How was your week?

  • Ξημέρωσε "ο νέος έτος", με ήλιο, με κρύο, με ζεστασιά, με βραχνιασμένες φωνές, με επιπλέον κιλά, με αγκαλιές, με προσμονές.
  • Μάζωξη (εννοείται για φαγητό!) στη βόρεια οικογένεια αυτή τη φορά όπου καμιά 25αριά φίλοι και συγγενείς αντάλλαξαν Πρωτοχρονιάτικες ευχές, έφαγαν (πώς και έτσι;), ήπιαν, γέλασαν, έκοψαν την Βασιλόπιτα (το φλουρί το κέρδισε η σπιτονοικοκυρά) και άρχισαν να διαβαίνουν το 2016 με αισιοδοξία και ομόνοια.
  • Στο γυρισμό, κανονίστηκε και επιτόπια επίσκεψη της φίλης Κατερίνας για ένα τσάι, ένα γούρι και ένα κλείσιμο εισιτηρίων για Γενεύη.
  • Το Σάββατο ήταν η 1η και η τελευταία ημέρα αυτών των Χριστουγεννιάτικων διακοπών χωρίς αυστηρό πρόγραμμα. Έτσι, ξυπνήσαμε με την άνεσή μας, φάγαμε τα πρωϊνά μας, κόψαμε την τοσοδούλικη, σπιτική και τόσο γευστική βασιλόπιτα της κας Βάσως (το φλουρί το κέρδισε το μωρό και όχι, δεν ήταν σικέ!), αγοράσαμε τις παστίλιες μας με ευκάλυπτο, φάγαμε εξαιρετική ψαρόσουπα (στο Αλαργινό Ρακάδικο στην Αργυρούπολη), ξαπλώσαμε και το βράδυ συναντήσαμε τους φίλους.
  • Είναι πραγματικά εξαιρετική η ελληνική κουζίνα. Γιατί έχει εξαιρετικές πρώτες ύλες! Και αυτή η σούπα σαν να έφερνε σε ένα πιάτο όλη την Ελλάδα.
  • Να πίνεις ωραίο ποτό σε ωραίο μέρος με ωραίους ανθρώπους χωρίς κάπνα μόλις 5 λεπτά από το σπίτι σου -στη Βούλα δηλαδή (Cava Vegera)! Σενάριο επιστημονικής φαντασίας για όσους έχουμε μεγαλώσει στην περιοχή.
  • Κυριακάτικο πρωινό με τους φίλους για να συναντήσουμε και τους λιλιπούτειους Ηλέκτρα και Νικόλα που δεν είχαμε δει καθόλου, χαλαρό - μεσημεριανό - μακαρονικό γεύμα με την νότια οικογένεια (πόσο καιρό είχα να φάω μακαρόνια με λευκή σάλτσα;), κόψιμο της βασιλόπιτας (αυτή τη φορά το φλουρί κέρδισε η Δάφνη εξ' αποστάσεως), City Link για καφέ με τα αγόρια, εξαιρετική θεατρική παράσταση (Ο Θεός της Σφαγής) και κλείσιμο με κρασιά και τσίμπημπα τοπικά.
  • Δευτέρα με λίγο απ' όλα.. και έκτακτη επίσκεψη στην Κηφισιά, και σουβλάκια στο σπίτι (άχτι το είχαμε που δεν είχαμε φάει τόσες ημέρες), και έκτακτη επίσκεψη του υδραυλικού για την διαρροή (που στην ταράτσα την ψάχναμε, στον κήπο την βρήκαμε), γρήγορη επίσκεψη στους κουμπάρους για μια αποχαιρετιστήρια αγκαλιά, και reunion με τα κορίτσια μετά από χρόνια!
  • Και μας έλειπε μία οικογένεια (άτιμες αρρώστιες), αλλά καταφέραμε και μαζευτήκαμε οι υπόλοιπες 4 και ήταν πολύ όμορφα και 'οικογενειακά'. Να είμαστε καλά να ανταμώνουμε!
  • Τρίτη κοντή γιορτή...... πακετάρισμα, συμμάζεμα του σπιτιού, τελευταίες δουλειές στην πλατεία, αεροδρόμιο, ένα γρήγορο χυμό, αποχαιρετισμοί, αεροπλάνο, τρένο, αυτοκίνητο (ευτυχώς βοήθησαν οι γείτονες με τις τοπικές μετακινήσεις και τις βαλίτσες) και σπίτι μου σπιτάκι μου #2.
  • Και ακόμα δεν επιστρέψαμε, ακόμα δεν χωνέψαμε τα μελομακάρονα, να ΄σου η πρωινή επίσκεψη στον γιατρό για την εξέταση ζαχάρου!! Καμπανάκια! Τα αποτελέσματα δεν βγήκαν ακόμα, αλλά αυτή η κακούργα η βοηθός με ανέβασε στην ζυγαριά! Και δεν πίστευα στα μάτια μου! Εκεί που έπαιρνα 1 κιλό περίπου το μήνα, αυτόν εκτινάχθηκε στα 3! Παναγίτσα μου! Και πώς το σώζεις τώρα ούσα έγκυος;;
  • Zip it! Έτσι το σώζεις.... με θυσίες! Από τις τάρτες, τις τούρτες και τα σουφλέ, στα βραστά και στις σαλάτες. Πάνε τα κεκάκια, οι lemon pies και τα τσουρεκάκια.
  • Με 2 εβδομάδες κενό, σαν να ξεχάσαμε ότι γαλλικά ξέραμε.
  • Τα αγόρια κανόνισαν τον 1ο τους αγώνα τέννις για το 2016 και τα κορίτσια τα είπαν συνειδητοποιώντας το μεταίχμιο στο οποίο ζούνε οι έλληνες του εξωτερικού.
  • Βροχή, κρύο και πού και πού και καμιά νιφάδα χιονιού! Ιδανικός καιρός για σούπα old school (μη-βελουτέ δηλαδή).
Καλό σαββατοκύριακο!
ανδριάνα

ΥΓ. Η σημερινή μας φωτογραφία δεν είναι εορταστική, αλλά είναι τόσο ελληνική!

Σχόλια

  1. Καλημερα!
    Γελάω με το minion-τσικίτα στην φωτογραφια :)
    Μα καλα ποσες βασιλοπιτες κοψατε φετος???!
    Καλα οι τουρτες και τα λέμον πάι... πάπαλα και οι βελουτε σουπίτσες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και λίγες κόψαμε φέτος! Βάλε μία για κάθε σπιτικό.. και είμαστε και πολλοί!
      Οι βελουτέ σουπίτσες εννοείται ότι παραμένουν απλώς αυτή τη φορά θέλαμε μία πιο old-school.
      Καλημέρα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana