Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Cupcake love! #2 Carrot



Πόσο καιρό είχα να φτιάξω cupcakes! Πω πω... δεν το είχα συνειδητοποιήσει μέχρι τη στιγμή που μπήκα στην κουζίνα έτοιμη για τα carrot cupcakes. Τελικά είναι πάνω από 2 μήνες... και αν σκεφτείτε ότι μια περίοδο τα cupcakes έβγαιναν ζεστά – ζεστά από το φούρνο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αυτή η μακρά απουσία κάτι σημαίνει.... Νομίζω ότι το overdose της δουλειάς, ή μάλλον σωστότερα η πίεση και το άγχος, πνίγουν τη δημιουργικότητα και την όρεξή μου! No surprise! Με την προσμονή όμως της άνοιξης και του όμορφου, ξεκούραστου μεσημεριανού γεύματος με οικογένεια και φίλους, τα cupcakes ήταν must! Και τα έφτιαξα... και έγιναν υπέροχα (να μην περιαυτολογώ...).

Ιδού λοιπόν η νέα αγαπημένη συνταγή για ζουμερά, και μοσχομυριστά carrot cupcakes:
·       260γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·       1,5 κουταλάκια baking soda
·       μισό κουταλάκι αλάτι
·       1,5 κουταλάκια κανέλα
·       4 αυγά
·       200γρ ζάχαρη
·       240ml λάδι
·       210γρ τριμμένα καρότα
·       2 μήλα τριμμένα
·       55γρ καρύδια χοντροκομμένα

Για την επικάλυψη –frosting:
·       113γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
·       227γρ cream cheese
·       300γρ ζάχαρη άχνη
·       1 στικ βανίλιας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη baking soda, το αλάτι και την κανέλα.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού μέχρι να ενσωματωθεί. Ανακατεύουμε και τα καρότα, τα μήλα και τα καρύδια. Χωρίζουμε το μείγμα σε περίπου 24 θήκες και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου (κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να είμαστε σίγουροι). Εγώ έφτιαξα και τα κανονικά αλλά και mini cupcakes... για μεγάλες ή μικρές λιγούρες.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την επικάλυψη, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το cream cheese και σταδιακά προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Στο τέλος βάζουμε και την βανίλια. Αν έχουμε φρέσκο στικ βανίλιας ακόμη καλύτερα... η διαφορά στο άρωμα είναι μεγάλη! Αν προσέξετε στις φωτογραφίες, τα μαύρα μικρά στίγματα που διακρίνετε στο frosting είναι λόγω του στικ βανίλιας....

Μοναδικό ‘μελανό’ σημείο της υπόθεσης, τα 'τζιριτζάντζουλα' που γεμίζουν 3 νεροχύτες! Τι να κάνεις...... Αξίζει!


Καλή μας απόλαυση!

Πηγή συνταγής: Joy of baking 

4 σχόλια:

  1. Ήμουν κι εγώ στο... κότερο!!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ennoeitai pws hsoyna lypei o marths apo thn sarakosth (sthn kyriolexia kiolas) :P

    tha prosthesw trelh leptomereia to freskotrimmeno karoto apo panw

    filia xxxxxx
    zt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και σιγά μην έλειπε το σχόλιο της πολυαγαπημένης μου από κάτω;

    Και άργησε μια μέρα ολόκληρη! Είχα ανησυχήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

the bright side of blogging :: by andriana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη LifeLikes