How was your week?

  • Το πάθαμε και αυτό! Έμεινε το αυτοκίνητο από μπαταρία. Το κρύο λέει την ταλαιπωρεί! Ταλαιπωρήθηκε και ο κακόμοιρος ο συνοδοιπόρος να το βάλει μπρος αλλά τα κατάφερε! 
  • Ευτυχώς, είχαμε κλείσει εδώ και 2 εβδομάδες σέρβις στο Pontarlier (στας Γαλλίας) οπότε φύγαμε σερί το μεσημέρι.
  • Η συνεννόηση τώρα στο συνεργείο ήταν για ένα ακόμη όσκαρ! Τι να σας λέω... Άντε να βρεις πώς λένε τα φρένα, τα τακάκια; Κουτσά - στραβά συνεννοηθήκαμε, αφήσαμε το αυτοκίνητο, κάναμε μία 2ωρη βόλτα στην περιοχή που είναι γεμάτη από μεγάλα εμπορικά και καταστήματα, πήραμε τον ΖΥΧ με την ολοκαίνουργια μπαταρία του και επιστρέψαμε. Πάει και αυτό. Τικ.
  • Και σου λέει, αφού τους ταλαιπώρησα, ας τους κάνω το χατήρι να έρθουν τα χαρτιά και οι πινακίδες του καινούργιου αυτοκινήτου πιο νωρίς! Και έτσι, το Σάββατο ξεκινήσαμε περιχαρείς για τη Βέρνη. Και μας περίμενε όμορφο - όμορφο, γυαλιστερό - γυαλιστερό μέσα στην έκθεση, με τις πινακίδες του, την vignette του, τα χαρτιά του και ένα δώρο από τον συμπαθέστατο πωλητή. 
  • Μας έκανε και ένα μικρό τουρ για τα βασικά, ανταλλάξαμε ευχές (αναμένει και εκείνος να γίνει μπαμπάς σε λίγους μήνες), υπογράψαμε και φύγαμε! Με 'γεια μας!
  • Η κοπή της πίτας των Ελλήνων του Neuchatel σε τελική ευθεία και εορτασμός χωρίς πίτα δεν γίνεται! Κατέβηκα λοιπόν στη Ρόζα, πήραμε τη συνταγή της μαμάς της, βάλαμε τον καλύτερό μας εαυτό και αισίως φτιάξαμε 2 εξαιρετικές, μοσχομυριστές βασιλόπιτες. 
  • Σερί το βραδάκι στους γιατρούς που είχαν μουσαφιραίους εκ Γερμανίας και οργάνωσαν το 1ο ψήσιμο στο τζάκι των κρεάτων που είχαν φέρει από την Ελλάδα.
  • Κυριακή πρωί με Πρωτοχρονιάτικο Κινέζικο Skype, ετοιμασίες και αναχώριση για το Cortaillod.
  • Και αισίως μαζευτήκαμε 70 Έλληνες όλων των ηλικιών (από 3 μηνών έως.... συνταξιούχους), από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και του καντονιού, από αυτούς που μετρούν μόλις λίγες ημέρες παραμονής στο Neuchatel έως αυτούς που έχουν κλείσει πάνω από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Και είχαν όλοι τόσο θετική διάθεση! Και γρήγορα δημιουργήθηκαν παρέες βάσει τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα και ελπίζω αυτές οι παρέες να συνεχιστούν. Και ήταν μεγάλη η συγκίνηση ιδιαιτέρως στους μεγαλύτερους που τόσα χρόνια δεν είχαν συναναστραφεί άλλους Έλληνες στην περιοχή και δεν πιστεύανε στα μάτια τους όταν έβλεπαν να έρχονται και άλλοι, και άλλοι. Κέρδισε το φλουρί και η αγαπημένη Λέιλα (για την οποία σας έχω ξαναμιλήσει), και έφτασε 15.00 (από τις 11.00) και ούτε που το πήραμε χαμπάρι.
  • Όταν πήγα να αγκαλιάσω λοιπόν την Ιταλο-Ελβετίδα Λέιλα και να της ευχηθώ να είναι πάντα τόσο καλότυχη, μου απάντησε με το αφοπλιστικό της χαμόγελο, σε άπταιστα ελληνικά, ότι νιώθει τυχερή από την ημέρα που γεννήθηκε. Η Λέιλα, που από μικρό κορίτσι ζει με αναπηρία καθώς χρειάστηκε να της ακρωτηριάσουν το ένα της πόδι. Αυτό.
  • Επιστρέψαμε όπως καταλαβαίνετε πτώμα από την γιορτή... τόση ορθοστασία και πήγαινε - έλα, και τόσες συνομιλίες με τόσους ανθρώπους. Σε χρόνο dt μας είχε πάρει ο ύπνος στον καναπέ!
  • Στη φωτογραφία η 3η βασιλόπιτα της ημέρας, η "επίσημη", σε εκδοχή τσουρέκι, από την Χριστίνα.
  • Την Δευτέρα ξυπνήσαμε μαζί με τον συνοδοιπόρο, φάγαμε το πρωϊνό μας και καθίσαμε δίπλα - δίπλα με τα laptops μας να εργαστούμε! Το μεσημέρι πήρε το αεροπλάνο για Αμβέρσα οπότε 2 ημέρες θα είμαστε χώρια.
  • Και κάθε φορά που αναμένουμε μουσαφιραίους 3 είναι τα θέματα συζήτησης στο σπίτι: τι καιρό θα κάνει, πού να τους (πρωτο)πάμε και τι κέικ να φτιάξω. Και ο καιρός έχει αγριέψει και ευχόμαστε τουλάχιστον να το γυρίσει στο χιόνι από αυτή την βροχή!
  • Όλα τα είχε αυτό το απόγευμα Δευτέρας... και πολύωρο skype - conference call στο οποίο αναθεωρήσαμε αλλά και νιώσαμε ότι υπάρχει ελπίδα, και πλυντήρια, και yoga υπό τον ήχο της βροχής, και ανακατάξεις σε ντουλάπια - συρτάρια - ράφια για τις νέες παραλαβές (κουζινικές και μωρουδιακές).
  • Την Τρίτη συνεχίστηκαν τα πήγαινε - έλα στα μικροπράγματα αναζητώντας την βέλτιστη λύση, με αρκετές δουλειές online, διάβασμα γαλλικών (κοιτάω και ξανακοιτάω το βιβλίο conjugaison και νιώθω πάλι 12 ετών!), μαγειρέματα και ωραίες μουσικές από τον pepper.
  • Υποδεχτήκαμε λοιπόν την κινέζικη χρονιά του πιθήκου που σημαίνει ότι ο μικρός μας γιος, πρώτα ο Θεός, θα γεννηθεί την "ίδια" κινέζικη χρονιά με την μαμά του! Πίθηκοι και οι 2 μας!
  • Επέστρεψε και ο συνοδοιπόρος από το Βέλγιο με την χειρότερη πτήση της ζωής του :( ....... Μα μας έχει τσακίσει αυτός ο αέρας!
  • Αυτός ο αέρας που οι Ελβετοί αποκαλούν foehn και ο οποίος επισκέπτεται την χώρα από την Ιταλία, είναι ζεστός και ξηρός και προκαλεί πονοκεφάλους και ημικρανίες! Μέχρι και ειδική κλινική υπάρχει λέει για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.
  • Τώρα είναι ο foehn, είναι η πίεσή μου που ήταν που ήταν χαμηλή, έχει πέσει πλέον στο 8 (η υψηλή), είναι ο μικρός που έχει μεγαλώσει πολύ, είναι η κούραση, είναι η αγωνία.... πάντως μερικά μεσημέρια βλέπω αστεράκια!
  • Και έφτασε η ωραία Πέμπτη, και μας έκανε τη χάρη και βγήκε και ο ήλιος, και ήρθε και η οικογένεια, και κάναμε ωραία βόλτα στη Γενεύη!
  • Το κρύο του το είχε βέβαια αλλά ήταν μία όμορφη, Ελβετική ημέρα.
  • Και τα είπαμε, και φωτογραφηθήκαμε, και αγκαλιαστήκαμε, και γελάσαμε και επιστρέψαμε απογευματάκι, και φτιάξαμε το σπιτικό μας fondue, και κοιμηθήκαμε χορτασμένοι και γεμάτοι.
Καλό σαββατοκύριακο!
ανδριάνα

Σχόλια

  1. Σαν να βλέπω ταινία!!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω ο αερας ειναι ζεστος και υγρός.
    8?! Καταφερες να κανεις τοσα πράματα με 8!
    Μπραβο της Λέιλας :)

    Να περασεις ομορφα την Κυριακη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τι καταφέρνω με το 8 είναι μεγάλη συζήτηση... Μάλλον θα πρέπει να καταφέρνω λιγότερα! Αναμείνατε στο ακουστικό σας για τις εξελίξεις.....
      Φιλιά!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana