A PARIS

 αψίδα του θριάμβου παρίσι γαλλία νύχτα εκδρομή οικογένεια παιδιά τρένο

Αχ Παρισάκι! Είχα να πάω πάνω από μία δεκαετία! Και όλο το λέγαμε, και όλο δεν το κανονίζαμε. Ξέρετε, από την γαλλόφωνη Eλβετία, πηγαίνεις εύκολα και γρήγορα με απευθείας τρένο και σε κάτι παραπάνω από 4 ωρίτσες είσαι στο κέντρο του Παρισίου. Είναι βέβαια ακριβά τα εισιτήρια του τρένου (συνήθως πιο ακριβά και από τα αεροπορικά) οπότε ίσως αυτό εξηγεί γιατί τόσο καιρό δεν το παίρναμε απόφαση. Ε, ήταν και μικρός ο Στέφανος για ολοήμερες περιπλανήσεις σε μια ξένη πόλη. Αυτήν τη φορά το κανονίσαμε λοιπόν χάρις και στους φίλους που μας πρότειναν αυτήν την εκδρομή ώστε να παρακολουθήσουν τα αγόρια έναν αγώνα της Paris Saint Germain. Δεν έβγαινε δυστυχώς το πρόγραμμα και πήγαμε μόλις για 3 ημέρες αλλά από τα ολότελα.... 

παρίδι arc de triomphe τριήμερο τρένο ελβετία γαλλία οικογένεια
παρίσι σεν ζερμέν πάρκο παιδιά saint germain paris parc
Στο όμορφο Saint Germain για φαγητό, βόλτα αλλά και μπάλα στο πάρκο.
alcazar paris saint germain εστιατόριο παρίσι σεν ζερμέν
Εξαιρετικό φαγητό αλλά και ατμόσφαιρα στο εστιατόριο alcazar στο St. Germain.

Και το πώς περάσαμε σας το μετέφερα και στο How was your Week εκείνης της εβδομάδας οπότε μπορείτε να ανατρέξετε και εκεί αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι κάναμε, πού φάγαμε, ποιες γειτονιές επισκεφθήκαμε. Σε αυτήν την ανάρτηση θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις πολλές φωτογραφίες που τράβηξα ώστε να πάρετε μια γεύση της πάντα όμορφης γαλλικής πρωτεύουσας. Δεν είναι αδίκως είναι #1 πόλη σε επισκεψιμότητα στον κόσμο. Έχει κάτι να προσφέρει σε κάθε είδους ταξιδιώτη. Από μουσεία και εκθέσεις, μέχρι γαστρονομία και shopping. Είναι τόσες οι επιλογές! Πραγματική μεγαλούπολη! Μπορείς να την επισκεφθείς δεκάδες φορές και να την ζήσεις πολύ διαφορετικά την κάθε μία από αυτές. 

εστιατόριο θέα παρίσι kong brunch paris
Στο πραγματικά breathtaking Kong για brunch, με την μοναδική του αισθητική και ανεπανάληπτη θέα.
εστιατόριο θέα όροφος γυάλινη οροφή παρίσι σηκουάνας kong brunch paris

Εμείς, αυτήν τη φορά, ζήσαμε πρώτη φορά το Παρίσι ως γονείς (πρώτη επίσκεψη βλέπετε με τον Στεφανάκο) και έχω να πω ότι είναι μια πόλη εύκολη για παιδιά.  Είναι σχετικά επίπεδη, άρα ιδανική για ποδήλατο και πατίνι (εμάς τα μικρά ήταν με πατίνια και αυτό βοήθησε πολύ στις μετακινήσεις), με φαρδιά πεζοδρόμια, πολλά πάρκα για στάσεις και παιχνίδια, carousel και παιδικές χαρές διάσπαρτες, κρέπες σε κάθε γωνία (ποιος δεν τις αγαπά άλλωστε;) και πανέμορφα κτίρια και μνημεία που εντυπωσιάζουν ακόμη και τους μικρούς μας ταξιδιώτες. Μία οργάνωση την θέλει για το θέμα φαγητού, και λόγω του αυστηρού ωραρίου των εστιατορίων αλλά και λόγω της πολυκοσμίας (οπότε οι κρατήσεις είναι απαραίτητες αρκετές εβδομάδες πριν αν θέλετε να επισκεφθείτε κάποιο συγκεκριμένο εστιατόριο). Πρώτη φορά και για τα αγόρια στο γήπεδο της PSG όπου έζησαν πραγματικά "ιστορικές" στιγμές. Πόσες ευκαιρίες έχει κάποιος στη ζωή του να δει ζωντανά να σκοράρουν Messi, Mbappé και Neymar; 

jardin tuileries paris κήποι κέντρο βόλτα πατίνια οικογένεια
Περιδιαβαίνοντας τους κήπους Tuileries.
γέφυρα λουκέτα παρίσι θέα σηκουάνας

Και τίποτα να μην κάνεις, και σε κανένα μουσεία να μην πας, η πόλη είναι από μόνη της μουσείο οπότε αρκεί να την περπατήσεις. Το Λούβρο, ο Πύργος του Άιφελ, η Αψίδα του Θριάμβου, ο Σηκουάνας, οι κήποι Tuileries, το Saint Germain, το Marais, τα Παλάτια, οι γέφυρες, τα πάρκα, η Notre Dame, η Montmartre.... Όρεξη να έχεις για περπάτημα και η πόλη θα σε ανταμείψει ξανά και ξανά. Σε όποιο στενό και αν στρίψεις, σε όποια γειτονιά και να βρεθείς, η εκλεπτυσμένη ομορφιά αυτής της πόλης είναι ασυναγώνιστη. 

πύργος άιφελ παιδιά βράδυ φώτα θέα οικογένεια
Είναι τόσο εντυπωσιακός τη νύχτα! Ώρα πολλή καθίσαμε να τον θαυμάσουμε και να τον φωτογραφίσουμε.

εστιατόριο μπαρ παρίσι μουσείο τόκυο bambini restaurant paris tokyo museum
Στο Bambini μεταφέρεσαι κάπου στα 20s.
πυραμίδα λούβρο παρίσι παιδιά βόλτα οικογένεια σαββατοκύριακο εκδρομή
Πολυφωτογραφημένο σημείο αλλά πάντα εντυπωσιακό. Το Λούβρο και οι Πυραμίδες του.
πατίνι παιδιά βόλτα παρίσι κέντρο


Είναι τέτοιος πλούτος τα ταξίδια! Γεμίζεις ερεθίσματα, διευρύνεις τους ορίζοντές σου, ανοίγεσαι σε καινούργιες εμπειρίες, ακούς μια διαφορετική γλώσσα, γεύεσαι διαφορετικές κουζίνες... Ζεις για λίγο μιαν άλλη καθημερινότητα παρατηρώντας, θαυμάζοντας, μελετώντας, αναθεωρώντας, εξερευνώντας, δοκιμάζοντας, μαθαίνοντας. Ποτέ δεν επιστρέφεις ίδιος μετά από ένα ταξίδι. Όποιο και να είναι.

Και στα επόμενα λοιπόν, με υγεία! Και στα δικά σας εύχομαι.
ανδριάνα

Σχόλια