Ο Παραμυθάς!

Ο μικρός Παναγιώτης θα πάει στο Μέγαρο… ναι, ναι! Καλά ακούσατε… Στην ηλικία των 4 (και λίγες ημέρες... γιατί και αυτές μετράνε σε αυτή την ηλικία!) ο μικρός βαφτισιμιός θα κάνει την πρώτη και ιστορική του επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Και ποια ιδανικότερη αφορμή από τα παραμύθια……. Ο Διονύσης Σαββόπουλος, με την πολύ χαρακτηριστική του φωνή, χροιά και εκφραστικότητα, θα διηγηθεί στους λιλιπούτιους φίλους του παραμύθια, όνειρα και μουσικές, παρέα με εκλεκτούς του φίλους ακροβάτες, τραγουδιστές, μάγους….

Πόσο όμορφο αλλά και ευαίσθητο το θέμα των παραμυθιών… Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη φορά που παρακολούθησα την κινηματογραφική (τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να ήταν και τηλεοπτική…) μεταφορά του Πινόκιο και τον φόβο που με διαπέρασε -αυτό το μεγάλωμα της μύτης και τα τεράστια γαϊδουρινά αυτιά! Γιατί τα παραμύθια να έχουν λύκους που τρώνε τις αγαπημένες μας γιαγιάδες (πολύ κατατρεγμένο είδος ο λύκος) και κακές μάγισσες που κοιμίζουν τις όμορφες; Καταλαβαίνω ότι πρέπει ο μικρός ακροατής/θεατής να εξοικειωθεί με την πραγματικότητα η οποία δεν είναι αγγελικά πλασμένη. Αλλά γιατί τόσο άγριες και βίαιες εικόνες; Και ο Αίσωπος πέρναγε το μήνυμα του εργατικού και του τεμπέλη, του βιαστικού αλλά και του φρόνιμου χωρίς όμως κάποιος να πεθαίνει! Δύσκολη υπόθεση η μυθοπλασία…

Οι παραμυθοπροτάσεις σας είναι πολύ ευπρόσδεκτες καθώς οι δύο ανιψιές και οι πολλοί μικροί μας φίλοι αναζητούν νέους παραμυθένιους κόσμους!

Α! Οι παραστάσεις συνεχίζονται έως τα μέσα Ιανουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Σχόλια

  1. Ο μικρός Παναγιώτης ενδέχεται στο Μέγαρο να συναντήσει το μικρό Οδυσσέα και τη μικρή Αλίκη! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα ξεχάσω την μαμά μου να λέει με την βροντερή φωνή (μιμούμενη αυτήν του δράκου) το παραμύθι..το μάλλον δικής της έμπνευσης...με τους δράκους στην μικρούλα μου Ζέττα που την άκουγε με προσοχή και με ορδάνοιχτά τα ματάκια της...ελπίζω και εύχομαι να μπορώ και να υπάρχω για να λέω ωραία παραμύθια στα εγγόνια μου....τί ωραιότερο για μιά γιαγιά...έστω και νέα ακόμη...χι...χι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana