Σαββατοκύριακο στο Gstaad


Σκέφτομαι πολλές φορές πόσες εκδρομές κάναμε στην Ελλάδα και πόσες κάνουμε στην Ελβετία. Είναι λογικό. Όταν ζεις στη χώρα σου, πολλά τα θεωρείς δεδομένα. Από την άλλη, είναι τόσοι οι άνθρωποι που θες να συναντήσεις και τόσο λίγος ο χρόνος, που το σαββατοκύριακο συνήθως γεμίζει με γεύματα, μαγειρέματα, ποτά. Εδώ στην Ελβετία, όπως καταλαβαίνετε, ούτε δεδομένη έχουμε την χώρα και τις ομορφιές της, ούτε τους τόσους αγαπημένους μας ανθρώπους τριγύρω. Οπότε, παίρνουμε τα βουνά και τις λίμνες! Και έχουμε δει τόσα σε λιγότερο από 1 χρόνο! Είναι να σου αρέσει βεβαίως και η περιπέτεια, η ανακάλυψη, το οδήγημα, το περπάτημα, η φύση... Και εμάς μας αρέσουν όλα αυτά πολύ. Και έτσι, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου κάναμε την πρώτη μας χειμωνιάτικη εκδρομή στο Gstaad. Ναι, το γνωστό. Που για την υφήλιο είναι ΤΟ Gstaad αλλά για τους Ελβετούς είναι μάλλον άλλο ένα όμορφο, βουνίσιο χωριό που μάλλον σνομπάρουν λόγω του τουρισμού και της ακρίβειας. Υπάρχουν άλλωστε τόσα αντίστοιχα όμορφα χωριά διάσπαρτα στις Ελβετικές Άλπεις..... Και αν είσαι Ελβετός, το μόνο που σε νοιάζει είναι η εγγύτητα στη φύση ώστε αν είναι δυνατόν να βγαίνεις από το chalet με τα σκι σου και να ξεκινάς την περιπέτειά σου. Όλα τα άλλα είναι περιττά.


Εμείς όμως, που σκι δεν κάνουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε λόγω των συνθηκών (δες εγκυμοσύνη), μας ενδιάφερε να είμαστε σε ένα όμορφο αλλά παράλληλα οργανωμένο χωριουδάκι, και το Gstaad ήταν ότι έπρεπε. Με μόλις 2 ώρες οδήγημα μέσα από μία εξαιρετική διαδρομή, φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας το οποίο βρισκόταν εντός του πεζοδρομημένου κέντρου. Ήταν ήδη όλα χιονισμένα και κρύα (υπό το μηδέν).... όπως δηλαδή έπρεπε να είναι σε αυτό το μέρος του κόσμου. Και ήταν παραμυθένια! Ησυχία, ξύλινα σπιτάκια στολισμένα και φωταγωγημένα, χιόνι και μυρωδιές από fondue. 




Και περπατήσαμε, και φωτογραφίσαμε, και φάγαμε, και ήπιαμε, και ξεκουραστήκαμε, και ενημερωθήκαμε και υποσχεθήκαμε ότι θα επιστρέψουμε στην ευρύτερη περιοχή αυτή τη φορά και για τις πίστες! Διακόσια χιλιόμετρα πίστες είναι αυτά! Είναι δυνατόν να τα προσπεράσεις; Το μόνο 'μελανό' (αν μπορείς να το πεις έτσι) σημείο της ιστορίας ήταν ότι η σεζόν για την περιοχή δεν είχε ξεκινήσει ακόμα με αποτέλεσμα όλα τα καταστήματα αλλά και πολλά εκ των ξενοδοχείων (με τα αντίστοιχα εστιατόρια και καφέ τους) να είναι κλειστά. Στερηθήκαμε έτσι να δούμε από κοντά το μαγευτικό Gstaad Palace. Την επόμενη φορά.






Σχόλια

  1. Πανέμορφα τα Ελεβτικά χωρία κ πόσο χιόνι. Εύχομαι του χρόνου βόλτες κ στις πίστες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρα λιγο να βάλω τα κλάματα απο την ζηλια lol :)
    Πόσο stylish το ζευγάρι στην τελευταια photo!

    Καλημερα!

    ΥΓ
    Να κανεις post με ομορφα χωριουδακια μη-τουριστικά της Ελβετιας, να δουμε και την άλλη πλευρα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά! Το τελευταίο ζευγάρι ήταν για φωτογράφιση!
      Θα σας κρατώ ενήμερους για τις εκδρομές μας ;)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana