Mini Oreo Cheesecakes


Ή αλλιώς, κόλαση! Αγαπώ τα γλυκά που βγαίνουν σε μικρές "συσκευασίες". Για αυτό αγαπώ και τα cupcakes. Και για αυτό. Όταν λοιπόν έψαχνα συνταγές για το γλυκό που θα έφτιαχνα ενόψει ενός ακόμη baby shower, ήθελα κάτι σε συσκευασία τσέπης, που να το πιάνεις με το χέρι και να το τρως με 2 μπουκιές δηλαδή (ήταν BBQ το concept οπότε θα είμασταν σε κήπο), που να είναι παράλληλα δροσερό και πρωτότυπο. Και κατέληξα σε αυτά τα μικρά, δροσερά, πεντανόστιμα oreo cheesecakes. Εγώ τα έφτιαξα στις θήκες των muffins αλλά αν έχετε τις ειδικές για mini cheesecakes (υπάρχουν άραγε στην Ευρώπη ή μονο στην Αμερική;) ακόμη καλύτερα. Είναι εύκολα, γρήγορα, τα φτιάχνετε από την προηγούμενη για να παγώσουν καλά και τα προσφέρετε γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Τα υλικά είναι για 12 αλλά προσαρμόζετε αντίστοιχα τις δόσεις (εγώ έκανα 1,5 δόση).



Υλικά:
Βάση:
  • 10 μπισκότα oreo κανονικού μεγέθους, ολόκληρα όπως είναι με την γέμιση
  • 1 κουταλιά ανάλατο, λιωμένο βούτυρο
Γέμιση:
  • 350γρ κρέμα τυρί
  • μισή κούπα ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 βανίλια
  • μισή κούπα θρυμματισμένα μπισκότα oreo (χωρίς τη γέμιση)
  • μερικά ακόμη oreo cookies ολόκληρα ή θρυμματισμένα για τη διακόσμηση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σπάμε τα μπισκότα oreo ώστε να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Τα τοποθετούμε σε λεπτή στρώση σαν βάση σε κάθε θήκη και πατάμε λίγο με το κουτάλι ώστε να γίνει επίπεδη. Τα ψήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο, τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αβγό και την βανίλια και στο τέλος ανακατεύουμε απαλά τα θρυμματισμένα μπισκότα (εγώ τα έκοψα με το χέρι γιατί ήθελα να φαίνονται τα κομμάτια). Γεμίζουμε τις θήκες πάνω από τη βάση αφήνοντας ένα μικρό κενό στο πάνω μέρος και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Αν θέλουμε στολίζουμε με επιπλέον μπισκότα oreo (σπασμένα ή ολόκληρα). Μόλις κρυώσουν εντελώς τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ).



Έτοιμα! Καλή σας απόλαυση.
ανδριάνα


ΥΓ. Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το Baked by Rachel.
ΥΓ2. Όποιος καταφέρει να φάει μόνο ένα ας με ενημερώσει παρακαλώ.

Σχόλια

  1. Έφτιαξα τα cupcakes σου με λεμονι και bluberries και ειναι πεντανοστιμα. Και πως τους πάει η κανέλα στο topping!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α πολύ χαίρομαι!! Είναι από τα πιο αγαπημένα μας γιατί είναι και αρκετά υγιεινά και εύκολα. Εννοείται και πεντανόστιμα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana