Παιδικό δωμάτιο ♥ Baby room #5


Πόσα παιδικά δωμάτια έχουμε δει εδώ στο lifelikes; Αρκετά! Και το ένα πιο όμορφο από το άλλο! Τώρα με την αναμονή της έλευσης του νέου μέλους της οικογένειάς μας, το θέμα έχει πάρει άλλες διαστάσεις -όπως καταλαβαίνετε. Έτσι, επανήλθα στις παλαιότερες αναρτήσεις, στα pinterest boards, στις αγαπημένες μου εταιρείες με παιδικά και μωρουδιακά και προσπαθώ να προσαρμόσω τα "θέλω" μας στα δεδομένα του σπιτιού. Γιατί πλέον, είμαστε σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι στην Ελβετία, που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις εργασίες που θα κάνουμε. Δυστυχώς, δεν έχουμε μεγάλη ελευθερία. Δηλαδή, δεν μπορούμε να βάψουμε τοίχους ή να βάλουμε ταπετσαρίες (κλαψ). Ούτε μπορούμε να τρυπήσουμε αδιακρίτως τους τοίχους. Δεν πτοούμαστε όμως!


Ξεκινάμε λοιπόν με το χρώμα και το ύφος. Όπως κάποιοι από εσάς θα περιμένανε, το πολυαναμενόμενο μπλε (όπως και το έντονο ροζ αντίστοιχα αν ήταν κορίτσι) έχουν αποκλειστεί. Εννοείται ότι κάποια πράγματα - διακοσμητικά - ρούχα ίσως να είναι μπλε, δεν θα είναι όμως αυτό το κυρίαρχο χρώμα. Ειδικά το θαλασσί. Σκεφτόμουν λοιπόν δύο χρώματα που νομίζω ότι ταιριάζουν ιδανικά, είναι πιο ουδέτερα και μου φτιάχνουν τη διάθεση: το κίτρινο και η μέντα. Την αγάπη μου για το χρώμα της μέντας, αυτό το απροσδιόριστο μεταξύ μπλε και πράσινου, την έχετε καταλάβει. Προσφέρει τη δροσιά της και στο lifelikes. Και στο υπάρχον υπνοδωμάτιό μας, υπάρχουν κάποιες διακριτικές πινιλιές μέντας για να σπάνε λίγο το λευκό. Το κίτρινο από την άλλη, έγινε συνώνυμο του Ελβετικού μας σπιτιού. Δεν ξέρω πώς προέκυψε αυτή η αγάπη. Λίγο τυχαία, λίγο αυθόρμητα, λίγο το 3ο τσάκρας... με αυτά και με εκείνα, το κίτρινο μου δημιουργεί μία αισιοδοξία, μία λάμψη, μία φωτεινότητα. Έτσι, αυτά τα 2 χρώματα νομίζω ότι θα δέσουν ιδανικά με τους λευκούς τοίχους, το ξύλινο πάτωμα, τα λευκά και ξύλινα έπιπλα, και κάποιες αποχρώσεις σε ανοιχτό γκρι. Νομίζω ότι το σύνολο θα είναι γαλήνιο, διακριτικό, ουδέτερο (από άποψη φύλου) αλλά και χαρούμενο - ζωντανό - αισιόδοξο παράλληλα.

Μάζεψα λοιπόν κάποιες ιδέες και σας τις παρουσιάζω. Αναμένω σχόλια, προτάσεις, tips και ιδέες!


Αυτά τα συννεφάκια τα αγαπώ! Και αυτά τα ολόλευκα αγγελάκια! Ένα από τα πιο δύσκολα και αινιγματικά σημεία (για όλα τα δωμάτια πιστεύω του σπιτιού) είναι σίγουρα η κουρτίνα! Να συσκωτίζει ή όχι; Να μην είναι μακριά (ενώ το παράθυρο είναι κοντό) άρα να είναι ρόμαν ή στόρια; Το γκρι πάντως είναι νομίζω μία ασφαλής λύση ώστε να δένει με τους λευκούς τοίχους. Το τόσο ελληνικό και παιδικό καραβάκι είναι διακριτικό φωτιστικό, ενώ το dream θα ταίριαζε ιδανικά πάνω από το κρεβατάκι. Α! Και ο απαραίτητος σάκος για τα άπλυτα του μωρού και οι ατελείωτες επιλογές σε καδράκια.


Αυτό το σπιτάκι - ραφάκι το ονειρεύομαι χρόνια τώρα. Όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για μένα. Το αγαπώ! Αυτό το ferm living έχει επίσης απίθανα σχέδια σε σεντόνια - μαξιλάρια. Όλα σχεδόν τα παραπάνω από εκεί είναι. Και το κίτρινο δεντράκι είναι φωτιστικό τοίχου (που μάλλον δύσκολα θα καταφέρουμε να βάλουμε εμείς με τους περιορισμούς που έχουμε).



Αφού ταπετσαρίες δεν μπορούμε να βάλουμε, τα αυτοκόλλητα είναι μία σίγουρη, ασφαλής και τόσο ευφάνταστη λύση. Εδώ έχουμε ένα δάσος! Κίτρινος αποθηκευτικός χώρος που μπορεί να συντροφεύσει το μωρό για χρόνια, ουδέτερο χαλί με αστεράκια, προστατευτικό κρεβατιού μέντα με ρόμβους και αξιολάτρευτο αγγελάκι (πάλι) με αστεράκια. Α! Και φωτιστικό για την αλαξιέρα (γιατί κάτι μου λέει ότι όλες οι αλλαγές δεν γίνονται με το φως της ημέρας).



Κίτρινο στρογγυλό ethnic χαλάκι ή πιο διακριτικό γκρι; Θα εξαρτηθεί από την παρουσία των χρωμάτων στο υπόλοιπο δωμάτιο μάλλον. Άλλο ένα πανέμορφο, κίτρινο φωτιστικό τοίχου που εμάς μάλλον μας δυσκολεύει αλλά ίσως όχι εσάς! Και ξύλινο μόμπιλε με μανιτάρια, αστεράκια για τον τοίχο αλλά και στα σεντόνια, και ολοκίτρινα δεντράκια για το πάπλωμα.

Πόση ομορφιά υπάρχει στα μωρουδιακά και παιδικά αντικείμενα; Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις! Για να δούμε πού θα καταλήξουμε και εμείς! Ανυπομονώ :)


ανδριανα

ΥΓ. Μπορείτε να δείτε εδώ παλαιότερες lifelikes ιδέες για το παιδικό δωμάτιο:

ΥΓ2. Τα περισσότερα προϊόντα είναι από το Ferm Living και το Smallable Store.

Σχόλια

  1. Μπορείς να φτιάξεις έναν ονειρεμένο τοίχο κολώντας αυτά τα αυτοκόλητα τοίχου που βγαίνουν και ξανακολάνε όπως της Αρτεμούλας...μπορείς να βρεις και στο ιντερνέτ αλλά και στα μαγαζιά...είναι φθηνά και κάνουν θαύματα....χωρίς βαψίματα και ιστορίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο συνδυασμος μεντας+κιτρινου ειναι πολύ ομορφος, πράγματι. Πάει πολύ με λευκα επιπλα, αλλα και μ αυτα του φυσικου ή ανοιχτού ξυλου ;)

    Kαλή εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana