Closed for vacations


Off! Δηλαδή κλείνω τον διακόπτη! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Δεν βλέπω, δεν συζητώ, δεν διαβάζω και κυρίως δεν σκέφτομαι τη δουλειά! Αυτό δεν (θα έπρεπε να) σημαίνουν άλλωστε και οι διακοπές; Θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια μια συζήτηση με workaholic συνάδελφο που είχε μείνει έκπληκτη στη συνειδητοποίηση ότι πηγαίνω διακοπές το καλοκαίρι στο νησί χωρίς επιπλέον back-up για τα αρχεία της δουλειάς. Πού να δείτε όταν της είπα ότι δεν παίρνω καν το laptop μου μαζί. ΣΟΚ! Σαν να της έλεγα ότι η γη είναι τελικά επίπεδη. (Σημείωση: κανενός εκ των δύο το επάγγελμα δεν καθόριζε την πορεία της χώρας ή αν θα ζήσει ο συνάνθρωπός μας)

Δυστυχώς, μερικά χρόνια μετά και σε διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον, 'αναγκάζομαι' (όσο μπορεί να ισχύει αυτό το ρήμα) να παίρνω το laptop (ευτυχώς όχι και τον επιπλέον σκληρό δίσκο) μαζί και τα σαββατοκύριακα, και στις διακοπές και ας είναι στο Miami με 7 ώρες διαφορά! Πραγματικά, ποια είναι η έννοια των διακοπών αν είναι να παίρνεις μαζί σου όλο το γραφείο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και απλά να μεταφέρεσαι λίγα χιλιόμετρα παραπέρα; Πώς θα ξεκουραστεί το μυαλό; Πώς θα λάβει νέα, διαφορετικά ερεθίσματα; Πώς θα αφεθεί; Πώς θα γνωρίσει; Πώς θα εξελιχθεί;
Η μάχη, όπως καταλαβαίνετε, της ζωής vs της δουλειάς, των ισορροπιών, των ποιοτήτων και των προτεραιοτήτων καλά κρατεί! 


Καλές διακοπές αγαπημένοι μου……. Και εύχομαι να είναι πραγματικές, δηλαδή γεμάτες ξεγνοιασιά, ανοησίες, γέλια, ξενύχτια, μακροβούτια και bepanthol για τα καψίματα! Η μόνη σας έγνοια να είναι ποια παραλία να διαλέξετε και πόσες μερίδες καλαμαράκια να παραγγείλετε.

Ραντεβού (όπως και οι κινηματογράφοι) τον Σεπτέμβρη!
ανδριάνα

Σχόλια

  1. Καλές διακοπές, καλές βουτιές στην θάλασσα κ πολλά όμορφα καλαμαράκια! /Μαρία x

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana