Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

(Cup)cake love! #18 Chocolate Banana


Αχ με αυτές τις μπανάνες. Σχέση αγάπης - μίσους. Γιατί από τη μία πολύ μας αρέσουν και στους 3 (ειδικά στον μικρό της παρέας), αλλά από την άλλη όλο και ξεμένουν και μαυρίζουν. Και δεν μας κάνουν καθόλου αίσθηση να τις φάμε αλλά δεν μας πάει και η καρδιά να τις πετάξουμε. Έτσι, όλο προσπαθώ να βρω λύσεις. Και τις λιώνω στο γιαούρτι του μικρού και στη δική μου βρώμη, και κάνω γλυκά και και και. Αυτή τη φορά λοιπόν τις έκανα μάφινς. Ναι, ο τίτλος γράφει cupcakes αλλά muffins είναι. Και έγιναν τόσο ζουμερά! Πω πω! Σαν μίνι σουφλέ σοκολάτας με καρδιά από μπανάνα. Αλήθεια σας λέω! Οι φίλοι τα έφαγαν δύο - δύο, όπως και εγώ!





Υλικά:

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτάλι της σούπας corn flour
  • 1/2 κουταλάκι baking soda
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/3 της κούπας σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 60-70 γρ. τρίμμα μαύρης σοκολάτας (εγώ την "κόβω" με ένα καλό μαχαίρι)
  • 4 κουταλιές της σούπας καλής ποιότητας κακάο
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1/2 κούπα γιαούρτι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • άρωμα βανίλιας
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 πολύ ώριμες μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε τις θήκες για muffins είτε λαδώνοντάς τες είτε τοποθετώντας τα ωραιότατα χαρτάκια.
Μετρήστε τη 1 κούπα αλεύρι και αφαιρέστε 1 κουταλιά της σούπας.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το corn flour, την baking soda, το αλάτι, το κακάο και τα 2 είδη σοκολάτας.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε ελαφριά το αβγό με το γιαούρτι, προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια, τη ζάχαρη και τις λιωμένες μπανάνες.
Ρίχνουμε τα στεγνά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε ελαφριά ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
Τα ταν! Έτοιμα!


Περιττό να σας πω ότι εμάς κράτησαν 2 ημέρες! Εντάξει, είχαμε και καλεσμένους το πρώτο βράδυ. Αλλά είναι τόσο γευστικά, τόσο ζουμερά και τα λες και σχετικά υγιεινά.

Καλή επιτυχία!
ανδριάνα


ΥΓ. Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το Chelsea's Messy Apron.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη LifeLikes