1st year mum... by Emi in Wonderland


Η εμπειρία της μητρότητας εδώ και ένα χρόνο....

ΑΞΕΧΑΣΤΗ... μάλλον για να τοποθετηθώ καλύτερα, ξεχασμένη αφού κάθε μήνας, μέρα, ώρα, λεπτό, δευτερόλεπτο που πέρναγε ήταν δυσκολότερο από το προηγούμενο... οπότε ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ λόγω βιολογικής κούρασης, λόγω έλλειψης ικανότητας να καταγράψεις συμβάντα στον εγκέφαλο.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ 1 (προσοχή μόνο για τον 1 χρόνο μητρότητας):
ΚΡΑΤΑ ΓΡΑΠΤΩΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ  ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΣΟΥ  (π.χ. πρώτη νύχτα που κοιμήθηκε ολόκληρη: 01/01/2014  - εγώ ακόμη περιμένω να συμπληρώσω αυτή την ημερομηνία) Επίσης, μη διστάσεις να πάρεις την φωτογραφική σου μηχανή να βγάλεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου - τον σύντροφό σου να τοποθετεί προστατευτικά στο σπίτι - το μωρό τον 1ο μήνα- τον 2 μήνα κοκ....ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ το μωρό αλλάζει.

Το σενάριο είναι ως εξής: εκεί που διανύεις μια εποχή και αντιμετωπίζεις ένα θέμα....πριν λυθεί προκύπτει κάτι νέο....
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ 2: ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ ΕΧΕΙΣ -ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΜΟΝΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ 3: ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΕΠΑΦΗ -ΧΑΘΗΚΕΣ (και μαζί θα χάσεις και τον άντρα σου και το παιδί σου/δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μια χοντρή νοικοκυρά πίσω από την κουζίνα που ζει με Τούρκικα και περιμένει το παιδί της να μεγαλώσει -boring boring ). Όλα μπορείς να τα προλάβεις αρκεί να το θες. Μην ξεχνάς, ακόμη και ένα μπάνιο με ζεστό νερό σε φέρνει πιο κοντά στο σώμα, στη ψυχή σου.... ΝΑΙ είναι υποχρεωτικό να κλείσεις την πόρτα, να κλείσεις τα μάτια και να το απολαύσεις. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ 4:  Αν σου έχουν μείνει κιλά από την γέννα, μην κάνεις τίποτα για να τα χάσεις. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ τα χάνεις από περπάτημα, από ιδρώτα, από τρομάρες στα πεσίματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ 5: Πάρε συμβουλές για το παιδί σου από άτομα που δεν έχουν παιδιά, που δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα. ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα είσαι ήσυχη ότι έκανες την σωστή επιλογή -ΜΟΝΟ ένας άνθρωπος χωρίς παιδιά μπορεί να σου δώσει φιλελεύθερες/ανέμελες/τρελές λύσεις στα προβλήματά σου ( χαρακτηριστικό παράδειγμα - Δεκαπενταύγουστος λίμνη Λουτράκι - ατελείωτη γκρίνια στην παραλία - να μην αφήνει τον μπαμπά να κάνει wake - μέχρι που τον βάλαμε στο σκάφος και μέσα σε 10 λεπτά κοιμήθηκε -ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΑΓΑΠΩ ΤΟ WAKE ).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ 6: Οποιαδήποτε συζήτηση για δεύτερο παιδί αναβάλλεται για του χρόνου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ 7: Το παιδί για να μεγαλώσει θέλει μόνο ΑΓΑΠΗ. Τα καλύτερα παιχνίδια του ταλιμπανέζου μας  είναι τα καλαμάκια από το IKEA, η αγαπημένη του μπλούζα H&M με το σήμα των ROLLING STONES, ο καλύτερός του ύπνος ανάμεσά μας, η καλύτερή του βόλτα στην πιλοτή της πολυκατοικίας μας εν αναμονή να ξεπεταχτεί από κάπου ο μπαμπάς μας.....


ΑΓΑΠΗ ΑΓΑΠΗ ΑΓΑΠΗ 
ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ....
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ....

ΕΜΙ IN WONDERLAND
OR
SLEEPLESS MOTHER
OR
LOVE PEACE AND SLEEP...

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana