Tough but true....

Είναι σκληρό αλλά αληθινό………. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει σε αυτή τη ζωή.
Είναι σκληρό, συμφωνώ! Μπορεί να σας ακουστεί μέχρι και άδικο… αλλά αν δείτε πιο βαθειά μέσα σας και μέσα στους τριγύρω σας, όλοι ζούμε τελικά τις επιλογές μας. Και συνήθως οι επιλογές μας εξαρτώνται από τα ΟΧΙ και όχι από τα ΝΑΙ. Τα όρια που βάζουμε (ή δεν βάζουμε), την αξιοπρέπεια που προφυλάσσουμε (ή όχι), το θάρρος που επιδεικνύουμε, την πίστη στα θέλω και τις αξίες μας….. Πόσο δύσκολο είναι, αλλά και πόσο εποικοδομητικό. Πραγματικά, έχω κουραστεί να αντικρίζω και να συναναστρέφομαι ανθρώπους «θύματα», που τους ‘αδίκησε’ η ζωή, που ξεφυσούν κάθε πρωί ερχόμενοι και κάθε βράδυ εξερχόμενοι. Που γκρινιάζουν και κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα, στρέφοντας το βλέμμα απέναντι και όχι προς τα μέσα, αποφεύγοντας έτσι τη συνειδητοποίηση ότι τελικά φταίνε οι ίδιοι. Που δεν αντέχουν την καθημερινότητά τους αλλά μένουν πεισματικά στάσιμοι για να έχουν κάτι να κατηγορούν, κάποιον άλλο να πάρει το φταίξιμο…..

Ουφ… τα παραδείγματα είναι τόσα πολλά! Και κατανοώ ότι κάποιοι από εσάς ίσως να διαφωνείτε, σεβαστό! Δεν είναι όμως προτιμότερο, αποτελεσματικότερο, ωριμότερο να αλλάξουμε εμείς, να κινηθούμε εμείς προς την επιθυμητή κατεύθυνση, από το να περιμένουμε να έρθει το βουνό στον Μωάμεθ; Η αυτογνωσία είναι το πρώτο, δύσκολο και επίπονο βήμα. Για αυτό και οι περισσότεροι το αποφεύγουν. Η επίγνωση και η αποδοχή, που λέμε και στη yoga. Να δεις με καθαρή ματιά ποιος πραγματικά είσαι και να σε αποδεχτείς για αυτό ακριβώς. Αλλιώς δεν μπορείς να προχωρήσεις…. Με αυταπάτες και εύκολες δικαιολογίες δεν εξελίχθηκε ποτέ και κανείς.

Αυτά! Είχα ανάγκη να τα βγάλω από μέσα μου……. Και επειδή έχουμε πει ότι το lifelikes περιστρέφεται πάντα γύρω από τη θετικότητα, ας θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι η αλλαγή έρχεται μόνο από εμάς και ας πράξουμε ανάλογα. Αλλιώς... you have been warned!

Be the change you wish to see in the world... στην πράξη!

Photo: To be alive

Σχόλια