yoga στην άλλη άκρη του κόσμου

…όλα ξεκίνησαν πριν από  5 μήνες περίπου όταν πήγα στην φίλη μου ‘Α’ και την ρώτησα για την yoga. Τότε ήθελα να πάρω γενικά κάποιες πληροφορίες και μέσα μου αναζητούσα να κάνω κάτι γιατί ένιωθα ότι το χρειαζόμουν για πολλούς  λόγους. Ένας από αυτούς ήταν να ξαναβρώ την ψυχική μου ηρεμία και να δω τα πράγματα πιο αισιόδοξα. Έτσι και έγινε. Ξεκίνησα μια μέρα yoga. Βέβαια αν με ρωτήσετε αν θα το έκανα αυτό πριν ένα - δυο χρόνια θα με πιαναν τα γέλια και θα έλεγα "καλά τι χαζομάρα είναι η yoga". Δεν σας κρύβω ότι ο πατέρας μου έκανε yoga την δεκαετία του ’70 αλλά και πάλι θα το κορόιδευα.

Σήμερα που γράφω αυτό το άρθρο για την πολύ καλή μου φίλη ‘Α’ δεν είμαι στην Ελλάδα αλλά στο Macau ένα σύμπλεγμα νησιών στην Νότια Κίνα. Βλέπετε η κρίση με έκανε να πάρω μια πολύ μεγάλη απόφαση και με μια στροφή 180 μοιρών να ξεκινήσω μια καινούργια ζωή.

Στην Ελλάδα έκανα Yoga για ένα μήνα και μετά έφυγα για Κίνα. Όμως κάτι με έτρωγε και ήθελα να βρω και εδώ αν κάνουν Yoga και να ξεκινήσω. Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή είχα πολλούς ενδοιασμούς και φόβο για το αν θα καταφέρω να ξεκινήσω Yoga σε μια χώρα με  αρκετά δύσκολη νοοτροπία και πολύ διαφορετική κουλτούρα. Έψαξα αρκετά στο Internet και όταν έπαιρνα τηλέφωνο για να ζητήσω πληροφορίες έπεφτα πάντα σε κινέζο ή κινέζα που δεν ήξερε γρι αγγλικά. Με τα πολλά βρήκα ένα Yoga center αλλά για κακή μου τύχη ήταν μόνο για γυναίκες. Σκέφτηκα να τα παρατήσω αλλά μια μέρα σερφάροντας στο διαδίκτυο έπεσα πάνω στο Yoga Wellness Macau. Πήρα αμέσως τον τουριστικό μου χάρτη, είδα τη διεύθυνση, βρήκα πoιο λεωφορείο περνάει από εκεί και αποφάσισα να πάω να χτυπήσω την πόρτα αφού με το τηλέφωνο με τα άλλα yoga centers δεν έβρισκα άκρη.

Ο δάσκαλος μου λέγεται Viru και είναι Ινδός. Yoga κάνω 3 φορές την εβδομάδα (2φορές  Hatha Yoga και 1 φορά Meditation) 07:30-08:30. Το group αποτελείται από εμένα και πολλούς κινέζους και κινέζες. Πω πω πόσο δύσκολα είναι να ακούς στα Αγγλικά ορολογίες της Yoga με Ινδική προφορά, σε μια αίθουσα γεμάτη από κινέζους;;!! Η εμπειρία είναι μοναδική. Όμως υπάρχει τέτοια γαλήνη και ηρεμία όταν μπαίνω μέσα στην αίθουσα που και μόνο το χαμόγελο που ανταλλάσσω με τους yogi-Chinese φίλους μου είναι σαν να τους ξέρω πολύ καιρό.

Αν και πολύ νέος Yogi πιστεύω ότι με βοήθησε πάρα πολύ η Yoga αυτούς τους 5 μήνες. Μπορεί να μην κάνω καλά κάποιες asana, μπορεί να μην μπορώ να σκύψω αν δεν λυγίσω τα πόδια μου, μπορεί να χρειάζομαι συνέχεια τα τουβλάκια και τον ιμάντα, αλλά ένα είναι σίγουρο: όπου και αν βρεθώ πάντα θα ψάχνω για ένα yoga center.!

Γουαζίλης
(O Ινδός “Yoga Teacher”  μου δεν μπορεί να προφέρει σωστά το Βασίλης!!)

Σχόλια

  1. η yoga είναι μάλλον μια διεθνής γλώσσα, όπως η μουσική! καλή συνέχεια φίλε 'Γουαζίλη'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου ρε Γουαζίλη...

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana