Οδηγός ευτυχίας


Πιστεύετε ότι η ευτυχία είναι όνειρο απατηλό; Ή μήπως κάτι εντελώς τυχαίο; Αν είσαι τυχερός, η ζωή στα φέρνει έτσι ώστε να ευτυχήσεις. Αν όχι, είσαι καταδικασμένος. "Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα" που λέει και το ρητό. Εύκολο δεν είναι να τα ρίχνουμε όλα στον κόσμο | σύμπαν | Θεό | τύχη | μοίρα στα οποία δεν έχουμε κανέναν έλεγχο, και να αγνοούμε τον ένα και μοναδικό παράγοντα που μπορούμε να επηρεάσουμε: τον ίδιο μας τον εαυτό;


Ξεκινάμε λοιπόν step-by-step με απλές, καθημερινές αλλαγές που ΝΑΙ θα μας φέρουν λίγο πιο κοντά στην ευτυχία. Θα αυξήσουν δηλαδή αυτές τις πολύτιμες στιγμές αγαλλίασης. 

  1. Άσκηση. Ναι το έχετε ξανακούσει. Ναι δεν προλαβαίνετε. Ναι δεν είναι του τύπου σας. Ναι πρέπει να βρείτε έναν τρόπο άσκησης που να σας ευχαριστεί. Τόσο απλό. Ακόμα και για μόλις 7 λεπτά την ημέρα. Δεν είναι (μόνο) τα σωματικά οφέλη αλλά κυρίως τα ψυχολογικά και συναισθηματικά. Είναι όλες αυτές οι ενδορφίνες και πρωτεΐνες που παράγονται και μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα.
  2. Ύπνος. Όλα αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια μίας και μόνο ημέρας, ο οργανισμός χρειάζεται έναν καλό ύπνο για να μπορέσει να τα επεξεργαστεί. Και δεν είναι μόνο αυτό. Αν μας λείπει ύπνος, είμαστε πιο επιρρεπείς σε αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα την ημέρα που ακολουθεί.
  3. Χρόνος. Το ξέρατε αλλά θα σας το επιβεβαιώσω και από εδώ: αυτές οι 2 ώρες πήγαινε - έλα στη δουλειά, μες στην κίνηση δεν βοηθάνε. Από την άλλη, τι να κάνεις;
  4. Άνθρωποι. Οι δικοί σου άνθρωποι. Η οικογένεια, οι φίλοι. Αφιέρωσέ τους χρόνο. Το μόνο που μετρά στο τέλος της ημέρας, είναι οι σχέσεις που δημιουργείς και θρέφεις. Και αυτός είναι ο #1 λόγος που μετανιώνουν οι άνθρωποι σε μεγαλύτερη ηλικία: ο χρόνος που δεν αφιέρωσαν στους δικούς τους ανθρώπους.
  5. Αέρας. Βγείτε έξω. Αναπνεύεστε! Ο αέρας, ο ήλιος, η φύση δεν βοηθούν μόνο τη διάθεση αλλά ακόμα και τις διανοητικές μας ικανότητες. Και το πιστεύετε, δεν το πιστεύετε, οι επιστήμονες δηλώνουν ότι η ιδανική θερμοκρασία είναι στους 13,9 βαθμούς C.
  6. Συμπόνια. Βοηθήστε τους γύρω σας. Όπως και όποτε μπορείτε. Ακόμα και οι αγορές που κάνουμε για κάποιον άλλο, τείνουν να μας ευχαριστούν περισσότερο.
  7. Χαμόγελο. Αυτό που βγαίνει από μέσα μας. Όπως έλεγε και ο yogi στην ταινία "Eat. Love. Pray" χαμογέλα σαν να χαμογελάει μέχρι και το συκώτι σου.
  8. Ταξίδι. Σχεδιάστε το. Ψάξτε το. Ονειρευτείτε το. Ακόμα και αν δεν το πραγματοποιήσετε η επιρροή αυτής της διαδικασίας θα είναι πολύτιμη. Και μόνο η σκέψη των διακοπών αρκεί για να μας φτιάξει τη διάθεση για εβδομάδες!
  9. Διαλογισμός. Βρείτε έναν τρόπο ώστε να επιτρέψετε στο μυαλό σας να ησυχάσει. Ολόκληρη η δομή του εγκεφάλου μπορεί να αλλάξει μέσω του διαλογισμού και της ησυχίας. Απλά αφήνοντας για λίγο μακριά τις σκέψεις.
  10. Ευγνωμοσύνη. Ακούγεται απλό αλλά είναι κάτι που πολλές φορές παραβλέπουμε. Για λίγα λεπτά την ημέρα, ας σκεφτούμε όλα αυτά για τα οποία είμαστε ευγνώμων. Αν μπορούμε να τα γράψουμε, ακόμα καλύτερα. 
Ήδη δεν αισθάνεστε ότι έχετε περισσότερο τον έλεγχο της δική σας ευτυχίας; Χαμογελάστε! Είναι μεταδοτικό!

ανδριάνα

Υ.Γ. Μπορείτε να διαβάστε πιο αναλυτικά για όλα τα παραπάνω στο Collective Evolution

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana