Η τέχνη της πετσέτας!


Ή αλλιώς, η τέχνη του τραπεζιού και πώς μια ταπεινή πετσέτα μπορεί να το μεταμορφώσει με δυο - τρεις απλές κινήσεις! Και έτσι, ενώ χάζευα όλες αυτές τις ημέρες ιδέες για το στολισμό του εορταστικού τραπεζιού, τσουπ δια μαγείας προσγειώθηκε στο σαλόνι μου ένα βιβλίο από τα παλιά. Μου το έστειλε να το χαζέψω και να εμπνευστώ η μαμά μιας φίλης, και πόσο καλά έκανε! Ένα ολόκληρο βιβλίο αφιερωμένο στην τέχνη της πετσέτας, στο δίπλωμά της... The Art of Napkin Folding και πρόκειται πραγματικά για τέχνη! Το εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι πόσο απλά και κατανοητά είναι τα βήματα που οδηγούν σε ένα εντυπωσιακό και πολύπλοκο τελικό προϊόν. Ένα δίπλωμα στη μέση, ένα γύρισμα από εδώ, ένα γύρισμα από εκεί και μέσα σε λίγα λεπτά έχεις έναν φιόγκο ή μια τσέπη ή ακόμα και έναν ανεμόμυλο....

Για το δίπλωμα που βλέπετε με την κόκκινη πετσέτα, που δημιουργεί θήκη για τα μαχαιροπήρουνα, η διαδικασία είναι απλή:
  • Διπλώνουμε την πετσέτα στη μέση, κατά μήκος και μετά ξανά το μισό μέρος προς τα έξω / πίσω. 
  • Γυρίζουμε την πετσέτα από την άλλη πλευρά και διπλώνουμε προς το κέντρο το δεξί και το αριστερό κομμάτι ώστε να συναντηθούν στη μέση.
  • Βάζουμε το ένα μέρος μέσα στο άλλο μέχρι να γίνουν ένα.
  • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και η πετσέτα - τσέπη είναι έτοιμη!
  • Ανάλογα με το μέγεθος της πετσέτας σας, μπορείτε να πειραματιστείτε με το ύψος και το πλάτος που θέλετε.
Δείτε, εμπνευστείτε, δοκιμάστε και παρουσιάστε!ΥΓ. Ευχαριστώ Κ. και μαμά :-) Δεν είναι τυχαίο που η 'σημειωμένη' σελίδα ήταν και αυτή που επέλεξα και εγώ πρώτη!

Σχόλια