Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Λεμόνι




Τα λεμόνια τα αγαπώ… Γευστικά, διατροφολογικά, αισθητικά… Το πατρικό μου σπίτι ήταν, και είναι, γεμάτο λεμονιές οπότε το ‘πιάσε ένα λεμόνι’ σήμαινε κυριολεκτικά να βγεις στον κήπο και να το κόψεις. Και η σοδειά είναι πάντα γενναιόδωρη! Δίνουμε σε φίλους και γνωστούς, τα κάνουμε παγάκια, τα στύβουμε και τα φυλάμε σε βαζάκια, φτιάχνουμε γλυκά…

Ενστικτωδώς λοιπόν, πολλές φορές, ρίχνω μια φέτα λεμόνι ή μερικές σταγόνες στο νερό που πίνω. Δεν είναι μόνο ότι μου αρέσει η διακριτική αυτή γεύση, αλλά νιώθω ότι μου κάνει και καλό. Και επιβεβαιώθηκα 100% από ένα άρθρο που διάβασα σχετικά με την Αγιουρβεδική (Ayurvedic) διατροφή που συνιστά ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό με το χυμό μισού λεμονιού κάθε πρωί. Τα οφέλη, πολλαπλά: τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, εξισορροπεί το pH, βοηθά στη πέψη, καθαρίζει το δέρμα…. Και όλα αυτά απλά με λίγες σταγόνες κάθε πρωί. Νομίζω ότι θα γίνει το καινούργιο μου τελετουργικό από αυτό το φθινόπωρο.

Διαβάστε περισσότερα στο Mind Body Green.

1 σχόλιο:

  1. Σου έχω στείλει ένα μήνυμα για τις ιδιότητες της φλούδας του λεμονιού...θα στο ξαναστείλω,
    Θυμήθηκε η Ζέττα όμως την γιαγιά που πάντα όταν έστιβε ένα λεμόνι και ήταν λίγο χοντροφλουδο...σας έφτιαχνε την φλούδα με ζάχαρη και επέμενε να το φάτε...το ίδιο έκανε και σε μένα από παιδί που ήμουν....ήξεραν οι παλαιοί χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις τι ήταν ωφέλιμο....αχ...η μανούλα μου πόσα ήξερε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

the bright side of blogging :: by andriana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη LifeLikes