Πάσχα εκεί!


Περιπλανιόμουν τις προάλλες στο Lifelikes και εμφανίστηκε μπροστά μου η περσινή Πασχαλινή ανάρτηση. Αυτή εδώ. Και αμέσως συνειδητοποίησα, και από τον τίτλο μόνο, πόσο διαφορετικό θα είναι το φετινό Πάσχα, όχι μόνο για εμάς αλλά και για όλους τους 'συνενόχους' στο έγκλημα. Όλους αυτούς που γέμισαν το σπίτι μας πέρσι, που κοιμήθηκαν στα κρεβάτια μας, που έψησαν, που μαγείρεψαν, που έπαιξαν μαζί μας. 

Και ποιος θα μας το έλεγε ότι κάθε Πάσχα θα είναι τόσο διαφορετικό! Το 2013, στο καθιερωμένο - αγαπημένο μας σημείο, με την άπλα, τους φίλους όλων των ηλικιών να πηγαινοέρχονται, τα ψησίματα, τα γέλια, τα πιτσιρίκια, τους γονείς. Το 2014, λειψοί, σε εναλλακτικό σκηνικό για να αλλάξουμε παραστάσεις και να εγκαινιάσουμε το καινούργιο μας σπίτι. Πάλι με αγαπημένους φίλους και συγγενείς, λιγότερες ετοιμασίες, μικρότερη άπλα και ίσως πιο μαγκωμένη διάθεση. Το 2015, μακριά και διασκορπισμένοι. Από τους συνήθεις υπόπτους, πολύ λίγοι θα ανταμώσουν αυτό το Πάσχα. Οι υπόλοιποι θα το ζήσουμε πολύ διαφορετικά. Διαφορετικά από θέμα τοποθεσίας, διαφορετικά από θέμα παρέας, διαφορετικά από θέμα εθίμων (επίσημων και μη)... απλά διαφορετικά.  Και είναι η προσαρμογή πολύ μεγάλο θέμα. Μείζον θέμα επιβίωσης. Είτε προσαρμόζεσαι στα ήθη και έθιμα μιας ξένης χώρας, είτε στην απουσία, είτε στα νέα δεδομένα. Πρέπει να προσαρμόζεις συνεχώς τα θέλω σου στις δυνατότητές σου. Σε αυτά που σου προσφέρει η ζωή την εκάστοτε στιγμή. Γιατί αυτή η στιγμή, είτε λέγεται Πάσχα είτε γενέθλια είτε καθημερινότητα, αποτελείται από μία βάση η οποία δεν αλλάζει με τα θέλω μας. Μάλλον το αντίστροφο συμβαίνει. Και όσο πιο ευέλικτοι και δεκτικοί είμαστε σε ότι μας προσφέρει το σήμερα, τόσο πιο ήρεμοι και γαλήνιοι. 

Μακάρι να μπορούσαμε να παγώσουμε κάποιες στιγμές και να τις ζούμε αιώνια.... Μέχρι τότε, ζούμε όσο καλύτερα μπορούμε την προσωπική μας ιστορία, με τις επιλογές που κάναμε ή δεν κάναμε, και με όσα μας προσφέρονται. Αξιοποιήστε τα!

Καλό μας Πάσχα!
α.


Photo: 79 ideas

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana