Τέλος στην τελειότητα



Στόχος δεν είναι η τελειότητα αλλά η ισορροπία… μη σας πω ακόμη και η ατέλεια! Ναι ναι.. στους ανθρώπους, στην ομορφιά, στην αισθητική, στο φαγητό, στις σχέσεις, στο κρασί.
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά για να συνεννοηθούμε: είμαι Παρθένος (και στο ζώδιο και στον ωροσκόπο). Scary ε;; Από όλα αυτά τα «τρομακτικά» χαρακτηριστικά που έχουν (υποτίθεται και για όσους τα πιστεύουν) οι Παρθένοι, δεν διαθέτω πολλά. Σε αυτά δεν ανήκει η τελειομανία…. δυστυχώς. Και ξεκινά από εμένα προς εμένα! Είμαι τελειομανής, αναγνωρίζοντας την παραφροσύνη και την ματαιότητα που κρύβεται από πίσω. Και έχω κάνει πρόοδο, πρέπει να μου το αναγνωρίσω. Έχω όμως αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσω.
Πώς μου ήρθε όμως όλη αυτή η συζήτηση περί τελειότητας; Στην γευσιγνωσία κρασιού που κάνουμε στο φιλόξενο χώρο του Living Green. Άσχετο; Καθόλου! Καθώς και σε αυτό τον τομέα, στην οινοποίηση, υπήρξε η περίοδος των 90s, όπως μας είπε ο δάσκαλος, όπου οι απανταχού οινοχόοι επιδόθηκαν στον αγώνα για τη δημιουργία ενός τέλειου κρασιού. Και ίσως να τα κατάφεραν κάποιοι. Το αποτέλεσμα; BORING! Βαρετό! Ποιος θέλει άλλωστε να πίνει ένα 'τέλειο' κρασί; Είναι τόσο αναμενόμενο, φλατ, τόσο 'τέλειο'. Το ίδιο με διαβεβαίωσε και ένας καλός φίλος ότι συνέβη και στην ανδρική ένδυση με τα τέλεια σακάκια για παράδειγμα. Πλέον, οι υψηλοί οίκοι όχι απλά δεν αναζητούν την τελειότητα, αλλά υπάρχουν μάλιστα πανάκριβες μηχανές ραπτικής οι οποίες προσπαθούν να μιμηθούν την ανυπέρβλητη ομορφιά της ατέλειας που έχει το χειροποίητο. Εντυπωσιακό δεν είναι;
Στόχος είναι λοιπόν η ισορροπία και για να ισορροπήσει το κρασί, για παράδειγμα, πρέπει να γέρνει η ζυγαριά λίγο απο τη μία, λίγο από την άλλη συνδυάζοντας μία γκάμα γεύσεων και μυρωδιών που κρύβουν και τις πιο 'δυσάρεστες'. Προσέξτε το αν θέλετε την επόμενη φορά που θα πιείτε κρασί. Ανακινείστε ελαφριά το ποτήρι με κυκλικές κινήσεις ώστε να αναδυθούν τα αρώματα και μυρίστε το. Πιστεύω ότι θα εντυπωσιαστείτε όπως και εγώ. Cheers!

Σχόλια