Θα λείψω αύριο... ανθίζουν οι κερασιές!


Ανθίζουν οι κερασιές! Τον Απρίλιο! Οι Ιάπωνες δικαιούνται 3 ολόκληρες ημέρες άδεια μόνο και μόνο για να απολαύσουν αυτό το μαγικό θέαμα! Μέχρι και πέρσι (τα πολλά λάθη στις προβλέψεις οδήγησαν στη διακοπή της συγκεκριμένης υπηρεσίας από φέτος), καθημερινά δελτία καιρού ενημέρωναν τους Ιάπωνες για την πορεία της «ανθοφορίας» ώστε να συντονιστούν πλήρως και να επιδοθούν στο HANAMI, την ενατένιση των ανθισμένων κερασιών δηλαδή. Στρώνουν τα χαρακτηριστικά μπλε στρωματάκια τους και απολαμβάνουν ένα ολοήμερο (ακόμα και πολυ-ήμερο) πικ-νικ κάτω από τις κερασιές, θαυμάζοντας τη μαγεία της φύσης, τρώγοντας, τραγουδώντας, περπατώντας, εν ολίγοις χαλαρώνοντας. Μια νεράιδα, λέει ο μύθος, ξυπνάει τα λευκά άνθη με την ανάσα της τα οποία σιγά – σιγά εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα.

Και όλη αυτή η ομορφιά μόλις για 1 εβδομάδα………. Τα ολάνθιστα δέντρα ξεγυμώνονται μόλις μέσα σε λίγες ημέρες, χάνοντας άξαφνα (όπως ακριβώς την απέκτησαν) την ομορφιά τους. Και τι δεν θα έδινα για να βρεθώ αυτές τις ημέρες στην Ιαπωνική φύση...

Και τις μας νοιάζει εμάς; Νομίζω ότι αφορμή ψάχνουμε για να ξεφύγουμε από την ρουτίνα, το γκρι και τη γκρίνια… Να βρούμε την ομορφιά όπου και αν κρύβεται και να την γευτούμε όσο διαρκεί! Ας ανακαλύψουμε λοιπόν, ή ακόμα καλύτερα ας φυτέψουμε, τη δική μας κερασιά.


ΥΓ. Το άρθρο αυτό το είχα γράψει αρκετές ημέρες τώρα εν αναμονή αυτής της μοναδικής περιόδου. Τα πολύ δυσάρεστα γεγονότα όμως στη χώρα του ανατέλοντος ηλίου πρόλαβαν τη δημοσίευση. Αποφασίσα όμως να το δημοσιεύσω όπως ακριβώς το είχα γράψει, ως τιμή στο ξεχωριστό αυτό λαό που υπομένει μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές της μοντέρνας, παγκόσμιας ιστορίας με καρτερικότητα και ταπεινότητα. 

Σχόλια

  1. ..μα τι γλυκειά πληροφορία ήταν αυτή...σαν τα κεράσια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι ωραία ανάρτηση...υπέροχες φωτογραφίες...υπέροχος λαός και άλλη κουλτούρα απο την δικιά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.... athens in athens & Σιροπιαστό Μπρόκολο (τι φορεβό όνομα!!)! Eίναι ένας θαυμαστός λαός που δυστυχώς δεν έχω καταφέρει ακόμη να επισκεφθώ. Μακάρι του χρόνου τον Απρίλιο να είναι όλα 'ολάνθιστα' και να πραγματοποιήσω (επιτέλους) αυτό το ταξίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όντως ένας μοναδικός και τόσο ξεχωριστός λαός. τόση φυσική ομορφιά που αξίζει να τη δει κανείς έστω και μια φορά στη ζωή του! κρίμα που η κακή χρήση της τεχνολογίας μπορεί να καταστρέψει τα τόσα όμορφα που βλέπουμε γύρω μας.
    πάντως, ας σταματήσουμε λίγο το τρέξιμο και ας χαζέψουμε λίγο και... τις δικές μας κερασιές! εγώ τις απολαμβάνω στο δρόμο προς το γραφείο κάθε πρωί. ευτυχώς που έχουνε αφήσει μερικές στην κηφισιά, εκεί έξω από το ομώνυμο εμπορικό κέντρο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana