Cupcake love! #6 Cinnamon Banana


Και φεύγεις για μερικές ημέρες, και με το που γυρνάς, να σου οι μπανάνες που περιμένουν υπομονετικά στο μπολ τους.... ώριμες πλέον. Σαν να σου φωνάζουν κέικ! Ή ακόμα καλύτερα cupcakes! Έψαξα λοιπόν από εδώ, ξεσκόνισα τις συνταγές μου από εκεί, και έφτιαξα ένα mix 'n' match έτοιμο προς κατανάλωση. Η ονοματοδοσία βέβαια ήταν δύσκολη υπόθεση καθώς οι γεύσεις που κυριαρχούν είναι τρεις: μπανάνα | κανέλα | αμύγδαλα. Cupcakes λοιπόν με μπανάνα και τραγανή γέμιση & topping κανέλας με αμύγδαλα! Στην παρασκευή είναι πολύ απλά... που να δείτε στην κατανάλωση! Έχουμε και λέμε λοιπόν...


Υλικά για το κέικ ή τα cupcakes:

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1 κουταλάκι baking soda
  • 2 αυγά
  • 2 ώριμες μπανάνες λιωμένες με το πηρούνι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1,5 κούπες γάλα
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι κανέλα

Υλικά για τη γέμιση και το topping:
  • 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • μισή κούπα λευκά αμύγδαλα ωμά ή καρύδια χοντροκομμένα
  • 25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά του κέικ και προσθέτουμε σιγά - σιγά τα υγρά. Με ένα σύρμα στην αρχή και με κουτάλι όταν προσθέσουμε τελευταίες τις λιωμένες μπανάνες.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Τόσο απλό! Και τώρα τα αναμειγνύουμε.
Βάζουμε τη μισή δόση του κέικ στην φόρμα, στρώνουμε από πάνω μία πλούσια στρώση με τη γέμιση, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη δόση του κέικ και τελειώνουμε με την γέμιση που πλέον αποτελεί το topping μας. 
Αν φτιάχνουμε cupcakes κάνουμε το ίδιο βάζοντας μία μικρή κουταλιά γέμιση στο κέντρο του κέικ, την καλύπτουμε με το μείγμα και πασπαλίζουμε λίγο topping από επάνω.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αν δούμε ότι ξεροψήνονται τα αμύγδαλα του topping, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο ακόμα αν χρειάζεται. Όπως και να 'χει, η δοκιμή με την οδοντογλυφίδα βγαίνει πάντα αληθινή!

Η δόση είναι αρκετά μεγάλη οπότε προσαρμόστε την ανάλογα με τις ανάγκες σας. Εγώ έφτιαξα ένα μακρόστενο κέικ και 6-7 μεγάλα cupcakes με αυτήν. Και όπως βλέπετε, δεν πρόλαβαν να βγουν από τον φούρνο και έφευγαν δύο - δύο.



Καλή επιτυχία!
ανδριάνα


ΥΓ. Επειδή τις εμπνεύσεις μου τις παθαίνω συνήθως βράδια, δεν είχα καρύδια για να βάλω. Και το πρόβλημα είναι ότι έχω την 'διαστροφή' να μου αρέσουν τα καρύδια μαγειρεμένα και τα αμύγδαλα ωμά και όχι το αντίστροφο... Παρόλα αυτά, τα αμύγδαλα ταίριαξαν πολύ και προσέφεραν μία ιδιαίτερη, τραγανή υφή. Μπορείτε όμως άφοβα να τα αντικαταστήσετε με καρύδια αν θέλετε.

ΥΓ2. Η βασική συνταγή του κέικ είναι προσαρμοσμένη από την αντίστοιχη του Sugar Buzz ενώ το topping | γέμιση από το The Idea Room.

ΥΓ3. Πάντα προτιμώ τις θήκες σιλικόνης.... Είναι τόσο πιο εύχρηστες και γρήγορες!

Σχόλια

  1. ..να μας πεις κ ποιος έπλυνε τα "ντζάντζαλα μάντζαλα"...

    καλημέρα...

    Σβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Γιώργος Μυζάλης -musicspins: καλή εβδομάδα!

    @Σβ: πάντα έχω την πολύτιμη βοήθεια του συνοδοιπόρου... στο βιλαμπάχο ακόμα πλένουν ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εντυπωσιακή φωτογράφιση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιαμμμμμμ.... Τα γλυκά δεν ειναι το φόρτε μου, αλλα όταν έρθω Αθήνα please...θέλω να μου τα ετοιμάσεις!!! Μαρίνα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana