Cupcake love! #1 Λεμόνι

cupcake love
Πώς μια υπέροχη γεύση μπορεί να αντικατοπτριστεί οπτικά; Μα με ένα cupcake! Αυτά τα μικρά, πανέμορφα, πολύχρωμα και πολύγευστα κεκάκια που σου φτιάχνουν τη διάθεση παράλληλα με τη γεύση! Σιγά σιγά ξεφυτρώνουν παντού… στα μικρά ζαχαροπλαστεία, στις επίδοξες μαγείρισσες (ή μήπως σωστότερα ζαχαροπλάστριες), στα βιβλία συνταγών…

Ε τα αγαπώ! Μπορώ να τρώω κάθε μέρα και να φτιάχνω διαφορετικά κάθε μέρα. Οι φίλοι το γνωρίζουν…….. Τι κρίμα όμως που ακόμα δεν βρίσκουμε στην Ελλάδα θηκάκια με κόκκινα πουα, και μπλε αστέρια που βρίσκεις στο εξωτερικό. Προς το παρόν περιορίζομαι στις πολύ πρακτικές θήκες σιλικόνης (φωτό), σε βασικούς εγχώριους 'εξοπλισμούς' και σε μικρές παραγγελίες συνέργων από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η πιο αγαπημένη –μέχρι στιγμής- συνταγή, lemon cupcake:

Υλικά για lemon cupcakes (12-15 ανάλογα το μέγεθος):
300 γρ. αλεύρι για κέικ
1 κουτ. του γλυκού baking powder
ελάχιστο αλάτι
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
240 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. του γλυκού βανίλια
120 γρ. γάλα

Υλικά για γλάσο:
60 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
56 γρ. κρέμα τυριού (cream cheese)
ξύσμα λεμονιού
μισό κουτ. γλυκού βανίλια
240 γρ. ζάχαρη άχνη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C και τοποθετούμε στην θήκη για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια που ψήνονται στον φούρνο.

lemon cupcakes... το γέμισμα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξει το χρώμα τους και να γίνουν ένα. Καθαρίζουμε γύρω- γύρω το μπολ και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, και το χυμό λεμόνι, το ξύσμα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 2 λεπτά. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. (3 αλεύρι – 2 γάλα). Γεμίζουμε τα χαρτάκια για cupcakes αφήνοντας μισό δάχτυλο στο πάνω μέρος γιατί θα φουσκώσουν αρκετά. Τα τοποθετούμε στο φούρνο στο μεσαίο ύψος και ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά (μέχρι να φουσκώσουν, χρυσίσουν στο χρώμα και η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή από το κέντρο κάθε cupcake).

Παράλληλα ετοιμάζουμε το λεμονο-γλάσο. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την κρέμα τυριού, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια για 1-2 λεπτά καθαρίζοντας γύρω – γύρω το μπολ ώστε να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

lemon cupcakes... το γλάσο
Αφήνουμε λίγο τα cupcakes να κρυώσουν, ιδανικά σε σχάρα (την πρώτη φορά την πάτησα και το γλάσο άρχισε να λιώνει) και μετά αλήφουμε με σπάτουλα ή αν έχουμε χρησιμοποιούμε κορνέ για το γλάσο. Το πιθανότερο είναι να σας περισσέψει ποσότητα γλάσου οπότε μη το λυπάστε.... απλώστε!








τα ταν.. τα lemon cupcakes!

Καλή επιτυχία & περιμένω φωτογραφίες και εντυπώσεις... Ιδού οι δικές μου! 

Σχόλια

  1. The BEST cupcakes I have ever had.... Check the website below...

    http://www.buttercreamcupcakes.com/

    Nomizo pos to location tou magaziou martyra to poios eimai....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πολλούς αναγνώστες (ακόμα) από Μαϊάμι ... οπότε σε αυτούς που ξέρουν, αποκαλύφθηκες! το σημειώνω το Buttercream Cupcakes για την επόμενη επίσκεψη ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana