Διακόσμηση... τοίχου!


Είπα να πιάσω δειλά – δειλά άλλο ένα αγαπημένο θέμα, τη διακόσμηση και το design. Βεβαίως δεν είμαι ειδική επί του θέματος, αλλά μία απλή, καθημερινή θαυμάστρια! 
Πρώτο μας λοιπόν διακοσμητικό θέμα ο τοίχος! Αρκετά δύσκολο project καθώς πολύ συχνά, ειδικά στα ‘φρέσκα’, νεανικά σπίτια, οι τοίχοι παραμένουν άδειοι επί μήνες, χρόνια… ή και επ’ άπειρον.  Η ‘κλασσική’ επιλογή ενός πίνακα –έργου τέχνης αποδεικνύεται πολλές φορές πολύ βαρύ φορτίο είτε λόγω κόστους, είτε λόγω δυσκολίας ανεύρεσης ενός έργου που μας αντιπροσωπεύει.
Μία πολύ πιο οικονομική, ιδιαίτερη αλλά και δημιουργική λύση είναι τα κάδρα φωτογραφιών, μικρών έργων τέχνης (ακόμη και ζωγραφιών), μηνυμάτων, αναμνηστικών… ! Έναν περιβόητο τοίχο με φωτογραφίες αγαπημένων ανθρώπων και στιγμών τον ονειρευόμουν από μικρή, κυρίως βασιζόμενη σε σπίτια της Αμερικής όπου συνηθίζεται αυτή η επιλογή. Με το πρώτο μου σπίτι το έκανα πραγματικότητα και έκτοτε μας ακολουθεί με την αντίστοιχη πάντα ανανέωση.
Οι επιλογές για κορνίζες και κάδρα πολλές…… με πιο συνηθισμένη και οικονομική λύση βεβαίως τα καταστήματα ΙΚΕΑ. Το κρέμασμα των κάδρων μπορεί να γίνει σε διάφορους σχηματισμούς ανάλογα με τη διάθεση και το στυλ μας: σε πλήρη στοίχιση, με κάποια κεντρικά κάδρα και μικρότερα περιφερειακά, σε κάθετη ή οριζόντια διάταξη, με έμφαση στη μονοχρωμία ή στα ισομεγέθη κάδρα, ή από την άλλη σε πλήρη ελευθερία! 

 

Stay tuned για περισσότερες ιδέες....

Σχόλια

  1. Λατρεύω το σημερινό σου θέμα! Όπως μου αρέσουν πολύ και οι ιδέες σου!Είναι όντως μεγάλο "πρόβλημα" η διακόσμηση των τοίχων και η αναζήτηση του "κατάλληλου" πίνακα μπορεί να γίνει πολύ μια πολύ επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία. Οι κορνίζες, τα καδράκια ακόμα και κάποιες "δημιουργίες" δικών μας ανθρώπων κάνουν το σπίτι τόσο ζεστό και δίνουν το πλέον προσωπικό ύφος.
    Από την άλλη, μια καλή λύση για κάτι πιο οικονομικό -αν επιμένει κανείς να αγοράσει ένα έργο τέχνης- είναι να αναζητήσει νέους καλλιτέχνες που συνήθως έχουν καλύτερες τιμές και μια... φρέσκια προσέγγιση. Καλύτερα πάλι να αποφύγει τις γκαλερί, καθώς συνηθίζουν να βάζουν και τη δική τους προμήθεια. Οπότε, στα ατελιέ των ίδιων των καλλιτεχνών πετυχαίνεις πιο συμφέρουσες τιμές. Με λίγο χρόνο και τύχη μπορεί να βρει κανείς αυτό που τον αντιπροσωπεύει. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί νέοι και αξιόλογοι δημιουργοί:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Ναταλία για τα καλά σου λόγια :-) σε επόμενο post θα δούμε άλλη μία εύκολη και οικονομική εναλλακτική... stay tuned!

    Είναι όντως ένα πολύ ευρύ θέμα με πολλές όμορφες λύσεις. Η πρότασή σου για τους νεότερους καλλιτέχνες είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Θα χαρώ πολύ αν θες να μας προτείνεις κάποιους έλληνες δημιουργούς και τη δουλειά τους.... Να ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana