Οικολογικά Χριστουγεννιάτικα πακέτα

 

eco wrap xmas οικολογικά χριστούγεννα πακέτα περιτύλιγμα χαρτί ιδέες προτάσεις εύκολες

Μία από τις ομορφότερες, οικογενειακές μας, Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις είναι η ανταλλαγή των δώρων. Ανήμερα λοιπόν των Χριστουγέννων, αφού φάμε και πιούμε, καθόμαστε στο σαλόνι με τα δεκάδες κουτιά αραδιασμένα γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, έναν καφέ στο χέρι και τις τελευταίες κουταλιές από το γλυκό, και ένας - ένας σηκώνεται και αρχίζει την μοιρασιά. Σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Και πάντα ακολουθούν γέλια, αγκαλιές, χαμόγελα, αναλύσεις.... Προσθέστε και τους τόσους εορτάζοντες αυτής της περιόδου (Χρήστους, Βασίληδες, Στέφανους, Βασιλικές, Μανώληδες...), ε τα δώρα και τα πακέτα είναι πολλά! Και ένα όμορφα τυλιγμένο δώρο ανεβάζει από μόνο του τον πήχη! Ακόμα και πριν το ανοίξεις!

Γνωρίζετε όμως ότι τα περισσότερα κλασικά, γυαλιστερά, χαρτιά περιτυλίγματος δεν ανακυκλώνονται; Προσωπικά το έμαθα πρόσφατα. Όχι, δεν κατηγοριοποιούνται ως χαρτί και ναι, η ζωή τους είναι μόλις μερικά λεπτά (άντε μέρες) μέχρι να σχιστούν και απλά πεταχτούν στα σκουπίδια. Μπορείτε να φανταστείτε για τι όγκο σκουπιδιών μιλάμε παγκόσμια! Προσθέσθε και τις απανταχού κορδέλες, φιόγκους, κάρτες με γκλίτερ... καταλαβαίνετε!

οικολογικά πακέτα δώρα χριστουγέννων χαρτί kraft

Πώς όμως να δωρίσεις κάτι χωρίς να το τυλίξεις; Γίνεται; Γίνεται! Αλλά χάνει κάτι από την ομορφιά του, από την ιερεοτελεστεία. Μπορεί όμως η οικολογία να συνδυαστεί με την ομορφιά! Υπάρχουν πάντα λύσεις για αυτούς που ψάχνουν. Και εγώ έψαξα και για εσάς! Φέτος λοιπόν, αν θέλετε να προσφέρετε εξίσου (ίσως και περισσότερο) όμορφα τυλιγμένα αλλά και οικολογικά τυλιγμένα δώρα, ιδού οι προτάσεις μου. Τα βασικά υλικά που θα σας λύσουν τα χέρια είναι τα χαρτιά kraft (που ναι, ανακλυκώνονται σαν όλα τα άλλα χαρτιά), οι παλιές εφημερίδες, οι σπάγγοι, τα υφάσματα, τα κουτιά και τα βαζάκια που ήδη έχετε, κλαδάκια, πολύχρωμοι μαρκαδόροι, χειροποίητες κάρτες και καρτελάκια (που μπορείτε να βρείτε εδώ και απλά να τα εκτυπώσετε) και τα σπιτικά στολίδια.

καλλιγραφία δώρα χριστούγεννα πακέτα οικολογικά χαρτί περιτυλίγματος kraft ιδέες
δώρα χριστουγέννων πακέτο περιτύλιγμα οικολογικό eco kraft paper wrap xmas christmas
οικολογικό περιτύλιγμα δώρων εφημερίδες χριστούγεννα πακέτα

Μαγικά μπορούμε να κάνουμε με ένα απλό χαρτί kraft, κάποιες εφημερίδες, μερικά κλαδάκια και λίγη καλλιγραφία! Και εντυπωσιακά, και πρωτότυπα αλλά και οικολογικά πακέτα χριστουγέννων!

Καλό πακετάρισμα!

ανδριάνα


Οι ιδέες προέρχονται από τα παρακάτω sites: Cindy Hattersley, Macadameia, Home Shopping Spy, My Christmas, Bea Hygge Spreder, Stampington, One brick at a time.


Σχόλια