Flying high!


Διεθνές Φεστιβάλ Αερόστατων στο Château-d'Oex. Διοργανώνεται κάθε χρόνο, εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, σε αυτή την μικρή πόλη στη μέση του πουθενά. Είχαμε ξαναπεράσει από την περιοχή και πραγματικά δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πού και πώς θα χωρούσαν τόσα αερόστατα, και κόσμος. Και όμως. 





Φτάσαμε νωρίς που σημαίνει ότι δεν ταλαιπωρηθήκαμε από κίνηση και πάρκινγκ αλλά είχαμε και 2 ώρες περίπου χωρίς κάποιο θέαμα. Περιπλανηθήκαμε λοιπόν λιγάκι στο χωριό, χαζέψαμε το κατάλευκο τοπίο, θαυμάσαμε τους ντόπιους που είχαν οργανώσει τα πικ-νικ τους στο χιόνι, ζηλέψαμε τα πιτσιρίκια με τα έλκηθρά τους, ήπιαμε ζεστό τσάι κανέλας, γνωριστήκαμε καλύτερα με τους νέους φίλους Πολωνούς και εκεί κατά τις 14.00 άρχισαν ένα - ένα τα αερόστατα να φουσκώνουν και να ίπτανται. 





Ο χώρος ήταν όντως περιορισμένος με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να έχουν κάνει ουρά με τα φορτηγάκια τους και να περιμένουν να αδειάσει κάποια θέση (από τις περίπου 4-5 διαθέσιμες) ώστε να ξεδιπλώσουν το αερόστατό τους και να το ετοιμάσουν για την πτήση. Η εικόνα των πολύχρωμων και γιγαντιαίων αερόστατων πάνω από τις χιονισμένες σκεπές και τα κατάλευκα βουνά ήταν μαγική. Δεν χρειάζεται να σας πω πολλά γιατί νομίζω ότι οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. 




Δυστυχώς στο απόγειο της εκδήλωσης, εμείς έπρεπε να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής! Δεν καταφέραμε λοιπόν να δούμε το φεστιβάλ σε όλο του το μεγαλείο. Την επόμενη φορά. Ίσως και εμείς με τα χειμωνιάτικά μας πικ-νικ, τις apres-ski μπότες και τον πιτσιρικά να παίζει με το χιόνι.




Σχόλια

  1. Θα το ξαναπώ... ποσο ομορφότερα φαινονται τα αερόστατα με φόντο το χιόνι!!!
    Καλή εβδομάδα
    Καλό μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί υπέροχο θέαμα! Πικ νικ στο χιόνι… μμμ, πολύ τολμηρό. Νομίζω ότι δεν θα το άντεχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλει μια ειδική μεταχείριση αλλά αν τους έβλεπες, θα τους ζήλευες! Καλό μήνα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana