Project γάμος II!


Θέμα ΙΙ: γαμήλια τούρτα

You make me happy, when skies are grey! Τούρτα εμπνευσμένη από το "You are my sunshine"
Ή αλλιώς, wedding cake!
Και ναι, το ξέρω ότι δεν ‘δικαιούμαι’ να μιλάω για αυτό το θέμα για έναν πολύ απλό λόγο: στο γάμο μου επέλεξα να μην έχω γαμήλια τούρτα. Στην πραγματικότητα όμως, δεν έχω τίποτα με το συγκεκριμένο γλυκό, αντιθέτως έχω πολλές φορές θαυμάσει την ομορφιά του! Αυτό που με απωθεί είναι η διαδικασία που συνήθως ακολουθείται στους γάμους ώστε να απολαύσουμε το συγκεκριμένο ‘έργο τέχνης’: σηκώνεται το ζευγάρι, στέκεται άχαρο στο κέντρο μιας άδειας πίστας, ένας αμήχανος σερβιτόρος παρουσιάζει την τούρτα με όλα τα σύνεργα, πιάνουν το μαχαίρι μαζί, κόβουν, σερβίρουν, ταϊζουν (ειδικά αυτό) ο ένας τον άλλον, χειροκροτεί ο κόσμος το κατόρθωμα..... κτλ κτλ. Ειδικά δε όταν σε γάμους κοντινών φίλων και συγγενών αποκαλύφθηκε ότι τις περισσότερες φορές οι τούρτες αυτές είναι ψεύτικες, με μόνο ‘αληθινό’ μέρος το μικρό, πάνω – πάνω κομμάτι που κόβει το ζευγάρι, ε τότε πείστηκα ότι εγώ στον γάμο μου τούρτα δεν θα κόψω!

Με όλα αυτά ως δεδομένα, πώς να εισαγάγω το όμορφο θέμα των γαμήλιων τουρτών; Πραγματικά, και ειλικρινά, τις θεωρώ ένα έργο τέχνης με διπλή αξία: γευστική και αισθητική, και όταν τις καλύπτει και τις 2 τότε μιλάμε για αριστούργημα! Με μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύπτεις εκατοντάδες σχέδια, περισσότερο ή λιγότερο ‘πετυχημένα’, εντυπωσιακά, ή τουλάχιστον του γούστου μου. Διάλεξα μερικές τούρτες για να εμπνευστείτε που (για εμένα) ανήκουν στην κατηγορία του αριστουργήματος. Κάποιες να φανταστείτε από αυτές υπήρχαν στο φάκελο του γάμου μου από τότε..... Δείτε και αυτές που έχουν και ένα μικρό μήνυμα....




Πηγές φωτογραφιών: hostess blog, project wedding και the knot

Σχόλια

  1. poso ma poso sumfwnw mazi sou !!! 8ewrw ki egw polu axarh thn olh diadikasia ths tourtas !!!! tha protimousa tourtopolemo ....xixixixi...les ??? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Της αδελφής σου ήταν πέρα για πέρα αληθινή και πανέμορφη με τα μώβ και κίτρινα λουλούδια της η τούρτα...ας μην αναφερθώ στην νοστιμιά της μούς με φράουλες....υπάρχουν και τα καλά και όμορφα "κλισέ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana