Βρες τις διαφορές #9


  • Στην Ελβετία, η πλειοψηφία γεννά στο δημόσιο νοσοκομείο του εκάστοτε καντονιού το οποίο όμως πληρώνει η υποχρεωτική, ιδιωτική σου ασφάλιση.
  • Η υποχρεωτική αυτή ασφάλιση καλύπτει όλες τις εγκυμονούσες (και ας ασφαλίστηκαν στον 8ο μήνα κύησης) και περιλαμβάνει από συμβούλους θηλασμού μέχρι βελονισμό.
  • Από την 1η ημέρα που επιστρέφει η μαμά με το μωρό στο σπίτι, ξεκινούν και οι επίσημες και υποχρεωτικές επισκέψεις της μαίας οι οποίες διαρκούν μέχρι τον 2ο μήνα, σε συχνότητα που συν-αποφασίζουν μαμά και μαία. Priceless.
  • Το βιβλιάριο υγείας του μωρού περιλαμβάνει τα πάντα: από τα σχόλια της μαίας μετά από κάθε επίσκεψη, μέχρι το ιστορικό της γέννας και όποια επίσκεψη όποιας ειδικότητας γιατρού χρειάστηκε.
  • Ψάθινα, εξαιρετικά καλάθια για τα ψώνια της λαϊκής, ψάθινα, εξαιρετικά καλάθια και για το κολατσιό στη δουλειά (τουλάχιστον για τις μαίες του μαιευτηρίου).

Σχόλια

  1. Και στη Ελλάδα ετσι ειναι... γιαιτ το λες αυτό? lol ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, το βιβλιάριο υγείας είναι το ίδιο! Για να μη λέμε όμως μόνο τα άσχημα για την Ελλάδα, στο κομμάτι της γέννας και του παιδιού υπάρχει μεγάλο μαξιλαράκι ασφάλειας! Απλά κοστίζει αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη την στιγμη τα δημοσια νοσοκομεια στην Ελλαδα ειναι σε τετοιο χάλι, που πραγματικα το πρότζεκτ γένα κοστιζει πολλαααααα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana