Βρες τις διαφορές #7

  • Πολλά κτίρια κρύβουν ανάμεσά τους διαδρόμους που ενώνουν τους παράλληλους δρόμους.
  • Η ανακύκλωση απαγορεύεται την Κυριακή (όπως και τα πλυντήρια) για λόγους ησυχίας.
  • Το μεσημέρι, το Ελβετικό, δημοτικό σχολείο έχει περίπου 2 ώρες κενό όπου τα παιδιά πηγαίνουν σπίτι τους, τρώνε, κοιμούνται, παίζουν, διαβάζουν και επιστρέφουν. Οπότε είτε η μαμά δεν δουλεύει είτε αναλαμβάνει η maman de jour -η μαμά δηλαδή της ημέρας.
  • Ακόμα και καθαρίστρια ή νταντά αν χρειαστείς, πρέπει να υπογράψεις συμβόλαιο και να το καταθέσεις ώστε να είναι όλοι ενήμεροι για το ποιος δουλεύει πού, πότε και για πόσο.
  • Τα κοινά απορρίμματα (αυτά δηλαδή που δεν ανακυκλώνονται) πετιούνται μόνο μέσα σε ειδικές σακούλες που αγοράζεις από το σούπερ-μάρκετ και οι οποίες φορολογούνται για αυτό και το αστρονομικό ποσό του 1 φράγκου η 1 (για το μικρότερο μέγεθος)! Θέλετε και άλλο κίνητρο για να ανακυκλώσετε;

Σχόλια

  1. Καλημέρα!
    Με υπερηφάνεια σε ενημερώνω οτι στο θέμα: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ & ΗΣΥΧΙΑ έχουμε ξεπεράσει την Ελβετία!!!
    Όχι πολύ καιρό πριν, εν μια νυκτί στα μουλοχτά απέσυραν όλους τους κάδους ανακύκλωσης απο την περιοχή μου (σε συζητησεις αργότερα έμαθα οτι αυτο εχει συμβει σχεδον παντου).
    Τι κανω τώρα τα ανακυκλώσιμα? Τα πετώ στον απλό κάδο απορριμάτων ή στο τσακίρ κέφι τα κουβαλώ και τα ρίχνω σε κοντέινερ ιδιωτικών εταιριών που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους, αλλά μακριά απο το σπίτι μου.
    Καλό?
    Πόσο μα πόσο προχώ ειναι η πρωτευουσά μας, που μεριμνεί για την ΗΣΥΧΙΑ του πολίτη σε τέτοιο βαθμό?!
    -Ναι αλλά με την ανακύκλωση τι θα γίνει, θα μου πεις?
    -Ελα, βρε αδερφάκι μου... (απαντά ο ελληνας πολιτικός/ελληνάρας πολίτης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια λες;;
      Εμείς, στην ελληνική γειτονιά μου δηλαδή, δεν είχαμε ποτέ κάδους ανακύκλωσης με την δικαιολογία ότι είναι πολύ απότομοι οι δρόμοι (λόγω βουνού) και δεν μπορούν να σταθούν - είναι επικίνδυνοι.
      Έτσι, μάζευα την ανακύκλωσή μου και την μετέφερα πιο κεντρικά που υπήρχαν κάδοι. Τουλάχιστον εκεί ήταν ακόμα πριν κανα μήνα που κατέβηκα....
      Είναι λυπηρό.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana