Blausee: η μπλε λίμνη

blausee λίμνη εκδρομή ελβετία

Μα όλες οι λίμνες μπλε δεν είναι; Γιατί αυτή συγκεκριμένα να λέγεται "Μπλε Λίμνη"; Και γιατί να προσελκύει τόσο κόσμο όταν είναι μια τόση δα λιμνούλα στη μέση του πουθενά; Ειδικά στην Ελβετία που οι λίμνες είναι εκατοντάδες και πολύ εντυπωσιακές. Η Blausee, λιγότερο από 1 ώρα από την πρωτεύουσα Βέρνη, είναι όντως μία τόση δα λιμνούλα που είναι εντυπωσιακά μπλε. Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω. Ελπίζω οι φωτογραφίες κάπως να βοηθούν. Είναι σαν να έχουν πέσει οι μπλε τέμπερες και να την έχουν βάψει. Ο μύθος λέει ότι μία όμορφη νύμφη που ζούσε εκεί ερωτεύτηκε ένα βοσκό. Και μαζί, έκαναν βαρκάδα τα βράδια. Ώσπου μία ημέρα, ο βοσκός έπεσε από τον γκρεμό και σκοτώθηκε. Η απαρηγόρητη νύμφη κάθε βράδυ κωπηλατούσε μέχρι το κέντρο της λίμνης αναζητώντας τον αγαπημένο της ώσπου ένα βράδυ την βρήκαν πνιγμένη στο βυθό της λίμνης. Έκτοτε η λίμνη πήρε το χρώμα των ματιών της.





λίμνη ελβετία μπλε εκδρομή blausee βέρνη

Η λίμνη αυτή, και το μικρό πάρκο - δάσος που την περιβάλλει, είναι ιδιωτική. Ανύκουστο μάλλον για τα ελληνικά δεδομένα. Το είχαμε συναντήσει και στην Φιλανδία όταν είχαμε επισκεφθεί μία φάρμα αλόγων καταμεσής ενός τεράστιου δάσους. Εκεί, η οικογένεια μάς εξήγησε ότι το δάσος τους ανήκει και ότι έχουν πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές υποχρεώσεις και δικαιώματα. Well well... Στη Blausee βρίσκεται και ένα μικρό ξενοδοχείο με ένα ιδιαίτερα περιποιημένο εστιατόριο - καφέ. Ο περιβάλλων χώρος της λίμνης μάλλον θυμίζει Ιαπωνικό κήπο, ενώ λίγο πιο κάτω, δίπλα στο ποτάμι, υπάρχει και μία μικρή παιδική χαρά με χώρο για πικ-νικ. Κατά τη δική μας επίσκεψη (που δυστυχώς ο καιρός ήταν αναπάντεχα κρύος) πετύχαμε και μία ομάδα Ινδών που φωτογραφίζονταν στο εντυπωσιακό τοπίο για να γιορτάσουν την ενηλικίωσή τους. Οι κοπέλες με εκθαμβωτικά, πολύχρωμα φουστάνια και τα αγόρια με πιο δυτικού τύπου κουστούμια. Και 3-4 φωτογράφοι που τους έστηναν καταμεσής της φύσης. Και πόσο ξεχώριζαν τα χρώματα μέσα στη φύση!



Εντός της λίμνης ζουν πέστροφες (ή κάτι αντίστοιχο) τις οποίες μπορείς να γευτείς στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Επίσης, οι εσωτερικές πηγές κρατούν σε μία σχετικά δροσερή θερμοκρασία το νερό ενώ κατά την επίσκεψή μας πετύχαμε και δύτες! Παρόλο το κρύο, καταφέραμε και κάναμε το πικ-νικ μας με τα σπιτικά φαγητά που είχαμε φέρει, παίξαμε στον παιδότοπο, φωτογραφήσαμε, απολαύσαμε ωραίο καφέ και γέμισαν οι αισθήσεις μας ομορφιά! Σε μία λίγο πιο ηλιόλουστη ημέρα, φαντάζομαι ότι θα είναι ένα ιδανικό τοπίο να μείνεις ώρες, απλά αγναντεύοντας το μεγαλείο της φύσης.

ανδριάνα

Σχόλια