Σύγχρονοι δικαστές


Κρίνε, κρίνε, κρίνε! Κατηγόρησε! Βρίσε! Είναι τόσο εύκολο πλέον! Είναι τόσα τα μέσα τα οποία σου δίνουν δωρεάν το βήμα για να κάνεις -πραγματικά- ό,τι θες. Και εσύ τι επιλέγεις να κάνεις; Να κατηγορίσεις! Να βρεις όλα όσα δεν συμφωνείς και να κράξεις! Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα social media! Ένας φίλος πρόσφατα μοιράστηκε μία εξαιρετική -για εμένα- φωτογραφία των Tiger Lillies η οποία έδειχνε ένα γιγαντιαίο "f" (αυτό του facebook) και από μέσα του να περνάνε απλοί, καθημερινοί άνθρωποι και να μεταμορφώνονται σε δικαστές! Με τις λευκές τους περούκες και ένα σφυρί στο χέρι. Και είναι τόσο αληθινό αυτό το σκίτσο! Τα παραδείγματα πολλά! Όσοι πρόσφατα προσέθεσαν τη γαλλική σημεία στην εικόνα του προφίλ τους, όσοι μοιράζονται κατά καιρούς διάφορες πρωτοβουλίες, όσοι υποστηρίζουν το ένα ή το άλλο πολιτικό κόμμα, τη μία ή την άλλη αθλητική ομάδα. Και αναρωτιέμαι... γιατί ασχολείται ο κόσμος με ανθρώπους και απόψεις που δεν τους ταιριάζουν; Γιατί χαραμίζουν την ηρεμία τους, το χρόνο τους για να κατακρίνουν κάτι που ένας τρίτος, τις περισσότερες φορές σχεδόν άγνωστος, πιστεύει. Στην πραγματική ζωή αυτό θα έκαναν; Θα έψαχναν σε ένα πάρτυ τον πιο 'αντιπαθή', για τα δικά τους δεδομένα, τον πιο αλλόκοτο, τον πιο 'διαφορετικό' ώστε να του την πουν και να δημιουργήσουν καβγά; Πόσα κόμπλεξ, πόσες ανασφάλειες, πόση αρνητικότητα. Πόσες επιφανειακές και ψεύτικες επιβεβαιώσεις χρειάζεται ο καθένας για να νιώσει ασφαλής με τον εαυτό του και τα πιστεύω του; Η αλήθεια δεν διατυπανίζεται και ούτε είναι μία. Ας πρεσβεύει ο καθένας τη δική του αλήθεια και ας αφήσει τα ψέματα των αλλονών να τα χειριστούν μόνοι τους. 

Και θα κλείσω με ένα έξυπνο tweet που μου μετέφεραν το οποίο έλεγε κάτι τέτοιο: "Γιατί κλαίτε καθαρίζοντας κρεμμύδι, και όχι καθαρίζοντας μήλο;"! Τέτοια είναι η τρέλα που ζούμε! Που ξαφνικά, έχουμε τριγύρω μας εκατοντάδες δικαστές στους οποίους πρέπει να λογοδοτήσουμε για κάθε άποψη - ανάρτηση - σχόλιο που εκφράζουμε. Ακόμα και αν αφορά σε κάτι τόσο ανούσιο!

Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Χαχα.. δεν με πείραξε κανείς! Απλά έχω κουραστεί με όλη αυτή τη γκρίνια και τη βία. Σαν να ψάχνουμε συνέχεια αφορμές για να τσαντιστούμε!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana