Χρόνια... γλυκά!

   
Μμμμμμ.... Νομίζω ότι η εορταστική σεζόν ξεκίνησε και δεν εννοώ απλά την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα αλλά και την ευρύτερη εορταστική σεζόν με τις ονομαστικές εορτές αγαπημένων φίλων. Χρόνια γλυκά λοιπόν... και με το γλυκά να 'σου και η συνταγή για φουντουκένια σοκολατάκια!

     Πολύ αγαπώ τα petit-beurre… τόσο απλή, καθαρή, παιδική γεύση! Θυμάμαι την αγαπημένη μου γιαγιά να πίνει τον απογευματινό της ελληνικό καφέ και να τρέχω εγώ από πίσω γιατί ήξερα ότι θα με αφήσει κρυφά να βουτήξω 1 πτι-μπερ…. Μεγαλώνοντας τα παραμέλησα λιγάκι για χάρη πιο πολύπλοκων γεύσεων. Τον τελευταίο χρόνο όμως επανήλθαν δριμύτερα στη ζωή μου (και στις θερμίδες μου)…

Εύκολη αλλά ‘πλούσια’ σε υλικά (if u know what I mean) συνταγή αυτή που ακολουθεί και έχει δοκιμαστεί (βεβαίως βεβαίως) με θαυμαστά αποτελέσματα. Πηγή προέλευσης ένα παλιό βιβλιαράκι συνταγών των Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου.

Φουντουκένια σοκολατάκια με πτι-μπερ
     Υλικά για τη βάση:
·       1 πακέτο πτι-μπερ
·       ½ κούπα φουντούκια αλεσμένα
·       1 κούπα βούτυρο λιωμένο
·       1 κουταλάκι άρωμα βανίλια

Υλικά για την κρέμα φουντουκιού:
·       60 γρμ βούτυρο
·       200 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα
·       1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρμ)
·       ½ κούπα κρέμα φουντουκιού (η γνωστή και αγαπημένη)
·       1 ½ κούπες χοντροκομμένα φουντούκια

Αφού στρώσουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 30χ35 εκ (αν θέλουμε διπλασιάζουμε τη δόση για μεγάλο ταψί) αφήνοντας να εξέχει τριγύρω για εύκολο ξε-φορμάρισμα, ανακατεύουμε τα αλεσμένα πτι-μπερ, τη μισή κούπα αλεσμένα φουντούκια, το βούτυρο και τη βανίλια και τα πατάμε καλά ώστε να φτιάξουμε τη βάση πάνω στο λαδόχαρτο.

 
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα φουντουκιού (σε χαμηλή φωτιά) μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει. Κόβουμε σε τετράγωνα και απολαμβάνουμε. Εμείς τα ετοιμάσαμε παρέα και είναι έτοιμα για τη διανομή!

φουντουκένια σοκολατάκια

Σχόλια

  1. το γλυκάκι της θείας για την βάφτιση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λοιπόν...δεύτερη προσπάθεια!
    όπως έλεγα και πριν... και χάθηκε στο υπερπέραν... το blog σου αποπνέει εκτός από... γλύκα και μια απίστευτη θετική ενέργεια! φαίνεται πως ό,τι κάνεις το κάνεις από αγάπη και ελπίζω να συνεχίσεις έτσι!
    και τώρα το "γλυκό" σχόλιο της ημέρας: τα φουντουκοσοκολατάκια σου φαίνονται απλά υπέροχα! θα τα δοκιμάσω και θα σου πω. μήπως να έγραφες και το χρόνο προετοιμασίας; βοηθάει πολύ τους επίδοξους μιμητές:)
    καλή συνέχεια!

    ναταλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι εκπληκτικά, ειδικά αν τα δοκιμάσει κάποιος από τα χεράκια σου...
    γιατί "το ξένο" κυρίες και κύριοι, "έχει πάντα άλλη γλύκα"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναταλία μου, ο χρόνος προετοιμασίας δεν ξεπερνά τα 30 λεπτά.. και μετά έχεις απλά την αναμονή για να παγώσει. Είναι προτιμότερο να τα φτιάξεις από το προηγούμενο βράδυ ώστε το πρωί να είναι έτοιμα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana