31 και ελεύθερη

Σήμερα γίνομαι 31. Ουάου! Όταν με ρωτούν την ηλικία μου, πρέπει να σκεφτώ για να απαντήσω. Ο αρχικός τίτλος αυτού του άρθρου ήταν 29…. μόνο αυτό σας λέω! Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω μία ανασκόπηση σημειώνοντας 31 (από τα πολλά) ‘πράγματα’ που είμαι ευγνώμων και που αγαπώ…. Ξεκινάμε λοιπόν με αυθόρμητη σειρά…. (πόσο δύσκολο είναι να γράψεις το πρώτο………)


1. Τα καλοκαίρια που συνεχώς έρχονται 2. Το σπίτι μας που το λούζουν τα φυτά και η ησυχία 3. Ο ροζ καναπές μας που έχει φιλοξενήσει πολλούς στριμωγμένους ύπνους              4. H yoga που με συντροφεύει πάνω από μία δεκαετία 5. Η ‘ομάδα’ που γεννά, γελά, παίρνει κάθε πρωί τηλέφωνο για καφέ, ξενυχτά παρέα και μου δίνει δύναμη (και ας μην ανήκω πια σε αυτή) 6. Τα μαγειρέματα που γίνονται παρέα και για την παρέα 7. Η δύναμη που νιώθω μέσα από ένα υγιές σώμα που συνεχώς ανακαλύπτω και εξελίσσω 8. Τα ‘Δ.Σ.’ για τις διακοπές, τις εξόδους, τα γενέθλια, τις εκπλήξεις 9. Η ειλικρίνεια 10. Οι ‘δικοί’ μου άνθρωποι που υγιαίνουν

11. Τα μηνύματα του Σ. όταν νιώθει ότι δεν είμαι καλά… και η φράση “εγώ είμαι εδώ” που μονομιάς τα λύνει όλα! 12. Το περπάτημα χωρίς προορισμό και σκοπό 13. Οι ανατολές στη Μύκονο και ο φάρος μας 14. Το διάβασμα στην παραλία με το ένα αυτί στις συνομηλίες της παρέας 15. Η μυρωδιά του γιασεμιού 16. Το Σ’ Αγαπώ που βγαίνει αβίαστα και άφοβα 17. Οι σφιχτές αγκαλιές! 18. Οι φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τόσα και κρύβουν άλλα τόσα 19. Οι φράουλες  20. Να νιώθω όμορφη

21. Τα βράδια μπροστά στο τζάκι 22. Ο μοσχομυριστός καφές συντροφιά με ένα cupcake 23. Οι συζητήσεις που κρατάνε μέχρι το πρωί 24. Τα πρησμένα πόδια μετά από ολονύκτιο χορό 25. Τα όνειρα που, ποιος ξέρει, μπορεί να βγουν αληθινά και η δυνατότητα που έχω να συνεχίζω να ελπίζω  26. Οι μικρές αυτές λεπτομέρειες που γνωρίζουν μόνο οι φίλοι 27. Ο πιο όμορφος σκύλος, ο Ralph  28. Η γνωριμία με νέους τόπους, ανθρώπους και αντιλήψεις 29. Η αίσθηση ότι είναι όλα καλά……… και θα συνεχίσουν να είναι 30. Οι φίλες και οι φίλοι που είναι εκεί, και εδώ, και χαίρονται με τη χαρά και κρατούν το χέρι στη λύπη 31. Το γέλιο που σου κόβει την ανάσα (και ενίοτε σου βγάζει και κρασί από την μύτη… χιχι)

Νιώθω τόσο τυχερή που έχω τόσα και ακόμα παραπάνω …! Party time :-)
ανδριάνα


ΥΓ. Ο τίτλος αφορά στην αίσθηση που μου άφησε αυτός ο γενέθλιος χρόνος… Την αίσθηση της ελευθερίας των επιλογών (ακόμα και αν επιφανειακά φαίνονται μερικές φορές προκαθορισμένες)! Για να δούμε αυτόν που μόλις ξεκίνησε………………………..

Σχόλια

  1. ET PHONE HOME IS 31!!!!!!!! OH MY GOD :)

    actually ET is younger than you :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως μου αρέσει αυτό το 11! Και πως μου αρέσει και αυτό το 30! Και πως μου αρέσει και αυτό το 8! Και πως μου αρέσει και αυτό το 16! και πως μου αρέσει και αυτό το 26!

    Να σου πω κάτι; Όλα μου αρέσουν. Αλλά δεν έβαλα τυχαία το 11 πρώτο.

    Αυτή την τύχη που νιώθεις Ανδριάνα, τη νιώθω κι εγώ. Έχουμε πολλά κοινά νούμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω... Σε φαντάζομαι στα 61 να προσπαθείς να βρεις τα κουμπιά στο πληκτρολόγιο κ γελάω ήδη...
    Α ρε γλέντια που θα έρθουν...

    sv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχία είναι να διαβάζει τα 31 πιο σημαντικά πράγματα από τη ζωή του φίλου σου και να ξέρεις ότι έχει μοιραστεί μαζί σου σχεδόν τα μισά! Ευτυχία είναι να διαβάζεις το Νο11 και να αισθάνεσαι την ίδια συγκίνηση όπως τότε που τραγουδάγαμε όλοι μαζί ράστα σούστα, στις 6 το πρωί, σε εκείνο το πάρκινγκ της σίφνου!
    Ευτυχία είναι να αισθάνεσαι πως η ζωή είναι μπροστά και ότι μαζί σου έχεις τους καλύτερους συνοδοιπόρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν από 31 χρόνια ένα καραφλό μωράκι εισέβαλε στην ζωή και το σπίτι μας...ήταν γελαστό, ήσυχο, φαγανό, υπερκινητικό...Μετά από 31 χρόνια το μικρό μας κοριτσάκι (γιατί πάντα έτσι θα είναι στην ζωή μας) είναι ακόμη γελαστό, ήσυχο με μια κρυμμένη δόση θυμού, όχι τόσο φαγανό, ούτε τόσο υπερκινητικό...Αλλά γεμάτο γνώσεις, εμπειρίες, κατακτήσεις στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή...και μία προσθήκη ενός ήσυχου, γελαστού και γλυκού "συνοδοιπόρου"...Θα ευχόμουν για τα γενέθλιά σου...να σου έρθουν τα πράγματα στην ζωή σου όπως τα φαντάζεσαι, να φτάσεις όσο ψηλά μπορείς, αντέχεις και χρειάζεσαι...να είσαι πάντα με τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν...και ... εγωϊστικά...να είμαι και εγώ μέρος αυτών των ονείρων και προσδοκιών...απλά να είμαι μέρος της ζωής σου...έστω και από μακρυά...γιατί η αγάπη δεν πτοείται από αποστάσεις και χιλιόμετρα...γιατί η αγάπη μηδενίζει και αποστάσεις και χιλιόμετρα...να είσαι πάντα καλά, γελαστή, όχι τόσο φαγανή, ήσυχη και ήρεμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana