Urban legends for newborns... by Emi in Wonderland



Κάθε παιδί είναι διαφορετικό - κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός... Γενικότερα, με τη θεωρία της διαφορετικότητας είμαι απολύτως σύμφωνη! Όμως κάποιοι μύθοι μέσα από την τελευταία μου εμπειρία και το νέο μου ρόλο σαν νέα μαμά καταρρίφθηκαν! Μπορεί να είμαι λάθος, μπορεί να είμαι σωστή... αν και δεν πιστεύω ότι υπάρχει σωστό ή λάθος. 

Για όλους τους υποψήφιους γονείς, καλό είναι να ξέρουν ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά της ζωής... 



URBAN LEGEND  1 : Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ 
Μόλις μου έδειξαν το βρέφος, όχι, δεν ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της ζωής μου. Δεν έβαλα τα κλάμματα... Ίσα ίσα μόλις μου είπε ο γιατρός "Κοίτα τον παίδαρό σου" έκλεισα δυνατά τα μάτια μου από τον φόβο μου μήπως δεν ακούσω το κλάμμα του. Μόλις έκλαψε, τότε κατάλαβα ότι έμπλεξα. 

URBAN LEGEND 2 : ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ ΜΠΟΡΕΙΣ 
Καμία μα καμία προετοιμασία δεν είναι ποτέ αρκετή! Όλες οι συμβουλές, όλα τα μαθήματα τοκετού, όλα τα βιβλία του κόσμου δε σου φτάνουν για να σταθείς στο ύψος της συγκεκριμένης περίστασης. Το πιο σημαντικό είναι ένα κόκκινο κουμπάκι στο μαιευτήριο που πατάς για οτιδήποτε σου συμβεί. Συμβουλή: ούτε μάνα, ούτε μαία, ούτε τίποτα. Πατάς το κόκκινο κουμπί για να σου λυθεί κάθε απορία επιτόπου. Για να το κάνεις και να το μάθεις να θυμάσαι ότι όταν επιστρέψεις στο σπίτι αυτό το κουμπί ΔΕΝ θα υπάρχει! Πρέπει οπωσδήποτε να έχεις καλύψει την ύλη μέχρι να αποχωριστείς το κουμπάκι. 

URBAN LEGEND 3 : ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ 
Μόλις γυρνάς από το μαιευτήριο στο σπίτι, όχι δεν είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σου. Έχεις να κάνεις ένα νέο task που σου έρχεται χωρίς manual. Και πρέπει να τα φέρεις βόλτα... Οι γυναίκες που τα κάνανε όλα μόνες τους απλά δεν υπάρχουν. Χρειάζεσαι βοήθεια! Είναι αδύνατον να θηλάζεις - να μαγειρεύεις - να μην κοιμάσαι και να μαθαίνες νέα πράγματα. Όποια βοήθεια και αν σου προσφέρεται, εκμεταλλεύσουν την όσο περισσότερο μπορείς. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ. 

URBAN LEGEND 4: ΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥ 
….. στα πρώτα δευτερόλεπτα τινάζεσαι. Αναρωτιέσαι τι δεν έχεις κάνει σωστά. Αφού ελέγξεις τα πάντα, είναι αδύνατον να αποφύγεις την αγκαλιά. Μόνο έτσι μπαίνει το μωρό στο mute και μπορείς και εσύ να ηρεμήσεις ψυχικά και βιολογικά.. και να ηρεμήσουν βέβαια και όλοι οι άλλοι τριγύρω σου. Ναι, η πιπίλα είναι σπουδαία ανακάλυψη. Τίποτα δεν συγκρίνεται όμως με την αγκαλιά. Και για αυτούς που λένε "Πρόσεχε μη κάνεις το παιδί σου αγκαλίτσα", ψέμα. Όταν το παιδί ξεκινήσει να περπατάει, θα σε έχει γραμμένο οπότε απόλαυσέ το όσο μπορείς. 

URBAN LEGEND 5ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΑΝ ΜΩΡΟ 
Το "κοιμάται σαν μωρό" σημαίνει στην πραγματικότητα ότι κοιμάται λίγη ώρα με άπειρα διαλείμματα. Δηλαδή για να κλείσεις 8ωρο πρέπει να περάσει πολύυυυς καιρός. Μάλλον αυτός που έβγαλε την ατάκα δεν είχε ποτέ μωρό! 

URBAN LEGENT 6 : Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ 
Ο μπαμπάς είναι χρήσιμος παντού και πάντα! Η περιπέτεια ξεκινάει και για τους δύο. Η οικογένεια λειτουργεί σαν συγκοινωνούντα δοχεία.. εκεί που η μαμά τα έχει φτύσει και ορμονικά μέσα της γίνεται χαμός, παίρνει αγάπη και στήριξη από τον μπαμπά και τη δίνει στο παιδί. 

URBAN LEGEND 7: ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ 
Όχι, δεν ερωτεύεσαι το μωρό σου με την πρώτη ματιά... Η αλήθεια είναι πως με το που το βλέπεις τα παίζεις και αναρωτιέσαι αν είναι δικό σου, πώς έμπλεξες και πώς θα τα βγάλεις πέρα. Όσο περνάει όμως ο καιρός και αρχίζει και γίνεται ανθρωπάκος, παρόλο τους μαύρους κύκλους, την τρελή εξάντληση και τη στέρηση από τα εγκόσμια, ένα χαμόγελο αρκεί για να σε κάνει τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο του κόσμου! 

EMI IN WONDERLAND

Σχόλια

  1. πόσα like μπορώ να κάνω σε αυτό το κείμενο! και πού να γράψεις τις "χαρές" της περιόδου εγκυμοσύνης! Ειδικά αυτή η αίσθηση που δεν αναγνωρίζεις πια το σώμα σου είναι σκέτη μαγεία. Και φυσικά δεν εννοώ μόνο την εξωτερική εικόνα, αλλά κυρίως την εσωτερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίθανο κείμενο!Ποσο δίκιο έχεις σε ΟΛΑ!
    Αυτο το κουμπάκι μου έλειψε πολύ στο σπίτι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana