Άλλος ένας Δεκέμβρης

χριστούγεννα γιορτές εορτασμοί

Πόσα αναμένουμε από έναν και μόνο μήνα; Ο Δεκέμβριος είναι λίγο - πολύ σαν τον Αύγουστο, γεμάτος υποσχέσεις και προσμονές μηνών. Τον Αύγουστο θα τα κάνουμε ΟΛΑ. Θα πάμε ΠΑΝΤΟΥ. Θα κάνουμε τις διακοπές των ονείρων μας. Αυτές που θα μας μείνουν αξέχαστες. Κάπως έτσι και ο Δεκέμβριος συγκεντρώνει σε μόλις λίγες ημέρες -μόλις 2 εβδομάδες- όλα τα δώρα, τους στολισμούς, τα μαγειρέματα, τα τζάκια, τα λαμπάκια, τα μελομακάρονα (!), τις αγκαλιές, τα ξενύχτια, τους έρωτες.... Ακόμα και τις προτάσεις γάμου! Μα γίνεται; Δεν γίνεται. Και για αυτό μια σημαντική μερίδα ημών αγχώνεται -στην καλύτερη- και μελαγχολεί -στην χειρότερη - εν αναμονή των Χριστουγεννιάτικων εορτών. 

Γιατί δεν είναι εύκολο για έναν Δεκέμβρη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Όσο και αν προσπαθούμε. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα τον αφήσουμε να περάσει έτσι, απαρατήρητος, σαν ένας κοινός μήνας. Γιατί δεν είναι. Μάλλον σημαίνει ότι θα πρέπει να τον φέρουμε στα μέτρα μας και όχι στα μέτρα των τηλεοπτικών σειρών - των Χολιγουντιανών ταινιών και των lifestyle περιοδικών. Γιατί, να σας πω την αλήθεια, πόσοι πιστεύετε ότι πραγματικά γυρνάνε από πάρτι σε πάρτι, αλλάζουν την μία τουαλέτα υψηλής ραπτικής με την άλλη, πίνουν μόνο τις εκλεκτότερες των σαμπανιών, τους σερβίρουν κούκλοι σερβιτόροι με παπιγιόν και κάτω από το φαντασμαγορικό τους δέντρο τους περιμένει ένα τόσο - δα - τυρκουάζ κουτάκι (ξέρετε ξέρετε); Εντάξει... θα υπάρχουν κάποιοι αλλά πόσοι, ποιοι και πού; Όλοι οι υπόλοιποι που απολαμβάνουν τις γιορτές και τους μένουν πραγματικά αξέχαστες είναι αυτοί που επιλέγουν απλά να τις περάσουν με τους αγαπημένους τους (είτε είναι ο εξής ένας είτε οι 2-3 διαφορετικές παρέες). Που χαλαρώνουν, που μαγειρεύουν τις παραδοσιακές - οικογενειακές τους συνταγές (και ας γίνει σούπα η μους σοκολάτα), που υποδέχονται τους φίλους σπίτι για τσάι και σπιτικά μελομακάρονα, που φορούν το όμορφό τους χαμόγελο και μοιράζουν σφιχτές αγκαλιές. Τόσο απλά. Χωρίς υπερβολές, θαυμαστικά και τυμπανοκρουσίες. Το μόνο δύσκολο της υπόθεσης, είναι να βρεις τον χρόνο για όλους αυτούς τους αγαπημένους και τις αγαπημένες ασχολίες. Να μπορέσεις να καθίσεις το πρωί για καφέ με τα κορίτσια και να φτάσει απόγευμα. Χωρίς πίεση και πρόγραμμα.

Καταλήγω λοιπόν ότι η πραγματική πολυτέλεια (και τις γιορτές) είναι ο χρόνος και η διάθεση. Αν έχουμε λίγο και από τα δύο τότε έχουμε τη συνταγή της επιτυχίας! Και αυτές τις γιορτές ανυπομονώ διπλά γιατί θα είναι οι πρώτες που θα επιστρέψουμε σπίτι σαν επισκέπτες. Και θα έχουμε και εμείς μόλις 10 μέρες για να τα κάνουμε όλα! Και από διάθεση πάμε καλά, ας μας βοηθήσει λίγο και ο χρόνος και τότε θα είναι και αυτές οι γιορτές όμορφες και ιδιαίτερα ξεχωριστές.

Ετοιμαστείτε για έναν όμορφο Δεκέμβριο.
ανδριάνα

Σχόλια

  1. Μου λες δε γίνεται ....
    Μπορει και να γίνεται γίνεται γίνεται!!!!
    Αχ χα χα εριξα λίγο το επιπεδο του blog με στοιχους απο άσμα του φέιμους Π. Π.!
    Μη μου το χαλας... γιατι αυτο τον Δεκεμβρη περιμενω να συμβουν όλα τα καλα που δεν ειδα όλη την υπόλοιπη χορνιά!

    Καλό μηνα να έχουμε με υγεια και τρελό κέφι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίνονται απλά γίνονται λίγο πιο ρεαλιστικά! Πιο ανθρώπινα. Και είπαμε, αν έχεις τη διάθεση και τον χρόνο, τότε γίνονται σίγουρα :)
      Καλό μήνα!

      Διαγραφή
    2. Ενω ειμαι ρεαλίστρια... τελευταια με εχει κουρασει ο ρεαλισμός και θελω αυτος ο μηνας να κινηθει σε άλλα επίπεδα :)
      Μου αρεσε πολύ το σχεδιο απο πάνω... θέλω να κρυφτω μεσα στα δεντρα α χα χα!

      Διαγραφή
    3. Στο χέρι σου είναι λοιπόν και στο εύχομαι ολόψυχα!!
      Ας είναι ο πιο ξεχωριστός και φαντασμαγορικός Δεκέμβρης :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana