Ανταλλαγή αγάπης και μικρών δώρων! Χαρούμενα Χριστούγεννα!

Christmas countdown.....


Τα τελευταία χρόνια, η yogo-σεζόν μας κλείνει με το καθιερωμένο δείπνο. Τα συστατικά της επιτυχίας απλά και πολυδοκιμασμένα: σπιτικά χορτοφαγικά φαγητά, μικρά συμβολικά δώρα, ευχές και μια κλήρωση! Μερικές ώρες μετά, αποχαιρετιόμαστε με το τυχερό μας δώρο ανά χείρας (πώς γίνεται να μην είναι ποτέ τυχαίο το τυχερό μας δώρο;), μικρά μπολάκια για να τσιμπήσουμε και την επομένη απ΄ότι νόστιμο απέμεινε, και πολλή αγάπη.... μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν ή της επόμενης χρονιάς που θα το επαναλάβουμε... αφορμές ψάχνουμε άλλωστε. Ιδανικό σκηνικό για τις γιορτές που έρχονται, ειδικά αν τα δωράκια και τα φαγητά είναι χειροποίητα!

Αυτή την Παρασκευή την περιμένω λοιπόν πώς και πώς..... Για να δω τους αγαπημένους μου γιόγκιδες σε ένα σκηνικό γνώριμο και 'ζεστό', με εξιστορήσεις, γέλια, κουβέντες, τσίμπημα (η ειδικότης μας) και βεβαίως τα μικρά - συμβολικά – εορταστικά δώρα συνοδευόμενα πάντα από μία ευχή. Την ευχή την έχω ήδη σκεφτεί…. το δώρο όχι ακόμα. Η ανταλλαγή έχει πάντα το περισσότερο ενδιαφέρον καθώς ο παραλήπτης είναι άγνωστος, το ίδιο και ο συμβολισμός. Πόσο ουσιαστικός όμως είναι τελικά. Στο τέλος ο καθένας παίρνει μαζί του αυτό που αναζητά... αυτό που τον χαρακτηρίζει... δεν ξέρω πώς να σας το περιγράψω... αυτό που ‘είναι’. Δοκιμάστε το με την παρέα σας και θα καταλάβετε.... Όταν ετοιμαζόμουν για την πρώτη μου μετακόμιση, στο πρώτο ΜΑΣ σπίτι, 'κέρδισα' ένα γυάλινο αγγελάκι.... Βεβαίως η θέση του στο σπίτι είναι αδιαμφισβήτιτη. 

Και του χρόνου... ή μάλλον πολύ νωρίτερα! Οι γιορτές είναι πολύ πιο όμορφες όταν τις μοιράζεσαι.... 


Υ.Γ. Α! και μια μικρή παράκληση... βάζετε ένα όνομα ή ένα ψευδώνυμο στα σχόλιά σας αν θέλετε. Αυτό το 'ανώνυμος' αποκρύπτει όλη την ομορφιά. Απλά συμπληρώνετε στο πεδίο "όνομα".... :-)

Σχόλια

  1. δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τις σχέσεις που διαρκούν στο χρόνο, που έχουν αυτό το ιδιαίτερο δέσιμο.
    Από την άλλη, είναι τόσο θετικό το ότι κάθε "πτυχή" της ζωής μας μπορεί να δημιουργήσει και διαφορετικές σχέσεις οι οποίες είναι/γίνονται μοναδικές.
    και αυτή είναι και μια έκπληξη: όταν δεν περιμένεις ότι μπορείς ακόμα να δημιουργήσεις σχέσεις, πόσο μάλλον το να καταλήξουν να γίνουν για σένα ξεχωριστές !
    η σύντομη μέχρι τώρα επαφή μου με τη yoga μου έχει δείξει πάντως ότι αυτός ο "χώρος" σε δένει με έναν υπέροχο τρόπο!
    παιδιά σας εύχομαι πολλές ακόμα τέτοιες "ανταλλαγές αγάπης και δώρων"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα με ακολουθεί συνέχεια το "έθιμο" που τηρούσαμε για πάρα πολλά χρόνια (30 τουλάχιστον) με την φίλη και κουμπάρα μου την Ματούλα και την οικογένειά της...Κάθε Χριστούγεννα ανταλλάσαμε επισκέψεις και φυσικά...δώρα...για τα παιδιά και για τους μεγάλους...μην ξεχνώντας και τις γιαγιάδες...ήταν μιά ευκαιρία να τα πούμε, να γελάσουμε, να κάνουμε απολογισμό δικό μας και...της εκάστοτε κυβέρνησης...ναι...του χρόνου που πέρασε...μα πάνω απ'όλα ήταν ευκαιρία να χαρούμε ο ένας την παρέα του άλλου...Το ίδιο συνέβαινε και στο σπίτι μας...και συμβαίνει ακόμη...είναι μεγάλη η στιγμή που μετά το γεύμα των Χριστουγέννων ανταλάσσουμε τα δώρα...μα πιό συναρπαστικό από όλα είναι η διαδικασία της προετοιμασίας...η αγωνία να διαλέξεις κάτι καλό και όμορφο που θα αρέσει στον μπαμπά, την κόρη...την γιαγιά....μικρές αγαπημένες στιγμές που δεν θάθελα να τις χάσω ποτέ...θάθελα να συνεχίσω να τις μοιράζομαι μαζί σας για όσο ζώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana