Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

(Cup)cake love! #17 Cinnamon Roll


Θυμάστε εκεί στα τέλη Αυγούστου που είχα τα γενέθλιά μου; Που μία Τρίτη που ήμουν μόνη (ο συνοδοιπόρος σε ταξίδι και ο μικρός στον παιδικό) ήρθαν οι φίλες με τα μικρά τους για καφέ; Πολύ σύντομα βεβαίως επέστρεψε το φυστίκι από τον παιδικό και μονομιάς άλλαξαν οι ισορροπίες και η ηρεμία αλλά δεν πειράζει. Για τη μικρή λοιπόν μας μάζωξη είχα φτιάξει βεβαίως cupcakes. Όχι γενέθλια τούρτα, ούτε κεράκια, ούτε εορτασμοί. Πολύ μου αρέσουν και τα τρία αλλά επειδή οι συνθήκες ήταν έτσι, μας έλειψαν φέτος. Ευελπιστούμε του χρόνου να έχουμε μεγαλύτερους εορτασμούς. Γιατί πραγματικά, ειλικρινά, είναι μεγάλη χαρά η ημέρα των γενεθλίων μας. Είναι ο εορτασμός ακόμη ενός χρόνου ζωής που καθόλου δεν θα έπρεπε να θεωρούμε δεδομένο. Μήπως να σας τα γράψω όλα αυτά σε μία άλλη ανάρτηση; Ναι. Στο θέμα μας λοιπόν. Τα cupcakes έπρεπε να είναι εύκολα και γρήγορα (για ευνόητους λόγους) αλλά και σχετικά υγιεινά για αυτά τα μικρά χεράκια που θέλουν να αρπάξουν ότι (μα ότι) τρώω. Κατέληξα λοιπόν στα Cinnamon Roll Cupcakes που προσπαθούν (επιτυχώς νομίζω) να προσομοιάσουν τα cinnamon rolls, αυτά τα τύπου donuts με την κανέλα και την ζάχαρη απέξω; Ξέρετε.

Η συνταγή είναι όντως εύκολη και έχει το ένα ανεκτίμητο συστατικό της ευκολίας: δεν χρειάζεται μίξερ! Εγώ τουλάχιστον δεν χρησιμοποίησα οπότε αρκέστηκα στα καλά μου χεράκια (old school) και ένα κλασικό σύρμα. Τα υλικά είναι απλά -μάλλον τα έχετε ήδη σπίτι σας- και το topping είναι εννοείται το die for. Εγώ όπως βλέπετε έβαλα μικρή ποσότητα ώστε να γλυτώσουμε καμιά θερμίδα και να είναι πιο ελαφριά (περνούσαμε και την ζεστή, ελβετική εβδομάδα τότε με τριαντάρια).



Υλικά (για 12 - 14 cupcakes):
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκια baking powder
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 1 κούπα γάλα
Γέμιση:
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κανέλα
  • 1,5 κούπες χοντροκομμένα καρύδια
  • 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Frosting:
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά γάλα
  • βανίλια


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα υγρά υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο των στερεών υλικών και ρίχνουμε το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε ίσα - ίσα να αναμειχθούν. Όχι με πάθος ούτε για πολλή ώρα.
Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση και ρίχουμε τη μισή ποσότητα στη ζύμη μας. Ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις θήκες για cupcakes κατά τα 2/3 περίπου και από πάνω σκορπίζουμε λίγη από την υπόλοιπη γέμιση που έχουμε κρατήσει.
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα.
Ανακατεύουμε τα υλικά του frosting (αν το τυρί κρέμα είναι σε θερμοκρασία δωματίου πάλι μπορεί να γίνει χωρίς μίξερ) και βάζουμε την επιθυμητή ποσότητα πάνω στα cupcakes. Ανάλογα πόσο πηχτό ή αραιό θέλετε το frosting, προσαρμόζετε την ποσότητα του τυριού.

Καλή επιτυχία!
ανδριάνα

Η συνταγή είναι από το some the wiser.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη LifeLikes