Μικρό καταφύγιο

βεράντα φυτά διακόσμηση μπαλκόνι

Έχετε κήπο; Ή μεγάλη βεράντα; Πόσο τυχεροί είστε! Και εμείς είχαμε, πάντα, σε όλα τα σπίτια που μας έχουν φιλοξενήσει στην Ελλάδα. Στα δύο πρώτα είχαμε ωραίες βεράντες και στο τρίτο ευτυχήσαμε να έχουμε και έναν ωραίο, μικρό κήπο. Και πάντα ήταν από τους πιο αγαπημένους μας χώρους. Με το που ανέβαινε λιγάκι η θερμοκρασία, βγαίναν τα κεράκια, τα φαναράκια, οι καρέκλες και τα σερβίτσια, άνθιζαν και τα γιασεμιά και οι βουκαμβίλιες, και είχαμε το ομορφότερο, μικρό μας καταφύγιο. Τι πάρτυ, τι μεσημεριανά BBQs, τι βραδινά cocktails, τι πιτσιρίκια να τρέχουν, τι μεγάλοι να γελάνε, τι ολονύκτιες συζητήσεις, τι μοσχομυριστά πρωϊνά.... 

μικρό μπαλκόνι έπιπλα φυτά διαρρύθμιση


Μου έχει λείψει να σας πω. Γιατί εδώ στην Ελβετία τα μπαλκόνια είναι δυσεύρετα. Ευτυχώς εμείς έχουμε ένα τόσο δα μικρούλι αλλά δεν το χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα. Οι κήποι είναι ακόμα πιο δυσεύρετοι. Είναι και διαφορετική η νοοτροπία. Εδώ ως "κήπο" θεωρούν και τον δημόσιο χώρο. Κάνουν δηλαδή τα BBQs, τα πάρτυ, τις συναθροίσεις με φίλους, στο πάρκο της γειτονιάς, στην κοντική παραλία στη λίμνη, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για πικ-νικ. Και πραγματικά τον νιώθουν σαν δικό τους. Πόσα παιδικά πάρτυ έχουμε πετύχει στην κοντινή μας παραλία. Με στολισμούς, με μουσικές, με παιχνίδια. Είναι όμορφο να νιώθεις τόσο οικείο τον δημόσιο χώρο. Αλλά να σας πω, θα ήθελα και ένα λίγο μεγαλύτερο μπαλκόνι. Καλά για τον κήπο δεν το συζητώ καν γιατί μάλλον είναι όνειρο καλοκαιρινής νυχτός για τα ελβετικά δεδομένα.

μικρό μπαλκόνι άσπρο μαύρο μίνιμαλ φυτά


Δεν απογοητευόμαστε όμως. Έχουμε ένα τόσο - δα μικρό μπαλκονάκι; Ας το αξιοποιήσουμε. Έχει και αυτό τη χάρη του. Λίγα φυτά από εδώ, λίγα σημαιάκια και λαμπάκια από την άλλη, λίγο ξύλο για να δώσει οικειότητα, ένα μικρό τραπεζάκι, δυο φαναράκια και είμαστε έτοιμοι. Εμπνευστείτε! Και δημιουργείστε! Θα το φτιάξω και εγώ φέτος το μπαλκονάκι μας. Πώς το ονειρεύομαι; Με ένα τοίχο γεμάτο φυτά (αρωματικά και βότανα κυρίως), μικρές γλαστρούλες με λουλούδια που θα κρέμονται από τα κάγκελα, μικρά φωτάκια - λαμπάκια στον άλλο τοίχο, ένα μικρό καναπεδάκι με φουσκωτά μαξιλάρια, φαναράκια στο δάπεδο και ένα τραπεζάκι παντός καιρού. Το ξέρετε ότι στο μπαλκόνι μας δεν υπάρχει μπρίζα; Ούτε βρύση. Αυξημένης δυσκολίας λοιπόν το project. Θα τα καταφέρουμε όμως. Ελπίζω και εσείς.


Καλή άνοιξη!
ανδριάνα

ΥΓ. Μου αρέσει πολύ αυτή η αίσθηση ότι το μπαλκόνι είναι συνέχεια του σαλονιού. Θα το δείτε σε κάποιες από τις παραπάνω φωτογραφίες. 

Σχόλια