Χαρούμενο σπίτι

Sad but true… το καλοκαίρι τελείωσε. Και όπως πολλοί, έτσι και εγώ, νιώθω ότι η πραγματική Πρωτοχρονιά είναι η 1η Σεπτεμβρίου, η έναρξη της νέας ‘σχολικής’ χρονιάς, με τις προκλήσεις που έρχονται, τους στόχους, τις ανακατατάξεις, τα σχέδια… 

Το φθινόπωρο λοιπόν μου φαντάζει σαν την ιδανική εποχή για συμμαζέματα, δουλειές στο σπίτι, ανακαινίσεις, λίστες, υποσχέσεις, όνειρα. Έτσι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις συμβουλές που βρήκα στο Apartment Therapy για ένα χαρούμενο σπίτι! Εσάς δηλαδή πιο χαρούμενους στο σπίτι.... Επιγραμματικά λοιπόν και σε ελεύθερη απόδοση:
  1. Στρώστε το κρεβάτι σας! Ναι ναι... είναι μελετημένο! Πιάνει!
  2. Γεμίστε τους χώρους με μνήμες και αναμνηστικά. Ναι, και αυτά υλικά αγαθά είναι, αλλά μιας ανώτερης κατηγορίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι κορνίζες.
  3. Τι σας έκανε χαρούμενους σήμερα; Κάτι, ακόμα και τόσο δα μικρό... Το αγαπημένο σας φαγητό, ένα τηλεφώνημα, το ηλιοβασίλεμα, ένα τραγούδι, μια αγκαλιά... Αφιερώστε 5 λεπτά και 2 προτάσεις σε ένα βιβλιαράκι που θα σας θυμίζει ότι πάντα υπάρχει κάτι για να χαμογελάτε.
  4. Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσέ το! Αν είναι να ποτίσεις τα φυτά, πότισέ τα και προσπάθησε να το απολαύσεις. Όσο το καθυστερείς, τόσο θα γκρινιάζεις και τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται.
  5. Κάντε μικρές χάρες και εκπλήξεις στους 'συγκατοίκους' σας απλά για να δείτε το χαμόγελό τους. Αγοράστε τους μια λιχουδιά, τακτοποιήστε τα βιβλία που λέτε εδώ και μήνες, σιδερώστε του το αγαπημένο του πουκάμισο, μαγειρέψτε της το αγαπημένο της φαγητό...
  6. Κάντε ένα τηλέφωνο την ημέρα σε εκείνο το φίλο που όλο το λέτε και όλο δεν προλαβαίνετε ή στη μαμά που (standard) παραπονιέται... Ακόμα και παράλληλα με τις δουλειές.
  7. Επιλέξτε υλικά αγαθά τα οποία ενισχύουν τις εμπειρίες σας... ένα ηχοσύστημα για το πάρτυ, μαξιλάρες για το μπαλκόνι, εκείνη τη γάστρα για τη ρεβιθάδα...

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana