότι θα τα ξεπεράσεις γιατί και πείσμα έχεις και θέληση. Άλλωστε όταν κάνεις κάτι που πιστεύεις και αγαπάς δεν μπορεί παρά να πετύχει! ελπίζω λοιπόν να ξεπεραστούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και ο καινούργιος χρόνος (με το καλό) να σε βρει σε πυρετό... δημιουργίας:)

    θα περιμένω updates!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana