Tea? Coffee?


Μπππρρρρ…. Κρύο!! Και για τους τυχερούς, χιόνι! Δεν είναι κρίμα κάθε φορά που λίγο μας βγάζει από την ρουτίνα μας ο καιρός να γκρινιάζουμε; Το καλοκαίρι έχει πολλή ζέστη, α πα πα…. Το χειμώνα έχει βροχή, ενίοτε και χιόνι… α πα πα ξανά! Και δεν είναι ότι δεν κατανοώ την ταλαιπωρία που μας προκαλούν κάποιες φορές τα καιρικά φαινόμενα, απλά είμαι της άποψης: «ό,τι δεν μπορείς να το αποφύγεις, φρόντισε να το απολαύσεις».

Χιόνι λοιπόν, κρύο και αέρας ‘εξισορροπούνται’ με τη σωστή σπιτική ατμόσφαιρα. Απαραίτητα συστατικά: τζάκι, παρέα, μουσική, κεριά, τσιμπολογήματα και ροφήματα. Πέραν των κλασσικών καφέδων (στην κατηγορία ροφήματα είμαι), αγαπώ πολύ τα αφεψήματα που αγοράζω συνήθως ‘χύμα’ και αναμειγνύω ώστε να δημιουργηθεί κάθε φορά και μια διαφορετική γεύση. Τσάι του βουνού, λουΐζα, μελισσόχορτο, δίκταμο, κανέλα, λεμόνι, μήλο, μέλι, ginger… Πιο πρόσφατη ανακάλυψη το πράσινο τσάι με αγριολέμονο! Φανταστικό!


Βασικό αξεσουάρ η τσαγιέρα ή τα ατομικά σουρωτηράκια…. Σας έχω μία πρόταση για το κάθε ένα! Γυάλινη, λεπτοκαμωμένη τσαγιέρα που θυμίζει λυχνάρι αγόρασα πρόσφατα για δώρο από το πολύ όμορφο living green (online ή αυτοπροσώπως αν είστε βόλτα στο κέντρο για να το θαυμάσετε και από κοντά). Με ενσωματωμένο ειδικό σουρωτήρι, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από το να επιλέξουμε το ρόφημά μας, να το τοποθετήσουμε στη θήκη και να ρίξουμε σιγά-σιγά το ζεστό νερό.

Αν από την άλλη προτιμάτε τα ατομικά σουρωτήρια (ή αλλιώς εργαλεία έγχυσης τσαγιού!), ένα παπάκι μπορεί να επιπλέει στο ποτήρι σας! Το βρήκα μέσα στις γιορτές και το αγόρασα σε εγκυμονούσα φίλη πακέτο με πράσινο τσάι που είναι από τη φύση του ντεκαφεϊνέ. Γεμίζετε τη μεταλλική θήκη η οποία κουμπώνει στο παπάκι και απλά το τοποθετείτε στην κούπα σας.

Α! Και μην το βράζετε το νερό.... λίγο πριν τη βράση, στους 80ο C για παράδειγμα είναι μια χαρά και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικότερο και υγιεινότερο.

Πάω να φτιάξω το mix της ημέρας, τσάι του βουνού – ginger – κανέλα και να απολαύσω το τζάκι! Σας προτείνω να κάνετε το ίδιο…..

Σχόλια

  1. Ένα από τα ωραιότερα ροφήματα για τον χειμώνα με το κρύο του είναι το mulling spices ή το spicy cider και το apple cider. Όλα είναι Αμερικανοτραφή και υπέροχα. Είναι μπαχαρικά που μοσχοβολούν μήλο, κανέλλα, γαρύφαλλο και ένα σωρό άλλα μπαχαρικά, που τα βράζεις στο νερό ή στο κρασί...για τους πιό μερακλήδες (γλυκό κόκκινο κρασί προτιμάται) και είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και για τα κρυολογήματα...η γράφουσα τα κουβαλάει σε κάθε επίσκεψή της από την Αμερική μέσα στα υπέροχα μπρούτζινα κουτάκια του William Sonoma (μαγαζί με απίθανα πράγματα για την κουζίνα και το σπίτι..όνειρο κάθε νοικοκυράς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana