Συνταγές... σε τάξη

Ωραία τα βιβλία συνταγών, ωραίες και οι διαδικτυακές συνταγές και ακόμη ωραιότερες αυτές που ανταλλάσσονται χέρι με χέρι και κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα. Η δική μου ‘βιβλιοθήκη’ συνταγών στοιβάζεται κακήν κακώς σε ένα ντοσιέ…. Δεκάδες, μπορεί και εκατοντάδες, εκτυπωμένα φύλλα από συνταγές από το διαδίκτυο (δεν μπορώ να μην σας γράψω για το αγαπημένο χρόνων All Recipes) και χειρόγραφα από συνταγές φίλων και γνωστών. Και κάθε φορά, ο γνωστός μαραθώνιος για τον εντοπισμό της συνταγής που μου ήρθε στο μυαλό, το χαρτί που λερώνεται και σκίζεται, 2-3 συνταγές πάνω στο ίδιο θέμα χωρίς να θυμάμαι ποια ήταν εκείνη που έφτιαξα σε εκείνα τα γενέθλια που μου είχε πει ο τάδε ότι ήταν  ο καλύτερος σολομός που έφαγε ποτέ………
Τέλος! Ναι, θα βάλω τέλος σε αυτό τον Γολγοθά (μακάρι να ήταν έτσι όλοι οι ‘γολγοθάδες’) με 2 πολύ δημιουργικές λύσεις που τις μοιράζομαι με εσάς.

Λύση Ι
Μέσω του αγαπημένου All About Orange blog ενημερώθηκα για ένα πολύ συμπαθές site, το Skip to my Lou, με αρκετά χειρονακτικά projects και δωρεάν downloads. Ένα από αυτά είναι και οι κάρτες συνταγών που βλέπετε, και οι οποίες, εν αντιθέσει με άλλες παρόμοιες που βρίσκονται στο διαδίκτυο, σου επιτρέπουν να γράψεις ηλεκτρονικά τη συνταγή που βρήκες (ναι και στα ελληνικά, το δοκίμασα!) και να την εκτυπώσεις (αν έχετε πιο χοντρό χαρτί ακόμα καλύτερα). Τέλεια λύση και για την κυκλοφορία συνταγών μεταξύ φίλων… έτσι παίρνει και λίγο τη μορφή δώρου! Όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε απλά πατώντας εδώ!

Moleskine Recipe Journal




Λύση ΙΙ
Πιο παραδοσιακή αλλά με σύγχρονη ματιά η δεύτερη λύση που προέρχεται από τα αγαπημένα Moleskine. Μπορεί να χρειάστηκε να περιμένω 2 ολόκληρους μήνες, αλλά πιστέψτε με, άξιζε. Πριν λίγες ημέρες λοιπόν κατέφτασε το Moleskine Passions Recipe Journal! Περισσότερα για τη συγκεκριμένη σειρά Passions μπορείτε να βρείτε εδώ. Το δικό μου recipe passion λοιπόν απέκτησε το δικό του βιβλιαράκι συνταγών, με πολύ έξυπνη κατηγοριοποίηση στις σελίδες. Συστατικά, δυσκολία, χρόνος προετοιμασίας, ακόμα και γευστικοί συνδυασμοί με κρασί περιλαμβάνονται στη δομή της κάθε συνταγής! Και ατού τα αυτοκολλητάκια με σκούφους, πιρούνια και χαμογελαστά ανθρωπάκια! Η μόνη, μικρή απογοήτευση είναι ότι οι σελίδες των συνταγών είναι σχετικά περιορισμένες, και ακολουθούν αρκετές κενές που μπορείς μεν να γράψεις, δεν έχουν όμως την ωραία δομή των πρώτων. Ακόμα βέβαια προσπαθώ να κάνω ένα ξεκαθάρισμα και να γράψω την 1η μου συνταγή… σίγουρα θα είναι στην κατηγορία Desserts!!




Σχόλια

  1. δεν την είχα δοκιμάσει την εφαρμογή! φαίνεται πολύ ωραίο! Μπορείς άνετα να τις πιάσεις μετά με μια χειροποίητη βιβλιοδεσία και να φτιάξεις ένα προσωπικό βιβλίο συνταγών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

the bright side of blogging :: by andriana