Beautiful


Νομίζω ότι οι πιο 'κακοί' (αν υπάρχει αυτός ο όρος), στριμμένοι, μίζεροι, ξινοί άνθρωποι είναι εν τέλει αυτοί που δεν έχουν αγαπηθεί. Ίσως όχι αρκετά, ίσως και καθόλου. Αυτοί που δεν έχουν ακούσει από τους πιο οικείους τους ότι αξίζουν, ότι τα καταφέρνουν καλά, ότι είναι όμορφοι, ικανοί, ότι είναι αξιαγάπητοι. Αυτοί που δεν έχουν δει στα μάτια των γύρω τους τον θαυμασμό, την υπερηφάνεια, την γλύκα, την συγκίνηση. Αυτοί που ως ενήλικες ζουν μέσα σε μια συνεχή ανασφάλεια για το εάν και πόσο αξίζουν. Πόσο ικανοί είναι, πόσο όμορφοι, πόσο δυναμικοί. Και έτσι φορούν αυτό το προσωπείο του κακού - απόμακρου - ξινού νομίζοντας ότι μας ξεγελούν. Και είναι στενάχωρο. Μερικές φορές, ερχόμενη αντιμέτωπη με ανθρώπους που θεωρώ ότι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, αναρωτιέμαι πώς θα είχαν εξελιχθεί αν είχαν διαφορετικούς γονείς, διαφορετικά ερεθίσματα, διαφορετικές εμπειρίες. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι και οι ίδιοι πιστεύουν ότι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων. Ίσως αυτό χρειάζεται μια βαθειά επίγνωση και ειλικρίνεια. Σε κάποιες περιπτώσεις, πιστεύω ότι δεν θεωρούν ΚΑΝ ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Είναι καλό να είσαι bitch ούτως ή άλλως. Δείχνεις δυναμική, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, όταν στην ουσία κάθε άλλο παρά αυτά είσαι. Και από την άλλη, δεν είναι και δικαιολογία. Γιατί όλοι έχουμε τη δυνατότητα της αλλαγής και της επιλογής, πόσο μάλλον στην ενήλικη ζωή μας.  

Πόση όμως διαφορά μπορεί να κάνει μία και μόνο καλή κουβέντα; Αν προέρχεται και από τους ανθρώπους σου, τότε μάλλον κάνει όλη τη διαφορά του κόσμου! Μπορεί να σου φτιάξει ή να σου χαλάσει τη διάθεση - τη μέρα - την εβδομάδα! Να σε κάνει να νιώσεις ο πιο αξιαγάπητος άνθρωπος του πλανήτη ή ο πιο ανεπιθύμητος. Και ναι, σε έναν ιδανικό κόσμο, θα το ξέραμε ότι είμαστε όμορφοι - εκλεκτοί - ικανοί χωρίς καμία εξωτερική επιβεβαίωση. Στο δικό μας όμως ατελή κόσμο, αυτή η μία, ειλικρινής φράση μπορεί να μας θυμήσει την ουσία και την αξία μας. Στο παρακάτω βίντεο μία φοιτήτρια μάζεψε συμφοιτητές της με το πρόσχημα μίας φωτογραφικής εργασίας όπου τους ζητούσε απλά να τους φωτογραφήσει. Εκείνη όμως τους τραβούσε με την βιντεοκάμερα ενώ τους εξηγούσε ότι το project της είναι να φωτογραφίσει ό,τι θεωρεί όμορφο, και ότι με αυτό το κριτήριο τους επέλεξε. Απλούς αγνώστους που εμμέσως τους αποκάλυπτε ότι τους θεωρεί όμορφους. Δείτε τις αντιδράσεις τους και θα καταλάβετε. Ξαφνικά, λάμπει ολόκληρο το πρόσωπό τους. Γίνονται στην πραγματικότητα όμορφοι. Δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν! Μία κοπέλα είναι τόσο σίγουρη ότι της λέει ψέματα που φεύγει εκνευρισμένη.

Δείτε το και θα καταλάβετε. Και ίσως θυμηθούμε την επόμενη φορά που θα σκεφτούμε κάτι όμορφο για τους ανθρώπους μας, να τους το πούμε κιόλας! Μία τόση δα φράση είναι.


Σχόλια

  1. Η αληθεια είναι οτι η μοναδικη κοπέλα που δεν μου φανηκε τόσο όμορφη ηταν η ''shut up''... τελικα μονο η εξωτερικη εμφανιση δεν φτάνει για να κάνει εναν άνθρωπο όμορφο ;)

    ΥΓ
    Υπάρχου και άνθρωποι που έχουν λάβει αγάπη αλλα παραμένουν κακοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana