Mickey Mouse Party

mickey mouse παιδικό πάρτυ διακόσμηση χειροτεχνίες μίκυ

Θυμάστε τέλη Απριλίου που γιορτάσαμε τα δεύτερα γενέθλια του Στεφανάκου; Το θέμα που επιλέξαμε ήταν ο Mickey και ο λόγος είναι ένα μικρό κουκλάκι που του έχει φέρει μια φίλη και το οποίο αναζητά συχνά - πυκνά. Τον αγαπά τον μικρό του Mickey. Και του κάνει αγκαλιές, και τον βάζει πάνω στο ποδήλατο για να τον πάει βόλτα, και τον φέρνει στο τραπέζι να φάει και εκείνος.... Οπότε είπαμε, γιατί όχι. Mickey it is. Έλα όμως που με την πρώτη έρευνα συνειδητοποιήσαμε ότι αφενός υπάρχουν εκατοντάδες προϊόντα για πάρτυ με τον mickey αλλά αφετέρου η πλειοψηφία τους είναι... πολύ έντονα να το πω; Πολύ πολύχρωμα; Πολύ κιτς; Πολύ έξω από τα γούστα μας όπως και να 'χει. Έτσι, μας πήρε αρκετό χρόνο να βρούμε λύσεις που και να μας ταιριάζουν αλλά και να θυμίζουν τον Mickey. Λειτουργήσαμε λοιπόν κάπως αφαιρετικά, κρατώντας τα βασικά σχήματα (τα αυτιά για παράδειγμα που είναι και το σήμα κατατεθέν και τα πουά) και χρώματα (μαύρο - άσπρο - κόκκινο), φτιάξαμε αρκετά πραγματάκια εμείς και νομίζω ότι είχαμε ένα όμορφο και ξεχωριστό αποτέλεσμα με τον Mickey διακριτικά παρών. Α! Και βεβαίως αποφύγαμε όσο το δυνατόν τη χρήση πλαστικού.


παιδικό πάρτυ μίκυ πουά έμπνευση mickey διακόσμηση

Σας παραθέτω λοιπόν τα βασικά στοιχεία προς έμπνευση γιατί κάτι μου λέει ότι δεν είναι λίγοι οι φίλοι του Mickey και της Minnie εκεί έξω!
  • Μεγάλα μπαλόνια άσπρα με τα χαρακτηριστικά αυτιά του Mickey σε μαύρο τα οποία φουσκώσαμε με ήλιον
  • Μαύρα, χάρτινα πιάτα με άσπρα πουά και αντίστοιχες κόκκινες χαρτοπετσέτες (αυτά που έβρισκα με τον Mickey απλά δεν μου πήγαινε το χέρι να τα αγοράσω! πολύ φανταχτερά!)
  • Άσπρα, χάρτινα ποτήρια με κόκκινα πουά
  • Χάρτινα καλαμάκια με ασπρόμαυρα και ερυθρόλευκα πουά 
  • Χάρτινη γιρλάντα για την πόρτα που φτιάξαμε εμείς εκτυπώνοντας το περίγραμμα του Mickey, και κόβωντάς το σε μαύρο χαρτόνι
  • Χάρτινο, λευκό τραπεζομάντηλο το οποίο διακοσμήσαμε με το περίγραμμα του Mickey και μικρά "κονφετί" (αν έχετε καλεσμένους μεγαλύτερα παιδιά είναι ωραία ιδέα να το ζωγραφίσουν αυτά με τα περιγράμματα του Mickey)
  • Χαρτονένιο, τρισδιάστατο νούμερο 2 το οποίο στολίσαμε με τα "κονφετί" του Mickey
  • Στέκες με τα αυτιά του Mickey και της Minnie (μεγάλη επιτυχία σε μικρούς και μεγάλους! ο Στέφανος ακόμα τα φορά και παίζει)
  • Τούρτα (που παραγγείλαμε ενννοείται) με τα αυτιά του Mickey
  • Θήκες για cupcakes με διακοσμητικά τα αυτάκια, ποιανού;; Του Mickey!
  • Κουπάτ Mickey για τα μπισκοτάκια που έφτιαξα και έβαλα σε διάφανα σακουλάκια με κόκκινα πουά για τους καλεσμένους μας.



μπουφές πάρτυ παιδικό μίκυ έμπνευση διακόσμηση τραπεζιού

πάρτυ μίκυ άσπρο μαύρο κόκκινο διακόσμηση παιδικό γενέθλια mickey party




Και το πάρτυ δεν ήταν όπως ακριβώς το περιμέναμε γιατί τα πλάνα ήταν για pique-nique στη λίμνη. Η βραδινή όμως αναπάντεχη βροχή μας τα "χάλασε" αλλά καθόλου δεν μας χάλασε. Προσαρμοστήκαμε, φέραμε τις ετοιμασίες στα νέα δεδομένα, προσπαθήσαμε να συμμαζέψουμε και να στολίσουμε το σπίτι όσο περισσότερο γίνεται και να το γεμίσουμε με θετική ενέργεια, αισιοδοξία και αθωότητα. Και νομίζω τα καταφέραμε χάρις και στους αγαπημένους φίλους και βεβαίως στο τιμώμενο πρόσωπο που δεν σταμάτησε να χαμογελά, να παίζει, να τρέχει και να μοιράζει αγκαλιές. If he is happy - we are more than happy.

Τι να μας περιμένει του χρόνου άραγε; Πλέον θα είναι ο ίδιος ο Στέφανος που έμμεσα αλλά και άμεσα θα επιλέγει τα αγαπημένα του θέματα. Καλά να είμαστε να γιορτάζουμε και να δημιουργούμε.

ανδριάνα

Σχόλια