Ποδοσφαιρικό Πάρτυ

πάρτυ θέμα ποδόσφαιρο αγόρια 7 ετών σπίτι διακόσμηση

Πιστοί στο ραντεβού μας, διοργανώσαμε και φέτος τους γενέθλιους εορτασμούς του Στεφανάκου μας. Τα έβδομά του γενέθλια τα γιορτάσαμε ως συνήθως με 2 πάρτυ: ένα για τους συμμαθητές του και ένα για τους εξωσχολικούς μας φίλους. Back - to - back, Σάββατο απόγευμα το ένα, Κυριακή μεσημέρι το άλλο. Το φετινό θέμα, όπως θα καταλάβατε και από τον τίτλο, το ποδόσφαιρο βεβαίως - βεβαίως! Για τον γενικότερο στολισμό και την διακόσμηση, επικεντρώθηκα στο άθλημα του ποδοσφαίρου γενικότερα (μεταξύ μας, δεν μπορώ καθόλου τους οπαδικούς στολισμούς σε παιδικά πάρτυ). Μόνο η τούρτα ήταν τελικά με θέμα την ομάδα της PSG, διακριτική όμως όπως θα δείτε.

football party decoration πάρτυ ποδόσφαιρο διακόσμηση μπαλόνια σαλόνια σπίτι γιρλάντα κήπος

Μέχρι τελευταία στιγμή δεν ξέραμε πώς θα είναι ο καιρός καθώς όλο τον μήνα του Απριλίου ήταν πολύ άστατος, με οκ θερμοκρασίες αλλά πολλές βροχές. Προσευχηθήκαμε για στεγνούς ουρανούς και ιδανικά ήλιο (άλλο να έχεις 20 άτομα μέσα - άλλο έξω) αλλά δικαιωθήκαμε εν μέρει! Γιατί κατά τη διάρκεια των δύο πάρτυ δεν έβρεξε, αλλά είχε βρέξει τις προηγούμενες μέρες (οπότε ο κήπος ήταν μούσκεμα) και είχε αρκετό κρύο. Έτσι, στο σχολικό πάρτυ του Σαββάτου είχαμε 12 παιδάκια μες στο σπίτι για 3 ώρες (όλοι κάνουν τα πάρτυ δίωρα, εμείς επιμένουμε στα 3ωρα...). Εύκολο δεν ήταν (ειδικά όταν τα 10 από αυτά είναι αγόρια) αλλά επιβιώσαμε όλοι και θεωρώ ότι πέρασαν ωραία. Την Κυριακή είχαμε καμιά 20αριά φίλους μεταξύ σαλονιού και βεράντας και κήπου. Ο συνοδοιπόρος έψησε στο BBQ πίσω στον κήπο αλλά με μπουφάν. Άλλες δυναμικές, χωρίς εντάσεις, με τα μικρά να τα περνούν εξαιρετικά και οι μεγάλοι επίσης. 

ποδοσφαιρικό πάρτυ αγόρια παιδιά σπίτι τραπέζι φαγητό διακόσμηση party decor table setting

football soccer party decoration βεράντα πάρτυ ποδοσφαίρου παιδικό διακόσμηση αυλή

Συνολικά 4 φορές έσβησε κεράκια ο Στεφανάκος: μία την ημέρα των γενεθλίων του σε μία τοσοδούλικη τάρτα, μία στο σχολείο με την τούρτα (σοκολατένιο vegan κέικ καθώς έχει και συμμαθητές με δυσανεξία στη λακτόζη) που είχα φτιάξει εγώ, μία με την τούρτα - υπερπαραγωγή της Paris Saint Germain και μία ακόμη στην τούρτα που έφτιαξα με 3 ορόφους και γέμιση μασκαρπόνε - φράουλες και την οποία στόλισα σαν γήπεδο ποδοσφαίρου για το πάρτυ με τους φίλους μας. 

τούρτα γενεθλίων ποδόσφαιρο 7 paris saint germain psg πάρτυ

ποδοσφαιρικό πάρτυ γενεθλίων 7 ετών διακόσμηση κήπος σπιτική τούρτα παίκτες γήπεδο

Στις δραστηριότητες των μικρών, είχαμε κάνει σχέδια για κυνήγι θησαυρού και αγώνες στον κήπο αλλά η βροχή της προηγούμενης ημέρας μάς τα χάλασε. Εντός λοιπόν, παίξαμε με τα μπαλόνια προσπαθώντας να τα κρατήσουμε στον αέρα χωρίς να χρησιμοποιούμε τα χέρια, ζωγραφίσαμε διάσημους ποδοσφαιριστές που είχαμε εκτυπώσει, παίξαμε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στον ξενώνα (καταλαβαίνετε!), ξεσάλωσαν μόνα τους, φάγαμε, κόψαμε την τούρτα, έδωσαν τα δωράκια τους και αισίως πέρασαν 3 ώρες! Είχε πολλή πλάκα καθώς τα περισσότερα παιδιά ήρθαν ντυμένα με τις εμφανίσεις των αγαπημένων τους ποδοσφαιρικών ομάδων! Συμβαίνει συχνά αυτό στην Ελβετία. Να ντύνονται δηλαδή τα παιδάκια βάσει του θέματος του πάρτυ. Έτσι, έτρεξε και ο Στέφανος και άλλαξε ρούχα φορώντας την εμφάνιση του ΠΑΟ (προς μεγάλη χαρά του μπαμπά του).

ποδοσφαιρικό πάρτυ γενεθλίων δραστηριότητες ζωγραφική ποδοσφαιριστές

Για τα αναμνηστικά δωράκια, γεμίσαμε τα ποδοσφαιρικά σακουλάκια με σφυρίχτρες διαφόρων χρωμάτων, αυτοκόλλητα, μπαλόνια, μολύβια (όλα ποδοσφαιρικά βεβαίως) και εννοείται κάποια γλυκά (μικρά κουτάκια smarties, 1 γλυφιτζούρι και κάτι σοκολατάκια). Βλέπω ότι σε πολλά πάρτυ, αυτά τα σακουλάκια γεμίζουν πια μόνο με γλυκά και νομίζω ότι είναι λίγο στενάχωρο. Και γιατί στην ουσία δεν μένει κάτι αναμνηστικό στο παιδί από το πάρτυ (κάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσει) και γιατί γεμίζουν ένα κάρο γλυκά. Στη δική μας περίπτωση, όποιο παιδάκι ήθελε έπαιρνε μαζί του και τον ποδοσφαιριστή που ζωγράφισε και το μπουκαλάκι με νερό που είχαμε στολίσει με την ποδοσφαιρική ετικέτα.

Ακόμη μία γενέθλια χρονιά, ακόμη μία σειρά εορτασμών. Αγαπώ τα γενέθλια και αγαπώ τους εορτασμούς! Να είμαστε καλά να γιορτάσουμε πολλά - πολλά ακόμα. Και στα δικά σας εύχομαι! Με χαρά, δημιουργικότητα και κέφι!

ανδριάνα


ΥΓ. Για όποιον ενδιαφέρεται, έχουμε και το Pokemon Party (πέρσι, στα 6α γενέθλια) και το Ninjago Party (στα 5α). Πιο πριν χάσαμε κανα-δυο λόγω covid και παλαιότερα είχαμε Mickey Mouse Party (στα 2α γενέθλια) και confetti (για τα 1α).

Σχόλια