Capsule collection



Διάβαζα τις προάλλες αυτό το άρθρο στο Pure Wow και σαν να άναψε ένα λαμπάκι! Καιρό τώρα, σίγουρα από τότε που μετακομίσαμε στην Ελβετία, σκέφτομαι σοβαρά -πολύ σοβαρά- το θέμα της γκαρνταρόμπας μου. Αν την δείτε θα νομίζετε ότι 5 άνθρωποι ζουν σε 1 σώμα: η φοιτήτρια, η yogi, η κυρία - στέλεχος, η πιο ρομαντική και η πιο ροκ. Τρέλα! Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν εναλλάσσονται ανά σεζόν ή ανα έτος, αλλά ανά ημέρα! Φαντάζομαι τι θα σκέφτομαι οι φίλοι μου! Αλήθεια, τι σκέφτεστε;; Από την άλλη, σε αυτή την μαγική αλλά αναθεματισμένη δεκαετία των 20 αλλάζεις ΤΟΣΟ πολύ που δεν προλαβαίνεις ούτε εσύ, σίγουρα ούτε η γκαρνταρόμπα σου, να προσαρμοστείς. Καταλήγεις λοιπόν με t-shirts που έχεις σίγουρα 10+ χρόνια αλλά φοράς σπάνια, φόρμες - ραντάκια - κολάν για την yoga (που η κακομοίρα μόνο αυτό σου ζητάει! ούτε εξοπλισμούς ούτε τίποτα), σκισμένα τζιν - φαρδιές μπλούζες - δερμάτινα jackets που φοράς και αγαπάς, αλλά και φουστανάκια ρομαντικά με δαντέλες και πουά -που επίσης φοράς και αγαπάς. Α! Και κάπου σε όλα αυτά, θυμάσαι και την 'καριέρα' σε πολυεθνική με τα γοβάκια, τα ίσια παντελόνια και τα παλτό (όχι τα πουκάμισα νομίζω ότι δεν μου πάνε ιδιαίτερα). Με μία λέξη: ΧΑΟΣ.

Πώς προχωράμε λοιπόν από εδώ, το σημείο μηδέν; Η λύση είναι μία: ξεκαθάρισμα και capsule collection. Τι σημαίνει αυτό;; Αραδιάζεις ότι έχεις και δεν έχεις (όλα μονομιάς αλλιώς δεν γίνεται δουλειά) πάνω σε ένα κρεβάτι και με πάσα ειλικρίνεια αποφασίζεις κάθε ένα ρούχο σε ποια κατηγορία ανήκει: 
1. δεν μου αρέσει - δεν μου πηγαίνει - δεν με εκφράζει - δεν μου κάνει = χάρισμα 
2. καλό είναι αλλά έχω να το φορέσω 2-3 χρόνια = χάρισμα
3. έχει ξεθωριάσει, του λείπουν κανα - δυο κουμπιά, και έχει και μερικά σκισίματα σε λάθος σημεία = πέταμα
4. μου αρέσει, μου πηγαίνει, μου κάνει, το αγαπώ = we have a winner!

Μαζεύεις λοιπόν όλους τους νικητές, που είτε μετρούν λίγες ημέρες είτε λίγα χρόνια στην ντουλάπα σου και κατάφεραν να περάσουν το τεστ, και τους κοιτάς με προσοχή. Είναι όλοι εκεί, μπροστά σου. Τι σου λένε; Ότι αυτό είναι το στυλ σου! Αυτό! Μπορεί να μην είναι εντελώς ομοιογενές (σίγουρα δεν θα είναι στη δική μου περίπτωση γιατί πώς συνδυάζεις το σκισμένο τζιν με το πουά φορεματάκι;) αλλά δηλώνουν ξεκάθαρα τι σε εκφράζει, με ποια ρούχα αισθάνεσαι ο εαυτός σου και προς τα πού πρέπει να κινηθείς. Τώρα, με βάση αυτά, βλέπεις πώς συνδυάζονται και πού θα χρειαστείς ενισχύσεις. Η expert Caroline Rector του Unfancy ισχυρίζεται ότι ο μαγικός αριθμός είναι 37 για κάθε σεζόν που διανύουμε. Το 37 σημαίνει χοντρικά τα παρακάτω: 9 ζευγάρια παπούτσια, 9 παντελόνια - φούστες - σορτς, 15 μπλουζάκια, 2 φορέματα και 2 jackets. Αυτό το mix μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την σεζόν γιατί μπορεί τον χειμώνα να χρειάζεσαι λιγότερα παπούτσια και το καλοκαίρι λιγότερα πανωφόρια, αλλά και το στυλ. Αλλά καταλαβαίνετε το γενικότερο concept. Αυτά λοιπόν τα 37 κομμάτια ανά σεζόν αποτελούν την capsule collection σου. Κάθε φορά που κάποιο δωρίζεις, μπορείς να το αντικαταστήσεις. Άλλη μία τρανταχτή περίπτωση του less is more! Λέτε να τα καταφέρουμε; Θα το βάλω στα projects του καλοκαιριού!

Καλή μας επιτυχία!
α.

Σχόλια

  1. Πολυ ενδιαφερον ποστ... και ιδιαιτερα βοηθητικό. Ειμαι σε φαση ανεβαζω χειμωνιατικα στο παταρι... κατεβαζω καλοκαιρινα. Παντου αραδιασμενα ρουχα που προσπαθω να χωσω σε συρταρια.
    Πριν σε διαβασω, πηγα 2 σακουλες ρουχα στα H&M για ανακύκλωση...άρα ειμαι σε καλό δρομο.
    Για να δω αν το 37 8α ειναι ο τυχερος μου αριθμος?!

    Καλή σου εβδομαδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δύσκολο project αλλά νομίζω ότι αξίζει την προσπάθειά μας! Και εγώ κάθε χρόνο βγάζω σακούλες με ρούχα για δόσιμο. Σε κάποια όμως με πιάνουν οι συναισθηματισμοί.... ειδικά αν είναι δώρα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana