Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Τρουφάκια


Θυμάστε που σας έλεγα ότι φτιάξαμε τρουφάκια για τα γενέθλια του συνοδοιπόρου; Όπως λοιπόν σας υποσχέθηκα, ιδού οι φωτογραφίες και η συνταγή. Είναι πολύ εύκολα (τα φτιάχνετε ακόμα και με τα παιδάκια σας), με απλά υλικά, ελάχιστη ζάχαρη, καθόλου βούτυρο και σχετική ελευθερία στην επιλογή υλικών. Συν ότι διατηρούνται ωραιότατα μέχρι και μήνα εκτός ψυγείου και μένουν φρέσκα - φρέσκα. Τι άλλο θέλετε;


Υλικά:

  • 500γρ κουβερτούρα
  • 50γρ άχνη ζάχαρη
  • 50γρ κρέμα γάλακτος
  • 300γρ μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
  • 200γρ καρύδια θρυμματισμένα
  • 50γρ ρούμι ή κονιάκ
  • άγλυκο κακάο - άχνη ζάχαρη - καρύδα - πολύχρωμα τρουφάκια για το πασπάλισμα


Θρυμματίζουμε μπισκότα και καρύδια.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Μόλις λιώσουν τα υλικά, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το ποτό της αρεσκείας μας, μπισκότα και καρύδια. Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν καλά και ομοιόμορφα τα υλικά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και το αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει. 
Πλάθουμε μπαλάκια με τα χέρια μας και απλώνουμε σε λαδόκολλα. 
Αφήνουμε τα τρουφάκια ιδανικά για 1 νύχτα εκτός ψυγείου για να σφίξουν.
Την επόμενη ημέρα τα πασπαλίζουμε με ότι ποθεί η καρδιά μας.
Εμείς επιλέξαμε κακάο, άχνη ζάχαρη και μπισκότο και νομίζω ότι το best-seller με την πιο ιδιαίτερη γεύση ήταν το κακάο.
Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!
ανδριάνα

6 σχόλια:

the bright side of blogging :: by andriana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη LifeLikes