Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Cupcake love! #8 Triple Chocolate


Καλά διαβάσατε... Δεν είναι 1, δεν είναι 2, αλλά 3 οι σοκολάτες! Όπως καταλαβαίνετε, έβαλα τα δυνατά μου για να εντυπωσιάσω τους μικρούς μου προσκεκλημένους τις ημέρες του Πάσχα, και μάλλον τα κατάφερα. Αυτή λοιπόν η συνταγή κρύβει κακάο, σοκολάτα γάλακτος και μαύρη. Δοκιμάστε τη και θα καταλάβετε! Και μόνο η θέα τους από τον φούρνο ενώ φουσκώνουν αρκεί.

Υλικά για 20 μεγάλα cupcakes:
  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80γρ σκόνη κακάο
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • μισό κουταλάκι baking soda
  • λίγο αλάτι
  • 250γρ ζάχαρη
  • 100γρ βούτυρο (λιωμένο)
  • 250ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 100γρ σοκολάτα γάλακτος (κουβερτούρα)
  • 50γρ σοκολάτα υγείας (κουβερτούρα)

Προθερμαίνουμε -κλασικά- τον φούρνο στους 200 C.
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά: αλεύρι, κακάο, baking powder, baking soda και αλάτι.
Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ την ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα ελαφρά.
Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε ίσα - ίσα για να ομογενοποιηθούν. Κόβουμε σε κομμάτια τις σοκολάτες (χοντροκομμένα για να μην λιώσουν εντελώς στο ψήσιμο), τα ανακατεύουμε κρατώντας το 1/4 για να το πασπαλίσουμε πάνω από το μείγμα λίγο πριν μπουν στον φούρνο. 
Μοιράζουμε σε 20 θήκες για muffins (εγώ έκανα και κάποια mini για μπουκίτσες για όσους από εμάς έχουμε περάσει τα 8 χρόνια ζωής!), πασπαλίζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά (πάντα ελέγχοντας με την οδοντογλυφίδα).



Προσέξατε άλλο ένα ακαταμάχητο στοιχείο αυτής της συνταγής; Δεν απαιτείται μίξερ!

Καλή επιτυχία....
ανδριάνα


Η συνταγή είναι ελαφρώς προσαρμοσμένη από το Call me cupcake.

3 σχόλια:

the bright side of blogging :: by andriana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη LifeLikes