Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Cupcake Love! #12 Strawberry!


Δεν ξέρω τι γίνεται στα δικά σας μέρη, αλλά στα δικά μας (στην Ελβετία δηλαδή) έχει γεμίσει ο τόπος φράουλες! Παράδεισος δηλαδή! Και τις πουλάνε και σε αυτά τα εκπληκτικά, ξύλινα δισκάκια και είναι ένα έργο τέχνης. Δεν ξέρεις τι να κάνεις, να τις φωτογραφίσεις ή να τις φας; Σκέφτηκα λοιπόν ότι είναι ευκαιρία να φτιάξω για 1η φορά cupcakes με φράουλες. Πώς και δεν τα έχω δοκιμάσει τόσα χρόνια δεν ξέρω. Ήρθε όμως η ώρα τους και τα έφτιαξα. Ιδού λοιπόν η συνταγή από το Cooking Classy.


Υλικά για τα cupcakes:

  • 1 και 2/3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό κουταλάκι baking powder
  • 1/4 κουταλάκι baking soda
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό 
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 1/3 κούπας πουρέ φράουλας*
  • 1/4 κούπας buttermilk**
  • 1/2 κουταλάκι βανίλια
  • 3/4 κούπας φράουλες κομμένες σε κυβάκια

Υλικά για την επικάλυψη - frosting:

  • 1/2 κούπα πουρέ φράουλας*
  • 1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κούπας αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1,5 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κουταλάκι βανίλια



Ξεκινάμε λοιπόν με την κλασική διαδικασία, προθερμαίνουμε δηλαδή τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ κοσκινισμένο αλεύρι - baking powder - baking soda - αλάτι.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, καθαρίζοντας τα πλαϊνά.
  • Προσθέτουμε το αυγό και τα ασπράδια σταδιακά.
  • Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ το buttermilk**, το 1/3 κούπας πουρέ φράουλας* και την βανίλια, και αναμειγνύουμε το στερεό μείγμα του αλευριού με το υγρό σταδιακά, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. 
  • Στο τέλος προσθέτουμε και τις τεμαχισμένες φράουλες και μοιράζουμε σε 12 θήκες για cupcakes.
  • Ψήνουμε για 20-23 λεπτά ελέγχοντας με την οδοντογλυφίδα.


Παράλληλα, φτιάχνουμε την επικάλυψη.
Βάζουμε σε μικρό τηγανάκι 1/2 κούπα περίπου πουρέ φράουλας και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να έχουμε 3 κουταλιές περίπου. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει. Μόλις είναι έτοιμο μπορούμε να το βάλουμε λίγα λεπτά στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα.
Χτυπάμε στο μίξερ το ανάλατο και το αλατισμένο βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη (σε δόσεις ώστε να δούμε ακριβώς πόση θα χρειαστεί), τις 3 κουταλιές συμπυκνωμένου πουρέ φράουλας και την βανίλια.
Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν καλά πριν τοποθετήσουμε το frosting.

*Για τον πουρέ φράουλας απλά χτυπάμε τις φράουλες σε ένα μίξερ ώστε να δημιουργήσουμε ένα είδος χυλού. Συνολικά χρειάστηκαν 10-12 μεσαίες φράουλες.
  • **Αν δεν έχουμε (γιατί πού να το βρούμε στην Ελλάδα;) buttermilk απλά προσθέτουμε στο γάλα 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού ή λευκό ξύδι και το αφήνουμε για τουλάχιστον 3 λεπτά.


ΥΓ. Και για όσους έχετε διάθεση, ιδού και η συνταγή για μαρμελάδα φράουλα που μας είχε δώσει η Ζέττα!
ΥΓ2. Το λάθος που έκανα αυτή τη φορά είναι ότι αντί να τα βάλω σε σχάρα -ως συνήθως, τα έβαλα στο ταψί του φούρνου (που είχα πρόχειρο) με αποτέλεσμα να καούν λιγάκι στον πάτο. Now I know ;)

2 σχόλια:

  1. Κι εδω στην λαικη αγορα εχουν κανει την εμφανιση τους.
    Πολύ cute οι δημιουργίες σου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ακαταμάχητες οι φράουλες! Ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

the bright side of blogging :: by andriana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη LifeLikes